De beste fietsaccessoires voor onderweg

  • Geplaatst op
  • 0
De beste fietsaccessoires voor onderweg

Met fietsaccessoires maak je het jezelf nog comfortabeler. Of je nu voor de klassieke fiets kiest of voor een e-bike. Maar met een fiets alleen ben je er nog niet! Denk bijvoorbeeld aan het vervoeren van boodschappen en andere spullen op de fiets. Dit doe je het beste met behulp van fietsaccessoires zoals fietsmanden, fietskratten of fietstassen.

Leestijd: 5 minuten

Welke fietsaccessoires zijn er?

We hebben erg veel fietsaccessoires om uit te kiezen. Graag leggen we je uit welke meest gekozen accessoires er zijn en waar ze voor dienen.

Fietsaccessoires

Kies een hippe fietskrat

Fietskratten voor de fiets zijn altijd al erg trendy. Een dergelijke krat vervoer je het beste op een fiets met een speciale voordrager. Deze voordragers zijn overigens ook los verkrijgbaar. Fietskratten zijn erg handig, want je kan er lekker veel spullen in kwijt.

De belangrijkste keuze die je moet maken, is of je een fietskrat van hout of kunststof wilt. Met houten fietskratten creëer je een soort nostalgische uitstraling aan je fiets. Houten fietskratten zijn in verschillende afmetingen verkrijgbaar. Kies je voor kunststof fietskratten, dan heb je keuze uit vele leuke kleuren en bovendien is kunststof erg licht in gewicht.

Fietskratten

Leuke fietsmanden in allerlei materialen en formaten

Fietsmanden blijven altijd erg populair voor op de fiets. Fietsmanden zijn in talloze formaten en designs verkrijgbaar. De eerste keuze is het gekozen materiaal. Ga je voor traditioneel? Dan kies je voor een rieten fietsmand. Een ronde, vierkante of ovale vorm? Het aanbod rieten fietsmanden is vandaag de dag erg breed.

Wil je een meer weerbestendige mand voor op de fiets? Dan kun je ook kiezen voor een kunststof mand. Deze fietsmanden zijn in allerlei kleuren verkrijgbaar. Een andere sterke en lichtgewicht fietsmand is van aluminium gemaakt. Aluminium fietsmanden zijn stijlvol en strak om te zien, nagenoeg onverwoestbaar en toch vederlicht om te dragen.

Tijdloze fietstassen op de fiets

Fietstassen zijn fietsaccessoires die al lang bestaan. Met een fietstas ben je erg flexibel. Het meest bekend zijn de fietstassen die aan de bagagedrager verbonden zijn. Zoals de klassieke enkele of dubbele fietstas. In deze fietstassen kun je erg veel kwijt en achterop de fiets is het eventuele zware gewicht veel beter te hanteren. Dit zijn de ideale fietstassen als je veel en zware boodschappen doet. Dubbele fietstassen op de bagagedrager, zorgen er bovendien voor dat het gewicht goed wordt verdeeld.

Daarnaast zijn er nog kleinere fietstassen die je op andere plekken aan de fiets bevestigt. Denk aan een frametas die je aan het frame vastmaakt of een stuurtas voor aan het stuur. Dit zijn kleinere fietstassen en ideaal als je licht wilt reizen. Je smartphone, portemonnee, routekaarten e.d. kun je prima in deze tassen kwijt. Tenslotte is er nog het bekende zadeltasje. De zadeltas mag eigenlijk niet ontbreken als je veel op de fiets zit. Dit is namelijk de beste plek om een reparatiesetje in op te bergen. Erg handig als je onderweg een lekke band krijgt.

Fietstassen zijn overigens in vele formaten, kleuren en designs verkrijgbaar. Zo kun je altijd een fietstas vinden die perfect bij jouw fiets past.

Fietstassen

Met regenkleding kom je droog aan

Een van de grootste ergernissen van fietsers, is doorweekt op de plek van bestemming aankomen. Helaas ontkom je in Nederland niet aan een kleinere of grotere bui tijdens het fietsen. Dit hoort nu eenmaal bij Nederland als fietsland. Je beschermt je hiertegen, door regenkleding te dragen. De keuze in regenkledij is enorm. Van complete regenpakken tot een poncho. Sommigen kiezen enkel voor een regenjas, anderen ook voor een regenbroek of regenoverschoenen. Hierbij kun je tegenwoordig kiezen uit moderne en hippe regenkleding in mooie kleuren of strakke designs. Laat de regen maar komen, met jouw regenkledij ben je wel bestand tegen een buitje en kom je droog aan.

Regenkleding

Fietsaccessoires kopen

Ben je er al uit met welke fietsaccessoires jij gaat fietsen? Neem de tijd om alles even door te nemen en kijken dan wat je nodig hebt! Goede fietsaccessoires maken elke rit aangenamer. Je kan ze ook allemaal komen proberen in een van onze winkels. Daar staan vakkundige medewerkers voor je klaar met raad en daad.

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.