De beste elektrische bakfiets kopen | Top 3

  • Geplaatst op
  • Door Jana
  • 0
De beste elektrische bakfiets kopen | Top 3

Je ziet het steeds vaker voorbij komen; de elektrische bakfiets! Vroeger zag je vooral de lokale kruidenier op dit type fiets voorbij rijden. Tegenwoordig is dit vaak een moeder of vader met 2 of meer kinderen in de laadbak. Dit kan op een reguliere bakfiets best een pittige rit zijn, maar met een beetje hulp van de elektrische motor worden die ritjes ineens een stuk aangenamer!

Waarom kiezen voor een e-bike bakfiets?

Een e-bike bakfiets heeft vele voordelen! De kinderen kunnen gezellig mee in de laadbak en er is ook nog genoeg ruimte voor boodschappen. Tegelijker tijd krijg je ook nog lichaamsbeweging en bespaar je geld op benzine. Een echte win-win situatie dus!

Top 3 beste elektrische bakfietsen

Omdat een elektrische bakfiets een grote aankoop is, wil je natuurlijk eerst oriënteren. Helemaal begrijpelijk! Zie je door de bomen het bos niet meer? Graag helpen we je met je beslissing, in deze blog geven we je een aantal handige tips. 

Onze fietsdeskundigen hebben een top 3 samengesteld aan bakfietsen met, volgens hen, de beste prijs-kwaliteitverhouding. Deze top 3 staat in willekeurige volgorde.

1. Carqon Classic Elektrische Bakfiets

Een stijlvolle en robuuste elektrische bakfiets. Veilig dankzij de hoge bak met een uniek geïntegreerde kinderdeur. Bescherm wat dierbaar is. Dat begint met een hoge stevige bak waarin je kinderen zich veilig en geborgen voelen. De Carqon-bak is gemaakt van sterk, recyclebaar HDPE-kunststof en biedt plaats aan twee kinderen plus een baby (in Maxi Cosi). De bak is uitgerust met driepuntsveiligheidsgordels, een uitneembare bank, een soft touch coating aan de binnenzijde, antislip vloer, dubbele afwateringspunten en... de unieke Carqon kinderdeur.

De Carqon Classic bakfiets is voorzien van de krachtige Bosch Performance CX Cargoline middenmotor. De Bosch motor biedt ondersteuning tot 25 km/u. Kies voor één of twee krachtige Bosch accu’s van 400 of 500 watt, met een bereik van 40 tot 70 kilometer per accu. Dit zal zeker een aansprekende, duurzame concurrent zijn voor je auto.

Met deze bakfiets kan je moeiteloos schakelen en in één vloeiende beweging, dit wordt mogelijk gemaakt door de Enviolo traploze naafversnelling welke samenwerkt met de stille, onderhoudsarme Gates riem. Wie meer controle wenst kiest voor de sportieve Shimano Deore XT derailleur met de duurzame KMC-ketting.

 


Alle eigenschappen op een rijtje:

- Onderhoudsvriendelijke en stevige schijfremmen
- De Bosch Performance CX Cargoline 85Nm middenmotor is niet alleen betrouwbaar en sterk, maar ook heerlijk stil
- Actieradius van 40 tot 70 kilometer
- Het aluminium frame is lekker licht en bovendien roestvrij
- Ruime laadbak met handige instap kinderdeur
- Met 10 traploze versnellingen van het merk Shimano Deore XT
- Het digital display is eenvoudig te bedienen

 

2. Carqon Cruise Elektrische Bakfiets

De bak van de Carqon Cruise is gemaakt van EPP (Expanded Polypropylene). Dit zorgt voor een comfortabele en zachte binnenkant. De buitenkant is afgewerkt met een stijlvolle en robuuste buitenschaal van Dibond, wat zorgt voor optimale bescherming. Dankzij de hoge kraag en de stevige rand zitten je kinderen optimaal beschermd in de bak. Hierdoor fietst de Carqon Cruise extra stabiel, waardoor je moeiteloos het verkeer trotseert.

Een stijlvolle en betrouwbare elektrische bakfiets. Lichtgewicht, comfortabel en super veilig. Hoe ver ga je? Kies voor twee van de krachtige Bosch-batterijen van 400 of 500 watt, met een bereik tot 120 tot 140 kilometer. Zo kan je de auto best een paar keer laten staan. De Carqon Cruise is voorzien van de beste elektrische middenmotor die beschikbaar is, de Bosch Performance Cargoline CX middenmotor. Dankzij deze elektrische ondersteuning fiets je vlot en snel door het verkeer.

Het sportieve stuur van de Carqon is verbonden met een hoogwaardig besturingssysteem: het Double Cable Steering System. Deze ‘automotive-techniek’ maakt een grotere stuuruitslag mogelijk waardoor je directer, soepeler én comfortabeler stuurt. Cable Steering maakt je Carqon wendbaar en door de kleine draaicirkel kun je makkelijker parkeren.

Met de Enviolo N380 versnellingsnaaf schakel je moeiteloos en eenvoudig in één handomdraai. Letterlijk. De Enviolo versnelling wordt altijd geleverd in combinatie met de onderhoudsvrije Gates riem. De meer sportievere rijder heeft de keuze voor de Shimano Deore XT 10-speed derailleur in combinatie met de krachtige, roestvrijstalen KMC-ketting.

 


Alle eigenschappen op een rijtje:
- Door de dubbel accu heeft deze bakfiets een actieradius van 120 tot 140 kilometer
- Geniet met een middenmotor van een natuurlijke rijervaring
- Het aluminium frame is heerlijk licht en roestvrij
- Met 10 traploze versnellingen van het merk Shimano Deore XT
- Het digital display is eenvoudig te bedienen
- Onderhoudsvriendelijke en stevige schijfremmen
- Wendbaar en licht door haar 2 wielen

 

3. Carqon Flatbed Elektrische Bakfiets

Met de veelzijdige Carqon Flatbed ben je voortaan op alles voorbereid. Een allrounder met krachtige elektrische Bosch ondersteuning, die transportmogelijkheden biedt voor alles wat je maar kunt voorstellen. 


Ver weg komt een stuk dichterbij dankzij de Flatbed. De Bosch Cargo Line motor met optie voor dubbele accu's geeft je een actieradius van maar liefst 120-140 kilometer. Naar de kust, het bos, die ene vriend of speciale plek, met de Carqon Flatbed ben je er snel, schoon en efficiënt. Met of zonder lading.

De wereld is binnen handbereik! De Carqon Flatbed biedt een soepele en verfijnde besturing, gecombineerd met krachtige elektrische ondersteuning. Het stuursysteem met dubbele kabel zorgt voor soepelheid en een zeer kleine draaicirkel. De Bosch Cargo Line-motor met dubbele-accu-optie zorgt voor elektrische ondersteuning, waardoor zelfs de zwaarste lasten vederlicht worden.

Frisse lucht, werk, lichaamsbeweging, dagelijkse bezoeken..., de Carqon Flatbed is gebouwd voor snel en efficiënt transport van deur tot deur. Emissievrij transport van goederen van elke soort en maat, tot in de smalste straatjes, steegjes en in het bos. Dat maakt de Flatbed tot een slimme keuze voor je eigen gezondheid en het leefbaar en bereikbaar houden van je woon- en werkomgeving.

Carqon Flatbed

 

Alle eigenschappen op een rijtje:

- Roestvrij aluminium frame
- Trap nooit meer te hard met behulp van de achterwiel motor
- Door de dubbel accu heeft deze bakfiets een actieradius van 120 tot 140 kilometer
- Betrouwbare schijfremmen
- Met 10 traploze versnellingen van het merk Shimano Deore XT
- De Bosch Performance CX Cargoline 85Nm middenmotor is niet alleen betrouwbaar en sterk, maar ook heerlijk stil

De beste elektrische bakfiets 2023 kopen op Superfietsen.nl

Naast deze beste elektrische bakfietsen verkopen we nog een aantal stoere modellen op onze website. Neem gerust een kijkje in ons assortiment e-bike bakfietsen. We hanteren áltijd een laagste prijsgarantie; daarom betaal je echt nooit teveel. Daarnaast kun je ervoor kiezen je bestelling in delen te betalen. Zo wordt het ineens allemaal een stuk betaalbaarder. Bovendien geniet je van een snelle levering én uitstekende service. Waar wacht je dus nog op?

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.