Seniorenfiets: fiets met lage instap voor ouderen

  • Geplaatst op
  • Door Jana
  • 2
Seniorenfiets: fiets met lage instap voor ouderen

Hoe ouder je word, hoe moeilijker het is om actief te blijven. Wellicht heb je pijntjes en kwalen waardoor het verlangen naar een fitte levensstijl afneemt. Fietsen is echter een low-impact sport en belast dus de gewrichten nauwelijks. Daarom is deze oefening ideaal voor senioren en mensen die slecht ter been zijn. Ben je op leeftijd en ben je op zoek naar een seniorenfiets met lage instap voor ouderen? Dan ben je op Superfietsen.nl bij het juiste adres!

Fiets met lage instap voor ouderen

Ben je op leeftijd maar wil je toch nog actief en fit blijven? Wat goed! Wanneer je overweegt een fiets te kopen, kun je het best kiezen voor een seniorenfiets met lage instap. De seniorenfiets is een ware uitkomst voor iedere senior die actief wilt blijven fietsen op een veilige en comfortabele manier.

 

Elektrische fiets met lage instap

In ons assortiment aan fietsen vind je diverse e-bikes met lage instap. Één van onze aanraders is de Altec Easy. Dit populaire model is niet alleen betaalbaar maar beschikt ook over zeer hoogwaardige componenten die bijdragen aan de veiligheid van iedere rit. Doordat de Easy een verstelbaar stuurpen heeft kun je bovendien altijd een houding aannemen die voor jou goed voelt. Dit betekend geen last meer van rugpijn tijdens het fietsen! De krachtige ondersteunende motor heeft bovendien een actieradius tot 130 km. Je kunt dus heel wat mooie ritten maken op 1 accu! De rollerbrake remmen waarover dit model beschikt zijn niet alleen erg onderhoudsvriendelijk maar ook erg stevig. Zo kun je ieder moment veilig en daadkrachtig afremmen. Het frame is bovendien gemaakt van aluminium. Dit materiaal is lekker licht en volledig roestvrij. Om deze redenen kunnen wij iedereen de Altec Easy als seniorenfiets aanraden!



Altec Easy elektrische fiets met lage instap in het kort:
- Hoogwaardige, kwalitatieve componenten tegen een betaalbare prijs
- Geen rugpijn meer onderweg d.m.v. de verstelbare stuurpen
- Voorwielmotor met een actieradius tot 130 km
- Onderhoudsvriendelijke rollerbrake remmen
- Licht, roestvrij aluminium frame
- Stevige dubbelwandige aluminium velgen
- Met voorgemonteerd ART gekeurd slot

 

Elektrische vouwfiets

Als we het over de perfecte stadfiets hebben, dan is het wel de elektrische vouwfiets. Doormiddel van de trapondersteuning die je bij een elektrische vouwfiets hebt, hoef je niet zoveel te trappen om op snelheid te komen. Hierdoor ben je zo op je bestemming terecht.  

 

elektrische vouwfiets

 

Ben je op zoek naar een fiets met lage instap en kun je wel een tip gebruiken? Wij kunnen je de Pointer Step In aanraden! Graag leggen we je uit waarom:

Aluminium frame – Licht en roestvrij
Het frame van deze topper is vervaardigd uit aluminium. Dit materiaal is volledig roestvrij én heerlijk licht

Shimano Nexus 3 of 7 versnellingen - onderhoudsvrij
In ons assortiment hebben we de Pointer Step In met 3 of 7 naafversnellingen. Dit type versnellingssysteem is zeer populair omdat deze volledig onderhoudsvrij zijn.

Rollerbrake remmen – veilig en onderhoudsvriendelijk
Rollerbrake remmen zijn wederom erg geliefd onder fietsers. Dit komt omdat dit type rem weinig onderhoud vraagt en gemakkelijk af te stellen zijn. Daarnaast kun je door middel van een wrijvingskoppeling nooit zo hard remmen dat je over de kop slaat. Dit type rem is dus erg veilig!

Dubbelwandig aluminium velgen – verklein de kans op een slag in het wiel
De dubbelwandige aluminium velgen zijn niet alleen roestvrij, maar ook nog eens erg stevig. Dit verkleint de kans op een slag in het wiel enorm.

ART gekeurd ringslot – zet je fiets stevig op slot
Het voorgemonteerd slot is er niet zomaar één. Deze is namelijk ART-gekeurd. Dit maakt het slot extra betrouwbaar. Bovendien kun je jouw fiets met lage instap zo direct laten verzekeren, mocht je dat willen natuurlijk.

 

 

Waarom is fietsen zo goed voor ouderen?

De meeste mensen ervaren hun biologische piek tussen hun 20e en 35e levensjaar. Na deze leeftijd begint je spiermassa af te nemen en verzwakken. Ook kan de vitaliteit van je longen en hart wat afnemen. Daarbij komt dat het vermogen om te herstellen vertraagd. Maar er is ook goed nieuws! Fietsen kan de progressie van veroudering drastisch vertragen. Wanneer je slecht ter been bent kun je dit het best doen op een seniorenfiets, of te wel een fiets met lage instap.

 

Waarom kiezen voor een fiets met lage instap

Een fiets met lage instap maakt het op- en afstappen een stuk makkelijker. Dit komt bijvoorbeeld goed van pas wanneer je slecht ter been bent. Zo kun je nog wel in beweging blijven! Want laat dat nou juist het verouderingsproces vertragen. Daarbij heeft een fiets met lage instap nog een groot voordeel. Het is nu namelijk nog makkelijker om met je voeten bij de grond te komen. Dit draagt meteen bij aan de zelfzekerheid van de fietser. Daarnaast ligt het zwaarste punt bij dit type fiets extra laag. Dit draagt bij aan een stabiele wegligging. Dit maakt een fiets met lage instap ook zeer geschikt voor mensen die last hebben van evenwichtsproblemen. Daarnaast is deze fiets nauwelijks belastend voor de schouders, rug, nek en polsen. De fiets met lage instap maakt namelijk een ergonomische houding mogelijk.

 

Kenmerken van een fiets met lage instap:
- Minimaal belastend voor de gewrichten. Denk aan knieën maar ook schouders en polsen.
- Ergonomische zithouding mogelijk en daarom minimaal belastend op nek, schouders en rug.
- Doordat de trappers meer naar voren liggen hoef je minder kracht te zetten om voorruit te komen.
- De lage instap is geschikt voor iedereen die slecht ter been is of last heeft van evenwichtsproblemen.

 

Al deze kenmerken maken dit type fiets erg geschikt voor senioren, mensen met gewrichts- en evenwichtsklachten.




Het verschil tussen een gewone fiets en een seniorenfiets

Wat zijn nu de verschillen tussen een reguliere en seniorenfiets? Naast een extra lage instap, nog een stuk lager dan een damesfiets, zijn onze seniorenfietsen extra stevig gebouwd. Daarbij komt dat onze seniorenfietsen beschikken over versnellingen, zo hoef je nooit hard te trappen. 

Seniorenfiets kopen – in delen betalen mogelijk!

Ben je er over uit en wil je een fiets met lage instap voor ouderen kopen? Dan zit je bij Superfietsen goed! We leveren namelijk ontzettend snel. Zo kun je snel genieten van heel wat mooie ritjes. Daarnaast hanteren we een laagsteprijsgarantie. Dit betekent dat je nooit teveel zult betalen voor jouw nieuwe tweewieler. Wil je liever niet in één keer een groot bedrag neerleggen? Dat kunnen we begrijpen. Daarom is het mogelijk om je fiets bij ons in delen te betalen.

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen over een seniorenfiets of fiets met lage instap? Neem dan contact op met onze klantenservice! Wij helpen je graag verder.

Reacties

  1. Floor Floor

    Hi Nicolette, onze klantenservice zal je een mailtje sturen om je advies te geven hierover.

  2. Nicolette Blom-Mulder Nicolette Blom-Mulder

    Goedeavond. Ik zoek een goede , veilige en stevige damesfiets met de lage instap. Vorige week ging mijn fiets met lage instap kapot en hij was geen goede merk en IK baal de ervan IK merkte aan mijn fiets dat er iets raars voelde ne ja hoor frame is gebroken. dus ik ik wil er niet weer gaat gebeuren met de volgende fiets en daarom vraag ik om advies. IK heb wat last van evenwicht en wil mijn benen wel op de grond hebben., en ben ook slechthorend en heb wajong uitkering Met vriendelijk groet Nicolette Blom-Mulder daag

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.