De beste mountainbike 2021 | Best geteste MTB

  • Geplaatst op
  • Door Jana
  • 0
De beste mountainbike 2021 | Best geteste MTB

Ben je op zoek naar de beste mountainbike voor jou? Dat kan best lastig zijn! Er zijn namelijk een hoop dingen waar je rekening mee moet houden wanneer je op zoek bent naar de beste MTB voor al jouw avontuurlijke ritjes. Ons panel heeft daarom een kritisch kijkje genomen naar ons huidige assortiment. Hieruit hebben ze 1 winnaar gekozen. En dat is de Altec Mirage geworden! Dit model is geselecteerd op de beste prijs-kwaliteitverhouding. Ben jij benieuwd naar dit sterk staaltje kwaliteit? Lees dan snel verder.

De beste MTB 2020 - 2021 | Als beste getest

Laten we maar gelijk met de deur in huis vallen. Jij wilt natuurlijk weten welke mountainbike als beste is getest door onze fietsexperts. Tromgeroffel… Dit is de Altec Mirage! Hieronder leggen wij uit hoe zij tot deze conclusie zijn gekomen.

beste mountainbike

Altec Mirage

De Altec Mirage is een zeer kwalitatieve mountainbike met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding! Dit komt door haar hoogwaardige en kwalitatieve componenten. Deze onderdelen zijn bestand tegen regen en modder. Daarnaast beschikt de Altec Mirage over erg fijne eigenschappen die van elk ritje een feestje maken! Hieronder leggen we dit verder uit.

Het frame
De Altec Mirage is heerlijk licht. Dit maakt de mountainbike lekker wendbaar! Zo kun heerlijk crossen door de heuvels. Dit is allemaal mogelijk mededankzij het aluminium frame. Dit materiaal is licht. Bovendien is aluminium roestvrij. Regen of modder is dus geen enkel obstakel voor de Altec Mirage!

Versnellingen
Versnellingen zijn niet weg te denken op een goede mountainbike! Wanneer je een heuvel op fietst, heb je heel wat spierkracht nodig. Met een goed aantal versnellingen word je een heel eind geholpen. Gelukkig heeft dit model maar liefst 21 Shimano Speed versnellingen. Deze Shimano versnellingen zijn van zeer goede kwaliteit en zullen lekker lang mee gaan. Je hebt er bijna geen omkijken meer naar, fijn!

Remmen
De Altec Mirage is verkrijgbaar met hydraulische schijf- of v-brake remmen. Beide varianten hebben verschillende voor- en nadelen. Wij hebben een makkelijk overzichtje voor je gemaakt zodat je zelf een weloverwogen keuze kan maken. Hoe dan ook, kun je bij de Altec Mirage niet te fout in gaan!

Eigenschappen van de hydraulische schijfremmen

VOORDELEN
- Meer remkracht dan iedere andere type rem
- Schijfremmen gaan lang mee
- Gemakkelijk in onderhoud
- De velg slijt niet
- Werken ook optimaal bij regen en onder modderige omstandigheden

NADELEN
- Duurder dan gewone V-brakes

Eigenschappen van de V-brakes

VOORDELEN
- Erg betaalbaar
- Makkelijk te stellen

NADELEN
- Het plaatsen van de remblokjes is een secuur werkje, ben je niet zo handig? Dan kun je de fiets ook rijklaar bestellen.

Velgen
Laten we het nu hebben over de velgen. Deze zijn vervaardigd uit dubbelwandig aluminium en dus ontzettend sterk, lekker licht én roestvrij. Hierdoor wordt de kans op een slag in het wiel een aanzienlijk stuk kleiner.

Verende voorvork

Een vervende voorvork zorgt extra comfort onderweg en is niet weg te denken bij een goede mountainbike! Deze vangt onderweg schokken op. Kom dus maar op met die onverharde wegen en off-road routes.

Gelukkig is deze mooierd verkrijgbaar in diverse hippe kleuren! 

Waarom is de mountainbike zo populair?

De mountainbike is in de jaren 70 ontstaan in de Amerikaanse staat Californië. In die tijden waren het durfallen die hun fiets zelf hadden omgebouwd. Door de banden te vervangen door dikkere exemplaren konden zij makkelijker over de onverharde wegen fietsen. Sindsdien is dit populaire type fiets enorm veranderd! Het frame wordt bijvoorbeeld van lichter materiaal gemaakt en er zijn extra versnellingen toegevoegd aan de mountainbikes van nu. Door het toevoegen van vering heb je geen last meer van zadelpijn. Zo is geen helling meer te stijl en geen sprong nog te hoog!

Ben je dus wel in voor een uitdagende rit over onverharde wegen? Dan is de mountainbike he-le-maal voor jou bedoeld! Gelukkig kun je deze fietsen ook best gebruiken voor de alledaagse ritjes naar werk of school. Ook de alledaagse ritjes zullen namelijk erg comfortabel voelen door de extra vering en meerdere versnellingen. Daarom is een goede crossfiets enorm multifunctioneel. Ben je helemaal van de stunts en hoge sprongen? Dan kan dat ook heel goed! De brede banden met reliëf zorgt voor extra grip.

Beste mountainbike onder 1000 euro kopen op Superfietsen.nl

De beste mountainbike onder 1000 euro vind je op superfietsen.nl. Bij ons hoef je namelijk niet te diep in de buidel te tasten voor een goede MBT van kwaliteit. Naast een laagste prijsgarantie kun je bij ons je bestelling in delen of achteraf betalen. Natuurlijk leveren we ontzettend snel; zo kun je snel genieten van een mooi ritje! Daarbij bieden we een uitstekende service! Gaat er overhoop toch iets mis? Dan lossen we dit altijd gepast voor je op.
Naast ons assortiment Mountainbikes van Altec verkopen we ook de mountainbikes van Cube fietsen.

Nog advies nodig over de beste mountainbike 2020 - 2021 voor jou? Neem dan contact op met onze klantenservice! We helpen graag.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.