Wat kost een elektrische fiets?

  • Geplaatst op
  • 0
Wat kost een elektrische fiets?

Wat kost een elektrische fiets eigenlijk en hoe komt het dat er verschillen zijn in prijs? De populariteit van elektrische fietsen is de laatste jaren flink toegenomen. Steeds meer mensen overwegen om een e-bike aan te schaffen, of zijn alweer toe aan een nieuwe.

Wat kost een elektrische fiets?

De prijs van een elektrische fiets hoeft echt niet zo hoog te zijn. Je vindt ze bij superfietsen.nl al voor minder dan 1000 euro zoals de Altec Sapphire damesfiets. Bij een flink deel van het assortiment liggen de kosten van een elektrische fiets tussen de 1000 en 2000 euro. Het aanbod in deze prijsklasse is divers. Je kunt rekenen op een zekere mate van luxe. Daarboven kan de prijs voor een elektrische herenfiets als QWIC Premium oplopen tot meer dan 5000 euro. Daarvoor beschik je dan wel over een super-de-luxe fiets met een stille en zeer krachtige motor en een accu met veel capaciteit, waardoor je grote afstanden kunt afleggen. Bovendien hebben de duurdere modellen maar weinig onderhoud nodig.

Elektrische fiets

Hogere prijs elektrische fiets voor meer rijcomfort

Bij superfietsen.nl vind je dus elektrische fietsen in allerlei verschillende prijsklassen. Dat maakt de vraag wat kost een e-bike eigenlijk best wel lastig om te beantwoorden. Het hangt er maar net vanaf naar welk soort fiets je op zoek bent. Ga je voor super veel rijcomfort en moet jouw fiets van alle gemakken voorzien zijn? Of ben je tevreden met wat minder luxe? Dan profiteer je wel van het feit dat je voortaan niet meer zo hard tegen de wind in hoeft te trappen! De hoogte van de prijs hangt onder meer af van het merk, de capaciteit van de accu, het type display, de kwaliteit van het materiaal, het soort remmen en het aantal versnellingen. Ook betaal je meer voor een fiets met een krachtigere middenmotor dan voor een e-bike met een achter- of voorwielmotor. Eigenlijk moet je je dus niet alleen afvragen: wat kost een e-bike, maar ook wat voor soort elektrische fiets heb ik nodig en waar ga ik deze voor gebruiken? Afhankelijk van je wensen betaal je wat meer of minder voor je e-bike.

Goedkope elektrische fiets


Bij prijs elektrische fiets ook rekening houden met onderhoudskosten

Bij de vraag wat kost een elektrische fiets moet je overigens niet alleen op de aanschafprijs letten. Er spelen namelijk ook andere factoren een rol als het gaat om de kosten van een elektrische fiets. Bedenk dat de goedkopere modellen meer onderhoud vergen. Zo moeten ze bijvoorbeeld vaker worden afgesteld. Daarnaast kan de ketting eerder aan vervanging toe zijn. Dat je jouw elektrische fiets regelmatig naar de monteur brengt voor een servicebeurt is belangrijk. Op die manier blijft je e-bike in goede conditie. Het zijn echter wel extra kosten van een elektrische fiets waar je rekening mee moet houden bij de aankoop van je nieuwe e-bike.

Kosten elektrische fiets terugverdienen

De populariteit van de elektrische fiets is mede een gevolg van het feit dat steeds meer mensen ervoor kiezen om met de e-bike naar hun werk te gaan. De aanschaf van een elektrische fiets levert ook nog eens belastingvoordeel op. Van iedere kilometer die je op een privéfiets rijdt, mag je 19 cent aftrekbaar maken. Zelfstandigen die meer dan tien procent zakelijke kilometers maken met de e-bike kunnen deze via de zaak aanschaffen en in vijf jaar afschrijven. Op die manier kunnen zij bijvoorbeeld aanschafkosten, het onderhoud en de verzekering als aftrekposten opvoeren. Zo verdien je de kosten elektrische fiets vanzelf weer terug!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.