E-bike met riemaandrijving | Eigenschappen en aanraders

  • Geplaatst op
  • 0
E-bike met riemaandrijving | Eigenschappen en aanraders

Op zoek naar een e-bike met riemaandrijving? Heel verstandig! Een riemaandrijving heeft namelijk heel wat fijne voordelen. Hier vertellen we je graag meer over. Daarnaast hebben we ook een aantal aanraders voor je geselecteerd. Zo hopen we jou te helpen bij het maken van de juiste keuze.

Leestijd: 4 min

Wat is een riemaandrijving?

De kettingaandrijving die zich in de kettingkast bevindt is bij vele wel bekend. Een nieuwere variant hiervan is de riemaandrijving, ook wel de beltdrive genoemd. Dit type aandrijving heeft ten opzichte van de reguliere ketting veel meer voordelen. Zo fiets je met een riem super comfortabel en is dit onderdeel erg onderhoudsvriendelijk. Omdat de beltdrive gemaakt is uit super stevig plastic in plaats van staal, heeft dit type aandrijving heel wat extra voordelen ten opzichte van de reguliere ketting.

 

 

De voordelen van een elektrische fiets met riemaandrijving

Alle voordelen op een rij!

- Onderhoudsvrij
Een reguliere ketting moet regelmatig aangespannen en gesmeerd worden. Dit is bij een beltdrive niet nodig!

- Langere levensduur
Hier kunnen we kort en krachtig over zijn. Gemiddeld gaat een beltdrive ongeveer 35000 kilometer mee. Dit is gemiddeld 25x zo lang! Voor veel fietsers heeft een riemaandrijving dus het eeuwige leven.

- Soepele rijervaring 
Een riem zal altijd soepel blijven lopen, bij een ketting is dit niet altijd vanzelfsprekend.

- Schoon
Zoals we hierboven al hebben benoemd hoeft de riemaandrijving niet gesmeerd te worden. Zo weet je altijd zeker dat je aankomt op bestemming met een schone broek. Fijn!

- Stil
Je rit wordt niet verstoort door vervelende geluiden wanneer je over een e-bike met riemaandrijving beschikt. Dit systeem maakt in tegenstelling tot de ketting geen vervelende bijgeluid.

De beste elektrische fietsen met riemaandrijving

In ons assortiment aan elektrische fietsen met riemaandrijving vind je een paar pareltjes van Qwic. Dit Nederlandse merk is zeer hoog aangeschreven. Alle Qwic fietsen worden met vakmanschap en oog voor detail ontworpen en in elkaar gezet. Daarom kunnen we deze met een heel zelfverzekerd gevoel aanraden.

Bekijk hieronder alle top Qwic elektrische fietsen met riemaandrijving:



Naast de Qwic beltdrive fietsen kunnen we ook de E-Silento Pro van harte aanraden. Deze elektrische fiets van Cortina beschikt over de nieuwste technologische snufjes en fietstrends. Waaronder dus de riemaandrijving! Deze top e-bike is speciaal ontworpen met de forens in gedachte; de fietser die dagelijks lange tochten maakt. De accu gaat bijvoorbeeld bovengemiddeld lang mee. Daarnaast is de E-Silento Pro ook een stukje sneller dan de gemiddelde elektrische fiets.

 


Graag lichten we kort alle belangrijke eigenschappen van de E-Silento weer:

- Strak design met geïntrigeerde accu
De kabels en de accu zijn weggewerkt in het frame. Dit ziet er niet alleen strak uit maar draagt ook bij aan de onderhoudsvriendelijkheid en levensduur van de fiets.

- Riemaandrijving
Deze topper beschikt over alle bovengenoemde voordelen van de riemaandrijving.

- Shimano middenmotor
Deze middenmotor heeft een ruim bereikend vermogen. Bovendien ondersteunt dit type motor een natuurlijke rijervaring. Dit komt omdat een middenmotor niet de wielen maar de trappers aandrijft.  

- 7 Shimano Speed versnellingen
De combinatie van de 7 versnellingen en krachtige middenmotor zorgt ervoor dat je écht altijd comfortabel onderweg bent. Ook wanneer het wind tegen is of wanneer je een steile brug over moet fietsen.

- Onderhoudsvriendelijke hydraulische schijfremmen
De E-Silento Pro beschikt over stevige, veilige en onderhoudsvriendelijke remmen. Dit type rem werkt uitstekend onder alle weersomstandigheden.

- Vervende voorvork
Door middel van de verende voorvork heb je geen last meer van hobbels in het wegdek. De schokken worden namelijk opgevangen door dit onderdeel.

- ART gekeurd slot
Deze topper wil je natuurlijk niet kwijt! Daarom komt dit model met een voorgemonteerd ART-gekeurd ringslot. Hiermee kun je eventueel een fietsverzekering afsluiten.

- Verstelbare stuurpen
Geen last meer van rugpijn! Een verstelbaar stuurpen kun je niet alleen in de hoogte verstellen, maar is ook naar voren of naar achteren te buigen.

- Aluminium frame
Naast dat het frame van deze e-bike er mooi uitziet, is deze ook nog eens lekker licht en volledig roestvrij. Dit komt omdat deze is gemaakt uit aluminium.

Kortom: Luxer of comfortabeler dan de E-Silento pro wordt het écht niet.

E-bike riemaandrijving kopen

Ben je helemaal overtuigd en ga je voor een e-bike met riemaandrijving? Dan kun je jouw fiets eenvoudig online bestellen. Het grote voordeel hiervan is een laagste prijsgarantie, snelle levering én uitstekende service bij eventuele problemen. Daarnaast is het ook mogelijk om je e-bike in delen of achteraf te betalen. Natuurlijk mag je ook langskomen in onze fietsenwinkel in Rotterdam. Zo kun je meteen een proefritje maken.

Aanvullend advies nodig? Neem dan contact op met onze klantenservice. We helpen graag! 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.