Welke maat kinderfiets heb ik nodig?

  • Geplaatst op
  • Door Jana
  • 0
Welke maat kinderfiets heb ik nodig?

Of het nu gaat om de eerste fiets van één van je kinderen, of ze hun oude fiets uitgegroeid zijn; het kopen van een fiets voor je kind kan lastig zijn. Zeker als je niet weet waar je op moet letten. We helpen je graag uit de brand met onze tips!

Welke maat kinderfiets heb ik nodig?

Een vraag die wij vaak krijgen! Bij het kopen van een nieuwe kinderfiets moet je onder andere letten op de inch maat. Een fiets van de juiste maat helpt uw ​​kind om veilig en comfortabel te blijven en het meeste plezier uit zijn of haar fiets te halen. Hieronder hebben wij een overzicht gemaakt van welke inch maat je nodig hebt voor het kind op basis van lichaamslengte en leeftijd.

Leeftijd 

Lichaamslengte

Inch

2 - 4 jaar

94 - 104 cm

12 inch 

3 - 5 jaar

100 - 107 cm

14 inch

4 - 6 jaar

105 - 110 cm

16 inch

4 - 8 jaar

110 - 116 cm

18 inch

6 - 8 jaar

117 - 122 cm

20 inch

5 - 9 jaar

122 - 128 cm

22 inch

8 - 12 jaar

128 - 140 cm

24 inch

10 - 14 jaar

140 - 152 cm

26 inch


Let op: koop nooit een kinderfiets op de groei! Dit kan voor gevaarlijke situaties zorgen. Kinderen horen goed met hun voeten bij de grond te kunnen komen. Dit omdat ze zo vaak instinctief afremmen bij een noodsituatie.


Aanrader: de Crown Tokio!
crown tokio
De Crown Tokio kinderfiets in het kort:
- Geïntegreerde kabels
- Dubbele laklaag
- Stevig frame
- Hoge kwalitatieve onderdelen
- 3 Versnellingen 
- Verkrijgbaar in drie kleurenvariaties
- Handremmen
- Verende voorvork 

Benieuwd naar al onze kinder mountainbike aanraders?

Kies je voor een stalen of aluminium frame?

Een stalen en aluminium frame hebben ieder andere voordelen. Een stalen frame is erg stevig en betaalbaar. Een aluminium frame is lichter en roest minder snel. Nu je de voordelen en nadelen weet van staal versus aluminium kun je beter een overwogen keuze maken. 

Welke rem moet ik kiezen?

Vind je het lastig om te bepalen voor welke type remmen je moet gaan? Snappen we, daarom leg ik graag een aantal voordelen en nadelen per type rem uit.
Met een handrem kun je snel handelen. Een handrem reageert namelijk sneller dan een terugtraprem. Het nadeel van een handrem is wel dat deze minder lang mee gaat en dus wel wat meer onderhoud nodig heeft dan een terugtraprem.
Je hoeft natuurlijk niet perse tussen deze 2 types te kiezen, we hebben genoeg kinderfietsen met beide remmen.


Kinderfiets kopen

We hebben natuurlijk veel meer goede kinderfietsen om uit te kiezen. Ons assortiment aan jongensfietsen en meisjesfietsen is zeer divers. We hebben kinderfietsen vanaf 12 inch tot 26 inch. Meer advies nodig? Schroom niet om contact op te nemen met onze klantenservice! Wij zijn op werkdagen geopend tussen 10:00 en 17:00.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.