Seniorenfiets: fiets met lage instap voor ouderen

  • Geplaatst op
  • Door Jana
  • 0
Seniorenfiets: fiets met lage instap voor ouderen

Hoe ouder je wordt, hoe moeilijker het is om actief te blijven. Wellicht heb je pijntjes en kwalen waardoor het verlangen naar een fitte levensstijl afneemt. Fietsen is echter een low-impact sport en belast de gewrichten nauwelijks. Daarom is deze oefening ideaal voor senioren en mensen die slecht ter been zijn. Ben je op leeftijd en ben je op zoek naar een seniorenfiets met lage instap voor ouderen? Dan ben je op Superfietsen.nl bij het juiste adres!

Waarom is fietsen zo goed voor ouderen?

De meeste mensen ervaren hun biologische piek tussen hun 20e en 35e levensjaar. Na deze leeftijd begint je spiermassa af te nemen en verzwakken. Ook kan de vitaliteit van je longen en hart wat afnemen. Daarbij komt dat het vermogen om te herstellen vertraagd. Maar er is ook goed nieuws! Fietsen kan de progressie van veroudering drastisch vertragen. Wanneer je slecht ter been bent kun je dit het best doen op een seniorenfiets, of te wel een fiets met lage instap.

Fiets met lage instap voor ouderen

Ben je op leeftijd maar wil je toch nog actief en fit blijven? Wat goed! Wanneer je overweegt een fiets te kopen, kun je het best kiezen voor een seniorenfiets met lage instap. De seniorenfiets is een ware uitkomst voor iedere senior die actief wilt blijven fietsen op een veilige en comfortabele manier.

seniorenfiets

Het verschil tussen een gewone fiets en een seniorenfiets

Wat zijn nu de verschillen tussen een reguliere en seniorenfiets? Naast een extra lage instap, nog een stuk lager dan een damesfiets, zijn onze seniorenfietsen extra stevig gebouwd. Daarbij komt dat onze seniorenfietsen beschikken over versnellingen, zo hoef je nooit hard te trappen. We hebben seniorenfietsen met drie wielen, het grote voordeel hiervan is dat deze fiets extra stabiel op de weg ligt en extra makkelijk te parkeren is. Dat betekend geen gezeur meer met fietsen die omvallen! Veiligheid staat bij ons altijd voorop en daarom hebben al onze seniorenfietsen stevige v-brake remmen aan de voor én achterkant. Ook beschikt deze seniorenfiets met lage instap over een handig mandje. Handig voor de boodschappen!

De voordelen van een seniorenfiets in het kort:
- Lage instap, dus makkelijk op en af te stappen
- Extra stevig gebouwd
- Ligt stabiel op de weg door de drie wielen
- Veilige v-brake remmen, zowel voor als achter
- Handig mandje voor zware boodschappen

Seniorenfiets kopen

Ben je er over uit en wil je een fiets met lage instap voor ouderen kopen? Dan zit je bij Superfietsen goed! Onze seniorenfietsen worden altijd kosteloos rijklaar gemaakt, zo hoef je deze niet zelf in elkaar te zetten.

seniorenfiets fiets met lage instap voor ouderen

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen over een seniorenfiets? Neem dan contact op met onze klantenservice! Wij helpen je graag verder.


Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.