Alles over fiets onderhoud | Fiets onderhoudsgids

  • Geplaatst op
  • 0
Alles over fiets onderhoud | Fiets onderhoudsgids

Jouw trouwe tweewieler wil je natuurlijk zo lang mogelijk goed en mooi houden. Om dit te realiseren zul je jouw fiets af en toe wat extra liefde moeten geven door middel van een onderhoudsbeurt. Daarnaast kun je ook zelf een paar dingen doen om je geliefde vervoersmiddel een oppepper te geven. Graag voorzien we je in deze blog over de beste fiets onderhoud tips!

Leestijd: 3 min

Hoe kun je zelf je fiets onderhouden?

Benieuwd hoe je zelf je fiets kunt onderhouden? We geven je graag een aantal tips.

Tip 1. Maak gebruik van een fietshoes

Voorkomen is altijd beter dan genezen. Daarom kunnen we een fietshoes van harte aanraden, zeker wanneer je jouw (elektrische) fiets niet binnen kunt stallen of wanneer het frame van je fiets gemaakt is uit staal. Door middel van een hoes bescherm je jouw fiets tegen invloeden van buitenaf en kun je roest voorkomen.

fietshoes


Tip 2. Spuit je fiets met een blanke lak

Deze stap kun je overslaan wanneer je over een fiets met een aluminium frame beschikt, omdat aluminium niet roest, maar is wel erg handig wanneer dit niet het geval is. Een blanke lak vormt namelijk een hard laagje om het frame en biedt zo extra bescherming, bijvoorbeeld tegen roest en krassen.

blanke lakTip 3. WD40 als wondermiddel

WD40 is ontzettend handig om in huis te hebben! Dit wondermiddel stopt piepen en kraken, verdrijft vocht én verwijderd roest
Tip 4. Pomp je banden op met een goede fietspomp

Een beetje voor de hand liggend misschien, maar daardoor zeker niet minder belangrijk. Voorkom slijtage aan de banden van je fiets door deze op tijd op te pompen. Dit fiets meteen een stukje lichter!

fietspomp


Tip 5. Houd je fiets schoon!

Wil je jouw fiets in topconditie houden? Dan is het belangrijk dat je deze goed schoonhoud. Zeker wanneer je over een mountainbike beschikt, is dit van top belang. In ons assortiment vind je diverse reinigingssprays. Hiermee verwijder je eenvoudig vuil, olie, vet en teer van je ketting, versnellingen en overige belangrijke onderdelen van je fiets.


Essentieel voor je fiets onderhoud: onderhoudsbeurt nu met 50% korting

We raden je aan om in de eerste 3 maanden na aanschaf je fiets van een onderhoudsbeurt te voorzien. Zo behoud je meteen je garantie! Daarna kunnen we je een jaarlijkse onderhoudsbeurt aanraden. Met zo’n opknapbeurt kun je vroegtijdige slijtage en andere narigheden voorkomen. Zo kun je nog lang genieten van vele mooie fietsritjes. Je bent hiervoor van harte welkom in onze fietsenwinkel in Rotterdam. Ook hebben we nog meer accessoires voor het onderhouden van je fiets

Wat kun je verwachten van een onderhoudsbeurt?
- Zowel de remmen als versnellingen worden juist afgesteld
- De spaken, kabels en de ketting worden aangespannen
- Alle draaiende onderdelen worden gesmeerd en aangedraaid
- De speling van de lagers worden gecontroleerd en bijgesteld
- De verlichting wordt gecontroleerd

Heb je een e-bike? Dan komen deze punten er nog bij:
- De software van je elektrische fiets krijgt een update
- Alle elektrische onderdelen worden behandeld met een vocht en corrosie werende spray


Waarom fiets onderhoud belangrijk is

Goed fiets onderhoud is absoluut nodig om de levensduur van je fiets te verlengen. Het is belangrijk verschillende zaken regelmatig goed te controleren, zoals de bandenspanning, de verlichting en de werking van de remmen. Ook af en toe schoonmaken en smeren is nodig om slijtage te voorkomen. Wacht niet totdat het te laat is en je dure reparaties aan je fiets moet laten verrichten!
Je kunt veel fiets onderhoud zelf thuis doen, maar laat hem toch ook regelmatig nakijken door een specialist. Die controleert zaken die je zelf niet gezien hebt of die je zelf niet kunt repareren.

Fietsonderhoud producten kopen

Neem ook eens een kijkje bij al onze fietsonderhoud producten. We hebben voor ieder probleem wel een oplossing! Bestel je een van onze onderhoudsartikelen? Dan kunnen we je een snelle levering verzekeren. Wanneer jij een bestelling voor 16.00 plaatst, sturen we deze dezelfde nog op.

We hopen natuurlijk dat onze fiets onderhoudsgids jou geholpen heeft. Heb je toch nog een vraag over fiets onderhoud of kunnen we je ergens anders bij helpen? Neem dan contact op met onze klantenservice. We helpen je graag!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.