Welke maat kinderfiets heb ik nodig?

Welke maat kinderfiets heb ik nodig?

Of het nu gaat om de eerste fiets van één van je kinderen, of ze hun oude fiets uitgegroeid zijn; het kopen van een fiets voor je kind kan lastig zijn. Zeker als je niet weet waar je op moet letten. We helpen je graag uit de brand met onze tips!

Welke maat kinderfiets heb ik nodig?

Een vraag die wij vaak krijgen! Bij het kopen van een nieuwe kinderfiets moet je onder andere letten op de inch maat. Een fiets van de juiste maat helpt uw ​​kind om veilig en comfortabel te blijven en het meeste plezier uit zijn of haar fiets te halen. Hieronder hebben wij een overzicht gemaakt van welke inch maat je nodig hebt voor het kind op basis van lichaamslengte en leeftijd.

Leeftijd 

Lichaamslengte

Inch

2 - 4 jaar

94 - 104 cm

12 inch 

3 - 5 jaar

100 - 107 cm

14 inch

4 - 6 jaar

105 - 110 cm

16 inch

4 - 8 jaar

110 - 116 cm

18 inch

6 - 8 jaar

117 - 122 cm

20 inch

5 - 9 jaar

122 - 128 cm

22 inch

8 - 12 jaar

128 - 140 cm

24 inch

10 - 14 jaar

140 - 152 cm

26 inch


Let op: koop nooit een kinderfiets op de groei! Dit kan voor gevaarlijke situaties zorgen. Kinderen horen goed met hun voeten bij de grond te kunnen komen. Dit omdat ze zo vaak instinctief afremmen bij een noodsituatie.

Kinderen van rond de 8-12 jaar zijn meestal actief en avontuurlijk en gebruiken vaak hun fiets om naar school te gaan en vrienden te bezoeken. Het hebben van een betrouwbare en veilige fiets is daarom van groot belang. Een meisjesfiets 24 inch is een populaire fietsmaat voor meisjes tussen de 8 en 12 jaar oud. Deze maat is geschikt voor meisjes met een lichaamslengte van ongeveer 128 tot 140 centimeter. Een 24 inch meisjesfiets is vaak verkrijgbaar in verschillende kleuren en designs. Wij bieden ook een ruime selectie van stoere jongensfietsen 24 inch. Deze fietsen zijn ontworpen met jongens in gedachten en zijn beschikbaar in verschillende kleuren en stijlen om aan ieders voorkeur te voldoen.

Na de 24 inch maat komt de kinderfiets 26 inch maat, die geschikt is voor kinderen tussen de 10 en 14 jaar oud. Deze maat is slechts één inch kleiner dan de 28 inch maat die vaak wordt gebruikt voor volwassenen. Het kan een goede tussenmaat zijn voor kinderen die te groot zijn geworden voor hun 24 inch fiets, maar nog niet klaar zijn voor een volwaardige volwassenfiets.


Aanrader: de Crown Tokio!
crown tokio
De Crown Tokio kinderfiets in het kort:
- Geïntegreerde kabels
- Dubbele laklaag
- Stevig frame
- Hoge kwalitatieve onderdelen
- 3 Versnellingen 
- Verkrijgbaar in drie kleurenvariaties
- Handremmen
- Verende voorvork 

Benieuwd naar al onze kinder mountainbike aanraders?

Kies je voor een stalen of aluminium frame?

Een stalen en aluminium frame hebben ieder andere voordelen. Een stalen frame is erg stevig en betaalbaar. Een aluminium frame is lichter en roest minder snel. Nu je de voordelen en nadelen weet van staal versus aluminium kun je beter een overwogen keuze maken. 

Welke rem moet ik kiezen?

Vind je het lastig om te bepalen voor welke type remmen je moet gaan? Snappen we, daarom leg ik graag een aantal voordelen en nadelen per type rem uit.
Met een handrem kun je snel handelen. Een handrem reageert namelijk sneller dan een terugtraprem. Het nadeel van een handrem is wel dat deze minder lang mee gaat en dus wel wat meer onderhoud nodig heeft dan een terugtraprem.
Je hoeft natuurlijk niet perse tussen deze 2 types te kiezen, we hebben genoeg kinderfietsen met beide remmen.


Kinderfiets kopen

We hebben natuurlijk veel meer goede kinderfietsen om uit te kiezen. Ons assortiment aan jongensfietsen en meisjesfietsen is zeer divers. We hebben kinderfietsen vanaf 12 inch tot 26 inch. Meer advies nodig? Schroom niet om contact op te nemen met onze klantenservice! Wij zijn op werkdagen geopend tussen 10:00 en 17:00.

Kinderfiets 18 inch kopen

Wil je een kinderfiets 18 inch kopen? Dat is een geweldige keuze! Met een 18 inch fiets kunnen kinderen tussen 5 en 8 jaar genieten van hun ritjes. Ze zijn perfect voor het leren van evenwicht en het ontwikkelen van fietsvaardigheden. Kies een stevige en veilige fiets die past bij de stijl en voorkeuren van je kind. Veel plezier met het vinden van de perfecte fiets!

Jongens fiets kopen

Op zoek naar een stoere jongensfiets 16 inch? Bij ons ben je aan het juiste adres! We bieden een breed assortiment aan 16 inch jongensfietsen die perfect zijn voor jonge avonturiers. Onze fietsen zijn gemaakt met hoogwaardige materialen en zijn ontworpen om comfort, veiligheid en stijl te bieden. Of je nu op zoek bent naar een fiets met een cool design, stevige banden of handige extra's zoals een mandje of zijwieltjes, wij hebben de perfecte fiets die past bij de wensen van jouw kind. Bekijk ons assortiment en geef jouw stoere jongen de fiets waar hij van droomt!

 

Meisjefiets kopen

Ontdek ons assortiment meisjesfietsen 20 inch als je op zoek bent naar een fiets voor meisjes. We hebben een breed scala aan modellen beschikbaar die geschikt zijn voor kinderen in de leeftijdscategorie van ongeveer 6-8 jaar oud, met een lengte van 115-130 cm. Onze meisjesfietsen bieden zowel comfort als veiligheid, zodat je kind met plezier kan fietsen. Bezoek onze winkel en bekijk ons assortiment om de perfecte 20 inch meisjesfiets te vinden. Onze deskundige medewerkers staan klaar om je te helpen bij het kiezen van de juiste fiets die voldoet aan de behoeften van jouw kind.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.