Een elektrische bakfiets kopen, waar moet je op letten?

  • Geplaatst op
  • Door Jana
  • 0
Een elektrische bakfiets kopen, waar moet je op letten?

Een elektrische bakfiets kopen kan spannend zijn. Zeker omdat het zo’n grote aankoop is! Daarom geven we je in dit artikel een aantal tips. Want waar moet je nou op letten bij aanschaf van een elektrische bakfiets? Wij leggen het uit!

Leestijd: 4 minuten

Wat is een elektrische bakfiets?

De naam verraad het al een beetje; een elektrische bakfiets is een elektrische fiets met een grote bak aan de voorkant. De elektrische trapondersteuning maakt een ritje op de fiets een stuk makkelijker. Een bakfiets is namelijk een stukje zwaarder dan een reguliere fiets. Dus zo’n elektrische ondersteuning helpt enorm om toch nog lekker licht te fietsen.

 

 

Waar wordt een bakfiets voor gebruikt?

De bakfiets is erg populair onder ouders met jonge kinderen! Je hebt het vast wel eens voorbij zien komen. Een moeder of vader met een stel vrolijke kinderen in de laadbak voorin. Zeker wanneer je meer dan 1 kind wilt vervoeren is een bakfiets een ware uitkomst. Wist je dat er tot 4 kinderen passen in zo’n bak? Wat gezellig! Een voorloper op het gebied van veiligheid is Carqon. Dit Nederlandse merk staat garant voor kwaliteit en luxe!

Bovendien is een elektrische bakfiets een duurzaam alternatief voor de auto of het openbaar vervoer! Je kan namelijk lekker veel inladen, maar ook heel wat vaart maken. Bovendien heb je verder geen last van vervelende files en lange wachttijden of vertragingen.

Bij aanschaf van één van onze elektrische bakfietsen kun je ook een regenhuif kopen. Zo blijven je spullen of kinderen ook in de regen lekker droog!

Vanaf welke leeftijd de kinderen meenemen?

In een elektrische bakfiets kan je kinderen van elke leeftijd meenemen. Let wel op; kan je baby nog niet zelfstandig zitten of is hij/zij jonger dan 9 maanden? Zorg ervoor dat je een autostoeltje hebt die je kunt bevestigen aan de bak. Plaats het autostoeltje tegen de rijrichting in, zodat je alles goed in de gaten kan houden!

Jonge kinderen met de leeftijd van 9 maanden tot 2,5 jaar kunnen het best plaatsnemen in een fietsstoel in de bakfiets. Wanneer je zoon of dochter ouder is dan die 2,5 jaar en zelfstandig stabiel kan zitten dan mag hij of zij plaatsnemen op het bankje. Belangrijk: hoe oud je ook bent, vergeet de gordel niet!

Een elektrische bakfiets kopen

De elektrische bakfiets is razend populair! Dit vinden wij niet gek, want je hebt alle voordelen van een gewone fiets, maar dan met extra comfort en laadruimte. Erg handig wanneer je meer dan 2 kinderen hebt of vaak met veel spullen moet sjouwen. Op Superfietsen.nl kun je al een elektrische bakfiets bestellen. Net als in de winkels heb je bij ons garantie, daarbij hanteren wij altijd de laagste prijs garantie.

Al onze elektrische bakfietsen worden gratis rijklaar gemaakt! Je hoeft hier niet extra voor te betalen.

Elektrische bakfiets in delen betalen

Een (elektrische) bakfiets kopen en in delen betalen, geheel rente vrij, klinkt dat niet ideaal? Op Superfietsen.nl kan het het! Kies tijdens het afrekenen voor de betaalmethode ''In3''. Dan hoef je niet in 1 keer een groot bedrag af te rekenen.

Nieuwsgierig geworden of toch liever een niet-elektrische bakfiets? Neem gerust een kijkje bij ons elektrische bakfietsen aanbod! 

Heb je nog vragen over het artikel ‘een elektrische bakfiets kopen’?
Dan horen wij graag van je! Onze klantenservice is te bereiken op:
Telefoon (10.00-17.00): 010-3036734
E-mail (antwoord binnen 1 werkdag): [email protected]

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.