Waarom zakelijk een fiets aanschaffen een slimme keuze is.

  • Geplaatst op
  • 0
Waarom zakelijk een fiets aanschaffen een slimme keuze is.

Als bedrijf is het altijd belangrijk om te kijken naar manieren om kosten te besparen en duurzamer te ondernemen. Een van de manieren om dit te doen is door het aanschaffen van een fiets voor zakelijk gebruik. In deze blog zal ik uitleggen waarom het aanschaffen van een fiets zakelijk gezien een slimme keuze is en welke voordelen dit met zich meebrengt.

Kosten besparen

Allereerst is het aanschaffen van een fiets voor zakelijk gebruik kostenbesparend. Ten opzichte van een auto zijn de kosten voor het gebruik van een fiets namelijk aanzienlijk lager. Dit komt doordat je geen brandstofkosten hebt en er geen sprake is van hoge onderhoudskosten. Daarnaast is een fiets goedkoper in aanschaf dan een auto. Op de lange termijn kan dit aanzienlijke besparingen opleveren voor een bedrijf.

Hoe ziet dit eruit voor je werknemers?

Bron: Rijksoverheid/fietsvandezaak

 

Duurzaam

Een ander voordeel van het aanschaffen van een fiets voor zakelijk gebruik is dat het bijdraagt aan duurzaamheid. Door minder gebruik te maken van auto's wordt de uitstoot van CO2 en andere schadelijke stoffen verminderd. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar kan ook bijdragen aan een positief imago van het bedrijf. Veel consumenten hechten namelijk waarde aan duurzaamheid en zullen eerder geneigd zijn zaken te doen met een bedrijf dat hier aandacht aan besteedt.

 

Gezondheid en file vermijdend 

Naast kostenbesparing en duurzaamheid brengt het aanschaffen van een fiets nog andere voordelen met zich mee. Zo is het gezonder om regelmatig te fietsen, wat kan bijdragen aan een betere gezondheid van werknemers. Daarnaast kan het gebruik van een fiets ook bijdragen aan een betere bereikbaarheid van het bedrijf. Met name in drukke steden kan het vaak sneller zijn om met de fiets te gaan dan met de auto.

Tot slot kan het aanschaffen van een fiets voor zakelijk gebruik ook bijdragen aan een positieve werksfeer. Door werknemers de mogelijkheid te bieden om met de fiets naar het werk te komen, laat het bedrijf zien dat het belang hecht aan gezondheid en duurzaamheid. Dit kan bijdragen aan een hogere mate van betrokkenheid van werknemers bij het bedrijf.

Kortom, het aanschaffen van een fiets voor zakelijk gebruik biedt verschillende voordelen. Het is kostenbesparend, draagt bij aan duurzaamheid, is gezonder en kan bijdragen aan een betere bereikbaarheid en een positieve werksfeer. Voor bedrijven die nog niet overtuigd zijn om de auto in te ruilen voor de fiets, is het zeker de moeite waard om te overwegen.

 

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden voor jou werknemers of bedrijf. Vraag vrijblijvend hier je offerte aan. 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.