Is fietsen gezond voor je? | Hou je aan je goede voornemen!

  • Geplaatst op
  • 0
Is fietsen gezond voor je? | Hou je aan je goede voornemen!

Is gezonder leven en vaker bewegen een goed voornemen van jou? Ben je op zoek naar motivatie om de benen vaker te strekken? Lees dan gauw verder en begin 2024 goed!

Of je nu gaat fietsen om je conditie, gezondheid of bankbalans te verbeteren, vaker de fiets pakken is altijd een goed idee! Niet overtuigd? Wij hebben de belangrijkste gezondheidsvoordelen voor je op een rijtje gezet. Zo is het wel heel makkelijk om je aan je goede voornemen te houden.

1. De dokter als verre vriend

Wil je minder ziek zijn? Pak dan de fiets. Matige lichaamsbewegingen maakt immuuncellen actiever. Zo staan ze klaar om eventuele infecties aan te vechten. Uit onderzoek blijkt dat mensen die 5 dagen 30 minuten per dag fietsen gemiddeld 5 dagen per jaar minder ziek zijn. Dus hup, kom van die bank af! 

2. Fietsen is goed voor je hart

Diverse onderzoeken hebben aangetoond dat regelmatig fietsen het risico op hartaandoeningen met 50% verminderd.

3. Blijf op gewicht

Het lijkt een simpele som, wil je afvallen, verbruik dan meer calorieën dan je inneemt. Tijdens het fietsen verbrand je tussen de 400 en 1000 calorieën per uur, afhankelijk van de intensiteit. Zo heb je dus al snel een maaltijd verbrandt! Bovendien is het bewezen dat je vanaf 15 minuten beweging per dag een beter slaapritme zal krijgen. Ook dit draagt weer bij aan het behouden of verkrijgen van een gezond gewicht. Slaap helpt je namelijk om het hongerhormoon gherline in balans te houden.

4. Ontwijk verkeer stress

We weten allemaal dat stress niet goed is voor onze gezondheid! En laat het nou zo zijn dat je door de fiets te pakken héél wat stress kan voorkomen. Geloof je ons niet? Nou, vergelijk even deze 3 situaties:

1. Stap in de auto, in de file staan, sta in de rij voor de parkeerautomaat, betaal voor je parkeerplaats.
2.  Loop naar de bushalte, wacht op de bus, klaag over het feit dat de bus wéér te laat is, stap op de bus (betaald), kom aan op de bushalte, loop naar je bestemming.

OF:
3. Stap op de fiets, rij langs het verkeer, zet de fiets op slot en.. Klaar!

Wanneer je de fiets pakt voor korte ritten bespaar je op benzine of geld op het openbaar vervoer, evenals op tijd.

5. Tot slot

Hebben we je helemaal overtuigd vaker de fiets te pakken? We hebben zoveel fietsen, dat er zeker ook wat voor jou tussen zit! Denk aan: Damesfietsen, herenfietsen en transportfietsen. Fiets je dagelijks langere afstanden? Dan is misschien een elektrische fiets wel handig. 

Twijfel je over welke fiets goed bij jou zou passen? Schroom dan niet om contact op te nemen met onze klantenservice. Wij helpen je graag verder.


Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.