Roest verwijderen fiets | Handige tips & tricks

  • Geplaatst op
  • 0
Roest verwijderen fiets | Handige tips & tricks

Het wil in ons kikkerlandje nog weleens regenen. Helaas kunnen we niks aan het weer veranderen. Wel kunnen we je een aantal tips geven om het roest van je fiets te verwijderen. Ook geven we je graag een aantal handige tips om dit vervelende probleem te voorkomen. Hebben we je interesse gewekt? Lees dan snel verder.

 

Fiets ontroesten met WD-40

Staat je fiets veel buiten of is deze gewoon wat ouder? Dan raden wij je aan om de roestplekken in te spuiten met WD-40. Zodra dit goedje is ingetrokken, na 10 minuten ongeveer, kun je wat harder schrobben met een tandenborstel. Zo kun je het meeste roest weghalen. Dit goedje is te gebruiken op alle onderdelen van de fiets. Hierover hebben we ook een handige video.

fiets ontroesten

 

Roest verwijderen met azijn (en een héél klein beetje baking soda)

Heb je geen WD-40 in huis? Dan kun je ook proberen het roest van je fiets te verwijderen via een aantal huis-tuin en keukenmiddeltjes! Je kunt bijvoorbeeld azijn gebruiken. Spuit eerst de roestplekken in met schoonmaakazijn. Je kunt hiervoor bijvoorbeeld een lege plantenspuit gebruiken. Laat dit goedje kort intrekken, zo’n 30 seconde is genoeg. Gebruik wederom een tandenborstel en poets de roest weg. Is de roest zo hardnekkig dat je geen resultaat boekt? Meng het azijn dan met een klein beetje baking soda. Dit goedje zal gaan bruisen, schrik daar niet van! Let wel op, gebruik liever te weinig baking soda poeder dan teveel. Je wilt je fiets natuurlijk niet beschadigen.

Roest van de fiets verwijderen met cola

Wie aan cola denkt, denkt waarschijnlijk aan een lekker dorstlessend drankje met prik. Wat je misschien niet wist, is dat cola fosfoszuur bevat. Dit stofje helpt met het verwijderen van roest. Je kunt de roestplekken op je fiets dus inspuiten met cola en deze vervolgens weer poetsen met een tandenborstel. Herhaal dit proces tot je tevreden bent met het eindresultaat! Boek je weinig progressie? Dan kun je ook hier weer een beetje baking soda mengen met de cola.

Roest voorkomen

Voorkomen is beter dan genezen! Heb je net je fiets opgeknapt van die vervelende roest of een splinternieuwe gekocht, dan wil je je fiets natuurlijk zo mooi mogelijk houden. We hebben hier een aantal handige tips voor je op een rij gezet!

 

1. Bescherm je fiets met een fietshoes

Vocht is een grote boosdoener wanneer het over roest gaat. Kun je je fiets niet binnen stallen? Maak dan gebruik van een fietshoes. Wij hebben verschillende fietshoezen in ons assortiment. Zo hebben we hoezen voor reguliere als elektrische fietsen! Een fietshoes is makkelijk te gebruiken. Schuif hem over je geparkeerde fiets heen. Aan de onderkant zit een bevestigingsmechanisme zodat de fietshoes goed blijft zitten. Een kleine moeite dus met als beloning een fiets die lang mooi blijft!

 
 
 

 

 

2. Bescherm je fiets met een blanke lak

Wil je je fiets zo lang mogelijk mooi houden? Spuit het frame dan in met een blanke lak. Spray eenvoudig een dun laagje op een afstand van 20-30 cm. De lak vormt nu een hard laagje om het frame en biedt zo een extra stukje bescherming. Laat het laagje nu goed drogen en voilà!

 

 
 
 

 

     

3. Spuit je fiets in met een siliconen spray

Met een siliconen spray bescherm je je fiets niet alleen tegen roest maar ook tegen vuil en vet! Een siliconen spray heeft namelijk een vocht afdrijvende werking. Spuit je je fiets in met deze spray nadat je deze een poetsbeurt hebt gegeven.

 
 
 

 

 

Fiets die niet roest

Zoals eerder al aangegeven is voorkomen beter dan genezen. Wil je een tweewieler die niet roest? Ga dan voor een fiets met aluminium frame. Dit materiaal is namelijk volledig roestvrij. Daarnaast is aluminium ook nog eens lekker licht. Wij hebben diverse mooie aluminium fietsen in ons assortiment.

Plaats je een bestelling voor 16.00? Dan sturen wij deze dezelfde dag nog op! Daarnaast hanteren wij altijd een laagste prijsgarantie en leveren we ook nog eens ontzettend snel

Heb je nog een vraag over het verwijderen van roest op je fiets of deze voorkomen? Laat het ons dan zeker weten! Heb je zelf nog een gouden tip? Laat deze dan achter onder dit artikel.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.