Een elektrische fiets, nu nog goedkoper dan de auto!

 • Geplaatst op
 • 0
Een elektrische fiets, nu nog goedkoper dan de auto!

Het is je vast niet ontgaan, de benzineprijzen zijn de afgelopen tijd enorm gestegen. Vorig jaar koste een liter benzine nog €1,50. Nu betaal je hier op sommige plekken €2,50. Dat is op zijn zachts gezegd een behoorlijke stijging! Het is dus ook niet gek dat Nederland steeds vaker de auto laat staan voor de e-bike.

Elektrische fiets voor het woon- werkverkeer

Elektrische fietsen zijn al een tijdje niet meer uit het straatbeeld te slaan, maar sinds de gestegen olieprijzen is de e-bike nog verder in populariteit gestegen. Raar vinden we dat niet, want je met een elektrische fiets kun je je razendsnel en comfortabel door de dagelijkse bezigheden loodsen. Denk aan het ophalen van de kinderen, het doen van boodschappen en fietsen naar het werk. Daarbij voegt het opladen van je accu maar een paar extra cent toe aan je energierekening. Dit weegt niet op tegen die liters benzine!

Bespaar geld met een elektrische fiets

Wist je dat de gemiddelde woon- werkafstand zo'n 20 kilometer is? Zelfs de meest luxe e-bike verdien je zo enorm snel terug. En dan hebben we het nog niet eens over de hogere onderhouds- en verzekering kosten van de auto. Ben je opzoek naar een luxe elektrische fiets die van alle gemakken is voorzien? Bekijk dan onze Qwic e-bikes of ga voor een elektrische fiets van Cortina! Ben je opzoek naar een goedkope elektrische fiets zonder al te veel poespas? Dan kunnen wij het merk Altec van harte aanraden. 

Benieuwd hoeveel je precies bespaart wanneer je vaker de auto laat staan voor de e-bike? Als we het gemiddelde verbruik van de Nederlandse auto nemen, namelijk 1 op 14, dan bespaar je bij 20 kilometer per dag zo'n €17,86 per week. Per jaar bespaar je dan zo'n €857,14 en per twee jaar €1714,29. Dit betekent vaak dat jij je e-bike al in 1,5 tot 2 jaar hebt terugverdient! 

Benieuwd naar onze top 3 beste woon- werkverkeer e-bikes?
Bekijk ze hier: 

1. Cortina E-nite 

 • Cortina Sportdrive Middenmotor
 • Actieradius tot 130km
 • Accucapaciteit 400 WH

 

2. Cortina E-common

 • Bafang Middenmotor
 • Actieradius tot 125km
 • Accucapaciteit 450 WH

 

3. Altec Harmony

 • Ananda middenmotor
 • Actieradius tot 130km
 • Accucapaciteit 518

 

Een elektrische woon- werkverkeerfiets kopen

Ben je helemaal overtuigd en ga jij (vaker) overstappen op de e-bike? Verstandige keuze, want naast dat je zo een hoop geld kunt besparen, is fietsen ook nog eens goed voor je gezondheid. Daarnaast scoor je heel wat karma punten doordat je lief bent voor het milieu. Verder is fietsen natuurlijk ook hartstikke leuk!

Wanneer jij je elektrische woon- werkverkeer bij ons aanschaft, geniet je van een aantal voorwaarden. Zo maken wij onze e-bikes altijd kosteloos voor je rijklaar. Dit betekent dat je niet zelf nog hoeft te sleutelen aan je fiets. Daarnaast wordt de hoogte van je stuur en zadel voor jouw deur ingesteld op jouw lengte. Zo kun je meteen opstappen en wegrijden! Daarnaast bieden we een uitstekende service, bekijk onze klantenreviews maar even. We staan altijd voor je klaar bij eventuele problemen. Gelukkig hebben we ook een zeer ruim assortiment aan de mooiste en beste e-bikes. 

Heb je nog een vraag of kunnen we je ergens anders bij van dienst zijn? Neem dan zeker contact op met onze klantenservice. Zij voorzien je graag van eerlijk advies. Wil je liever eerst een testritje maken? Dan ben je van harte welkom in onze fietsenwinkel.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.