Veilig met jouw fiets de herfst in

  • Geplaatst op
  • 0
Veilig met jouw fiets de herfst in

Je ziet de blaadjes al vallen van de bomen “Paniek!” denk je natuurlijk. De herfst begint en je wilt je waardevolle fiets natuurlijk goed beschermen. De koude en regenachtige dagen kunnen namelijk een grote impact hebben op je fiets. Denk daarbij bijvoorbeeld aan roest en slijtage. De kans dat je fiets stuk gaat is dan vele malen groter en dat wil je natuurlijk niet. Wij snappen dat volkomen en daarom hebben we een aantal onderhoud tips om je door de koude natte maanden heen te helpen!

Fietsbanden

Banden zijn natuurlijk een erg belangrijk onderdeel van een fiets. Zijn je banden versleten? Dan kan dat groot gevaar leveren. Versleten banden hebben namelijk veel minder grip waardoor je moeilijk kunt remmen. Zeker nu het vaker regent en het wegdek daardoor gladder is dan normaal. Het is daarom erg belangrijk om je fietsbanden tijdig te vervangen. We hebben trouwens erg veel fietsaccessoires voor het onderhouden van je fiets.

Maar hoe weet je wanneer je banden versleten zijn? Dat kun je zien aan het profiel van de band. Zijn de rubberen blokjes weggevaagd of zijn de banden glad, droog of verkleurd? Dan ben je toe aan nieuwe fietsbanden.

 

Fietsbanden

 

Roest

Door de natte dagen is de kans op roestvorming op je fiets vele malen hoger. Om de kans op roetsvorming aan je fiets te verkleinen hebben we hier 3 handige tips voor.

 

1. Fietshoes

Als je geen schuur of garage heb om je fiets in droog te stallen dan is een fietshoes de ideale oplossing. Zo blijft je fiets droog bij regenachtig weer.

 

Fietshoes

 

2. Blanke lak

Geen fan van een fietshoes? Dan is een blankenlak spray misschien de oplossing. Spuit je fiets in met de blanke lak spray en je fiets is weer beschermd tegen regen en roest.

 

blanke lak

 

3. Aluminium frame

Om het roestprobleem helemaal uit te sluiten is het een optie om te kiezen voor een fiets met een aluminium frame in plaats van staal. Aluminium is wel iets duurder, maar tegelijkertijd een stuk lichter en bestand tegen roest.

 

 

Ketting + kettingkast

Je raad het al. Ook je ketting heeft het te verduren met de natte herfst dagen. Roest is dan niet ver te zoeken. Gelukkig hebben we daar een hele handige oplossing voor.  Kettingspray! Naast dat het je ketting beschermd tegen oxidatie, houdt het ook slijtage tegen. En als je toch bezig bent, smeer dan gelijk je kettingslot in, zodat deze ook niet vast komt te zitten als het wat kouder wordt.

 

 

Fietsverlichting

Nu het later licht en eerder donker wordt, is de kans groot dat je vaak in het donker moet fietsen. Een fietslicht is dan echt een must. Zonder fietslicht fietsen is niet alleen onveilig, maar daar kun je ook een hoge boete voor krijgen. Dan ben je goedkoper uit als je een goeie set fietslichtjes aanschaft.

 

Fietslichtjes

 

Remmen

Wie trapt moet ook kunnen remmen. Zonder (goed werkende) remmen kan het best wel slecht aflopen voor zowel jou als de verkeersdeelnemers eromheen. Check daarom vooral in de herfst even of je remmen het wel goed doen. Merk je dat ze niet 100% goed werken? Kom dan gerust langs bij een van onze winkels om een servicebeurt te laten uitvoeren aan jouw fiets.

Tot slot

We hopen dat we je met deze handige tips genoeg hebben geholpen. Hopelijk raas je een stuk veiliger over de weg tijdens de koude en natte herfstdagen en gaat je fiets net iets langer mee. Heb je verder nog vragen over fietsonderhoud of heb je hulp nodig bij het bestellen van een nieuwe fiets? Dan staat onze klantenservice voor je klaar. Natuurlijk ben je ook welkom om een proefritje te maken in 1 van onze fietsenwinkels!

 

 

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.