Een elektrische stadsfiets zorgt voor maximaal comfort en plezier. Ook op de langere ritten!

59
Wilt u lekker door de stad fietsen zonder last te hebben van vermoeidheid, lange afstanden of files? Kies dan voor een elektrische stadsfiets. Door de versnellingen en rijstanden heeft u altijd de juiste snelheid.
Lees meer
Sorteer op:
Sale
  • Voor 16:00 besteld, vandaag verzonden
  • Betaal in termijnen of achteraf
  • Niet goed Geld terug*
Sale
Sale
  • Voor 16:00 besteld, vandaag verzonden
  • Betaal in termijnen of achteraf
  • Niet goed Geld terug*
Sale
Sale
Sale
Sale

Elektrische stadsfiets

Perfect voor langere ritten of gewoon dagelijks gebruik, de elektrische stadsfiets is er voor iedereen! Een fiets met trapondersteuning is geen nieuwe idee, maar tegenwoordig wel extra populair. Al in 1985 was er een Amerikaan die een patent aanvroeg op een elektrische stadsfiets. Echter leek deze bij lange na niet op het product wat wij nu kennen. Tegenwoordig zijn de accu’s vele mate beter en de onderdelen van hoge kwaliteit. In Nederland was Philips rond 1930 de eerste die een elektrische stadsfiets op de markt bracht. Hier was weinig animo voor en het idee werd een tijdje uitgesteld. Sinds dat de technologie er een stuk op vooruit is gegaan zijn de fietsen ook een stuk meer in trek gekomen. Vaak beschikken de elektrische stadsfietsen over meerdere rijstanden, versnellingen en hoogwaardige remmen. In 2018 was de elektrische fiets zelfs het meest verkocht model van Nederland! Met talloze merken, modellen, kleuren en uitvoeringen zit er voor elke fietser wel wat passend tussen!

elektrische stadsfiets

Kies de perfecte elektrische stadsfiets

Omdat het aanbod erg divers is, kan het lastig zijn de juiste elektrische stadsfiets te kiezen. Er zijn veel dingen waar u op kunt letten en nog meer specificaties om rekening mee te houden. Bij een e-bike stadsfiets is het belangrijk om rekening te houden met wat u met de fiets wilt gaan doen. Af en toe een ritje maken of een dagelijkse korte afstand afleggen vergt een hele andere fiets dan wanneer u ver wilt gaan fietsen. Duurdere modellen beschikken vaak over betere specificaties zoals bijvoorbeeld meer rijstanden. Ook het model kan bepalend zijn voor het gebruik. Zo kan een fiets over een voordrager beschikken. Hierdoor is het makkelijker bagage te vervoeren zoals boeken en tassen. Door de elektrische trapondersteuning zult u weinig tot niets merken van het extra gewicht! Uiteraard is kleur ook belangrijk wanneer het om het kiezen van een fiets gaat. Om te zorgen dat iedereen over de perfecte elektrische stadsfiets kan beschikken, heeft Superfietsen voor u een divers aanbod beschikbaar.

Enkele populaire kleuren:

  • Zwart
  • Grijs
  • Oranje

Wat kunt u verwachten?

Uiteraard is het een stuk fijner fietsen wanneer u elektrische trapondersteuning heeft. Lange afstanden worden erg aangenaam en u zult nooit meer bezweet aankomen op de plaats van bestemming! De actieradius kan per fiets verschillen en wordt beïnvloed door veel factoren. Denk hierbij aan de wielgrootte, tegenwind, heuvels, rijstand, versnellingen etc. Elke elektrische stadsfiets is gewoon via een stopcontact op te laden. Om er zeker van te zijn dat de fiets altijd klaar is voor gebruikt, kunt u deze s’ nachts opladen.