Hoe lang mag je fiets op het station staan?

 • Geplaatst op
 • 0
Hoe lang mag je fiets op het station staan?

Nederland staat bekend als een echt fietsland. Er wordt nergens zoveel gefietst als in Nederland. Zo gaan heel veel Nederlanders ook het liefste op de fiets naar hun werk toe. Maar hoe doe je dat dan als je niet in dezelfde stad werkt als dat je woont? Juist! Dan ga je met de fiets naar het dichtstbijzijnde station en dan pak je daar de trein, metro of bus. Nu snappen wij maar al te goed dat je erg trots bent op jouw tweewieler. Dan wil je natuurlijk niet dat je fiets wordt weggehaald. Dus daarom geven in deze blog antwoord op de vraag: Hoe lang mag je fiets op het station staan?

Hoe lang mag je fiets op het station staan?

Als je na een lange dag weer terug loopt naar je fiets, wil je er natuurlijk niet achter komen dat je fiets is weggehaald. Daarom is het goed om te weten hoe lang je fiets precies in de stalling van het station mag staan. Je hebt 2 soorten stallingen bij de trein stations, namelijk bewaakte stallingen en onbewaakte stallingen.

 

Hoe lang mag je je fiets in een bewaakte stalling zetten?

Wil jij het risico niet lopen dat je fiets niet weg is als je terug komt na jouw drukke dag? Dan kan je het beste jouw tweewieler in een bewaakte stalling zetten op het station. Je kan zelfs de eerste 24 uur je fiets gratis stallen in dit soort stallingen. Dit is dus ideaal als je met de trein naar je werk reist. Dan staat je fiets elke werkdag kosteloos droog en bewaakt. Mocht je je fiets langer willen stallen? Dan kan dat uiteraard ook, houd er wel rekening mee dat hier op wordt gecontroleerd. Als je fiets 21 dagen achter elkaar in de stalling staat dan krijgt jouw fiets een waarschuwingslabel. Heb je je fiets na 28 dagen nog steeds niet weggehaald? Dan wordt je fiets gezien als een weesfiets en wordt deze uit de stalling gehaald en naar een fietsdepot gebracht. Je kan je fiets dan weer bij het betreffende fietsdepot ophalen.

 

Hoe lang mag je je fiets in een onbewaakte stalling zetten?

Vind je het niet erg dat jouw fiets natregent? Dan is de onbewaakte stalling voor jou een uitkomst. Hier kan je geheel kosteloos ten allen tijden jouw tweewieler plaatsen. Ook hier geld wel een maximum tijd dat je jouw fiets mag stallen. Namelijk dezelfde regels als bij de bewaakte stalling van    het station. Ook bij een onbewaakte stalling wordt jouw fiets na 21 dagen gelabeld met een waarschuwingslabel. Als je fiets na 28 dagen nog steeds in de stalling staat, dan wordt die naar een fietsdepot gebracht en kan je je fiets daar weer ophalen.

 

Mag je met je fiets in de trein?

Als je werk niet om de hoek is bij het station. Begrijpen wij goed dat je het liefste je fiets mee de trein in neemt. Dit kan! Normale fietsen mag je meenemen in de trein tijdens de daluren. De daluren zijn van 09:00 uur en 16:00 uur en van 18:30 uur en 06:30 uur. Wel heb je hiervoor een extra fietskaartje nodig. De kosten hiervan zijn €7,50.

Met een vouwfiets mag je altijd de trein in. Naast dit voordeel is het reizen met je vouwfiets ook nog gratis! Heb je na dit weetje interesse in een vouwfiets? Ontdek dan snel ons assortiment van vouwfietsen.

 

Tot slot

Nu je weet hoelang je fiets op het station mag staan, hoef je niet meer bang te zijn dat je fiets wordt weggehaald. Helaas zijn de fietsendieven het hele jaar erg actief en lopen ze met regelmaat over het station om te kijken of ze daar nog een fiets kunnen scoren. Om dit te voorkomen adviseren wij ten allen tijden om je fiets op slot te zetten met een 2e slot. Dit in een vorm van een stevig en sterk kettingslot. Wij hebben een ruim assortiment aan kettingsloten.

Zet je fiets altijd met een 2e slot vast en zorg dat je hem binnen 28 dagen na het stallen weer ophaalt. Dan staat jouw fiets veilig in de stalling en kan je nog lang genieten van jouw tweewieler.

Reacties

 1. Tim Tim

  Hi Remy,

  Vervelend om te vernemen dat je fiets is gestolen!

  Uiteraard hebben wij verschillende modellen met een framemaat van 65 cm. Om je persoonlijk advies te kunnen geven wat voor jou de meest geschikte fiets zou zijn. Zal ik je willen vragen om via onderstaande link het contactformulier in te vullen. Zodat wij ook de benodigde gegevens van je hebben om je te benaderen voor het advies.
  https://www.superfietsen.nl/service/contactformulier/

  Fijne dag gewenst!

 2. Remy Wagenaar Remy Wagenaar

  Mijn fiets is gestolen 23 februari en nu zijn we opzoek naar een nieuwe fiets ik ben bijna 1,97 en ik fietste altijd op een frame van 65 hebben jullie nog iets in het assortiment van deze maat?

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.