67 producten

Het Gouden segment van Superfietsen.

Alle fietsen in deze categorie staan garant voor kwaliteit. Waar moet je dan aan gaan denken, want kwaliteit is een breed begrip. Hier leggen we een aantal basis principes uit wanneer we van een kwalitatief goede fiets spreken. Waar zo een fiets aan moet voldoen en waar aan je deze kan herkennen.

Aluminium frame: Een aluminium frame is niet alleen lichter van gewicht maar, ook volledig roestvrij. Dit wil zeggen dat je jouw fiets buiten kunt laten staan zonder je zorgen te maken over roestvorming. Vanwege het lichte materiaal fiets je een stuk comfortabeler en lichter dan met een stalen frame.

Remmen: Remmen zijn misschien wel de belangrijkste onderdelen op een fiets. Niet alleen de grip en remweg maar, ook een stukje onderhoud speelt bij verschillende remsystemen een belangrijke rol. Een kwalitatief goede fiets moet onderhoudsvriendelijke remmen met een goede grip hebben.  Systemen die dit beiden bieden zijn Rollerbrakes, schijfremmen of hydraulische remmen. Op deze remsystemen kunt u vertrouwen in elke weeromstandigheid. De voordelen hier van zijn dat ze erg onderhoudsvriendelijk en betrouwbaar zijn, betere grip hebben en niet kraken of piepen.

De verschillende type fietsremmen

Onze fietsadviseur Sarp legt uit welke verschillende type fietsremmen er zijn en welke belangrijke eigenschappen hierbij horen.Gesloten kettingkast: Een gesloten kettingkast is typisch Nederlands. In geen enkel ander land is de wens naar een gesloten kettingkast zo groot als bij ons. Dit heeft te maken met het feit dat we een vlak landschap hebben en dus niet heel veel versnellingen nodig hebben. Een 3 of 7 versnellingsnaaf is ideaal en gaat perfect samen met een gesloten kettingkast. Zo weet je zeker dat je kleding er nooit tussen kan komen. Ook bereikt vuil, zand, vocht of andere viezigheid je ketting niet waardoor die minder slijt en dus erg onderhoudsvriendelijk is.

Versnellingen: Versnellingen bepalen je trapweerstand op de fiets. Met name bij langere afstanden, bepaalde weeromstandigheden of als je een keer een heuvel of brug op moet ben je erg blij als je ze hebt. Wij raden een naafversnelling aan wanneer je een goede en onderhoudsvriendelijke fiets wilt. Je hebt dan keuze uit meestal 3 of 7 versnellingen, afhankelijk van de afstanden die je fietst kan je hiertussen je keuze maken. In tegenstelling tot een derailleur, is een naafversnelling beschermd en zit in de naaf van het wiel verwerkt. Dit maakt hem minder kwetsbaar en onderhoudsvriendelijk. Ook is een naafversnelling vele malen makkelijker af te stellen.

Stuurslot: Een stuurslot is, in onze beleving, onmisbaar op een kwalitatief goede transportfiets en/of moederfiets. Als je er van uitgaat dat op deze fiets, behalve de voordrager, ook een mand of krat komt, moet de fiets in iedere situatie stabiel blijven. Helemaal als je kindje meegaat op de fiets, is veiligheid natuurlijk het belangrijkste. Een stuurslot is een mechanisme wat je gebruikt wanneer je een fiets stabiel wilt parkeren. Dit mechanisme zorgt ervoor dat het stuur op slot kan en dit stabiel overeind blijft staan. Zonder stuurslot kan je fiets onstabiel worden door het extra gewicht wat aan de voorkant erbij komt. Een goedkoper alternatief is een stabilisator maar op een kwalitatief goede transportfiets hoort in onze beleving absoluut een stuurslot.

Dubbel potig standaard: Op een goede transportfiets en of Moederfiets hoort een goede dubbele standaard. Een dubbele standaard vangt het gewicht op een centrale punt op en is daardoor een stuk stabieler maar niet elke dubbele standaard is van dezelfde kwaliteit. Hoe breder en robuuster het standaard, hoe meer gewicht hij aan kan en hoe stabieler die op de grond staat.

De fietsen in deze categorie voldoen aan alle kwaliteitseisen die we zojuist hebben benoemd. Veel plezier met uitzoeken en fietsen natuurlijk! Voor advies kan je altijd contact opnemen met onze klantenservice.