5 Redenen om te gaan fietsen in de herfst

  • Geplaatst op
  • 0
5 Redenen om te gaan fietsen in de herfst

De herfst is aantocht. Dit betekend dat het kouder wordt, vaker zal regenen en wat harder gaat waaien. Toch is de herfst een prachtig seizoen om in te fietsen! Daarom geven we je 5 redenen om er juist nu lekker op uit te trekken met de fiets.

Genieten van de omgeving

Fiets je door het park of bos? Dan zullen de verschillende kleuren die je onderweg tegenkomt vast zijn opgevallen. De diverse herfsttinten geven een haast magische uitstraling! Tel daarbij de paddenstoelen, vallende blaadjes, fluitende vogels en de zonlicht tussen de bomen op en het herfstbeeld is compleet.

2. Fietsen is gezond!

Misschien spreekt deze voor zich, maar het is daarom zeker niet minder belangrijk. Zeker in de herfst is fietsen een uitgelezen kans om je conditie op de proef te stellen! Aangezien je met iets meer tegenwind zal kampen. Heb je hier toch geen zin in? Dan kun je natuurlijk ook kijken naar een elektrische fiets. Zo kun je altijd genieten van een wind-mee gevoel.

 

Elektrische fietsen

 

3. Lekker rustig op de fietspaden

Hoe verder je het jaar in gaat, hoe minder fietsers recreatief de weg op zullen gaan. Dit betekend meer ruimte op het fietspad voor jou (en je fietsmaatje). Zo worden, de al ontspannende, fietstochtjes nog rustgevender!

4. Herfstweer

De herfst heeft vaak prima tempraturen om in te fietsen. Met gematigde temperaturen en heel wat zonnige dagen heb je eigenlijk geen excuus om de fiets te laten staan!

5. Beter slapen

Is de herfst het moment voor jou om je fiets een half jaar in de stuur te stallen? Zonde! Want naast alle bovengenoemde voordelen draagt een goede fietstocht ook nog bij aan een goede nachtrust. Het is namelijk wetenschappelijk bewezen dat je niet alleen beter slaapt, maar ook dieper. Van dit voordeel wil je toch het hele jaar door genieten?

Herfstaccessoires – met deze musthaves kom je fietsend de herfst door!

Ben je net als ons helemaal overtuigd door de bovenstaande redenen en ga je fietsend de herfst door? Dan maak je de ritjes met de onderstaande accessoires een stuk comfortabeler.

Verlichting set
In de herfst wordt het weer een stuk eerder donker. Een extra fietsverlichting set draagt bij aan de veiligheid van iedere rit.

 

Fietslichtjes

 


Fietshoes
Wil je jouw fiets beschermen tegen de invloeden van buitenaf? Dan is een fietshoes een handige uitkomst.

Fietshoes

 

Zadelhoes
Niets is zo vervelend als een natte zadel. Gelukkig ben je met een leuke zadelhoes van dit probleem af!


Regenkleding
Onmisbaar voor iedere Nederlander naar onze mening! Met de juiste regenkleding blijf je lekker warm en droog.

 

regenkleding fietsBenieuwd naar al onze herfstaccessoires? We hebben een hele categorie met aanraders voor je aangemaakt!

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.