37 producten

Het zilveren segment van Superfietsen

Veel van de fietsen in deze categorie voldoen aan bijna alle eisen die van een gouden kwaliteitsfiets. Dit zijn dan ook de beste fietsen qua prijs kwaliteitsverhouding. Voor een eerlijke prijs heb je een hele mooie fiets waar je wat van mag verwachten. Deze fietsen zijn dan ook perfect voor dagelijks woon- werkverkeer of wanneer je middellange afstanden wilt afleggen. De zilveren categorie is gevuld met een divers aanbod aan fietsen. Van mountainbikes tot moederfietsen, voor iedereen zit er wel een passend model tussen. We raden altijd aan om elke fietsen eens per 3 maanden volledig te laten controleren bij een service punt.

Wat zijn dan de verschillen ten opzichte van de gouden “kwaliteitsfietsen”

Niet alle fietsen in deze categorie hebben bijvoorbeeld een stuurslot maar een stabilisator. Een stuurslot is een mechanisme wat je gebruikt wanneer je een fiets stabiel wilt parkeren. Dit mechanisme zorgt ervoor dat het stuur op slot kan en dit stabiel overeind blijft staan. De stabilisator is een veer dit het stuur recht houdt als de fiets stil staat.

Het kan voorkomen dat deze fietsen aan de voorkant voorzien zijn van een V-brake in plaats van een rollerbrake of schrijfrem. Een rollerbrake is onderhoudsvriendelijk en hoeft niet vaak afgesteld te worden. V-brakes zijn slijtage gevoeliger en moeten met enige regelmaat afgesteld worden. Het voordeel is wel dat de remblokjes van een velgrem redelijk eenvoudig te vervangen zijn wanneer nodig. Met een beetje kennis van fietsen kan je dit ook prima zelf doen.

De verschillende type fietsremmen

Onze fietsadviseur Sarp legt uit welke verschillende type fietsremmen er zijn en welke belangrijke eigenschappen hierbij horen.Niet alle fietsen in deze categorie hebben een frame dat gemaakt is uit aluminium. Aluminium is een hoogwaardig framemateriaal dat niet roest en lichter is dan staal. Staal is erg stevig, betaalbaarder, maar wel gevoeliger voor roest. We raden dan ook altijd aan de fiets in te spuiten met blanke lak. Het beste is om de fiets binnen te stallen, maar als dat niet gaat kan je ook een fietshoes gebruiken.

Qua onderhoud aan de versnellingen verschilt het echt per fiets in deze categorie. Heeft de fiets een dichte kettingkast, dan heb je er niet veel omkijken naar. Als je fiets over een derailleur versnelling beschikt en dus een open kettingkast heeft, moet je deze regelmatig afstellen. Zo weet je zeker dat de versnellingen soepel blijven schakelen.

Wanneer is deze categorie interessant?

Wanneer je niet voor het neusje van de zalm wilt gaan, maar toch kwaliteit wil is deze categorie absoluut waar je moet zijn. Je hebt dan een hele brede keuze in het midden/hoog segment. Met zowel kwaliteit als een eerlijke prijs. Hier zitten veel toppers tussen die we je kunnen aanbevelen.