Schoolfietsen test 2022 | Op zoek naar een stevige schoolfiets?

  • Geplaatst op
  • Door Jana
  • 0
Schoolfietsen test 2022 | Op zoek naar een stevige schoolfiets?

We willen er vaak niet aan geloven, maar voor je het weet is de zomervakantie voorbij en gaan de scholen weer open. Daarom kan de jacht naar de beste schoolfiets nooit te vroeg beginnen! Om je te ondersteunen in deze zoektocht hebben we speciaal voor jou een schoolfietsen test uitgevoerd. Hieruit is een top 5 gekomen. Ben je benieuwd? Lees dan gauw verder.

Leestijd: 3 min

Korting op je schoolfiets!

ontvang tot €200 korting op je schoolfiets. Vergeet je de kortingscode BIKE2SCHOOL voor extra kassakorting niet te gebruiken? Het kortingscode is uitklapbaar en vind je boven de bestelknop in je winkelwagen.

kortingschoolfietsfiets voor school


Top 5 schoolfietsen - Budget optie's beschikbaar

Zoals hierboven vermeld heeft onze fietspanel op basis van prijs-kwaliteitsverhoudingen en specificaties een top 5 samengesteld aan de beste schoolfietsen. Of je nu op zoek bent naar een fiets voor de middelbare school of hogeschool, met één van deze fietsen zit je hoe dan ook gebakken! Graag leggen we je uit waarom de genoemde fietsen zulke toppers zijn.

schoolfietsentest

1. Cortina U4 R3

De Cortina U4 is razend populair onder scholieren! Dit komt mede dankzij het mooie uiterlijk. Deze stoere school fiets is namelijk alles behalve een dertien in een dozijn fiets. Maar laat je niet teveel afleiden door het mooie plaatje. De Cortina U4 heeft namelijk nog veel meer te bieden!

Framemateriaal
Het frame van de U4 is gemaakt uit aluminium en dus lekker licht en volledig roestvrij.

Versnellingen
Langere afstanden zijn geen enkel probleem voor de U4! Dit komt mede dankzij de 3 handige versnellingen.


Remmen
De Cortina U4 beschikt over een stevige terugtrapremmen. Dit type rem is zeer onderhoudsvriendelijk en betrouwbaar!

Slot
Deze mooie schoolfiets word geleverd met een voorgemonteerd ringslot van AXA. Deze is ART gekeurd en dus erg stevig. Bovendien kun je de fiets eventueel laten verzekeren met dit type slot.

Dubbel standaard
Een ware uitkomst voor menig student! Door middel van een dubbelpotig standaard kun je je fiets altijd overal stabiel parkeren. Ook wanneer deze is beladen met een zware boekentas!

Voordrager met stuurslot
Een stuurslot kan heel wat irritatie voorkomen! Je zwaarbeladen stuur zal zo niet meer omkieperen tijdens het parkeren van de fiets.

Anti-lekbanden
Deze topper van een schoolfiets is uitgerust met stevige anti-lekbanden. Dit kan heel wat narigheid voorkomen!

Bijzonderheden
In het donker wil je goed gezien worden. Gelukkig heeft deze mooie transportfiets een waterdichte Cortina Amsterdam koplamp. Deze koplamp geeft 4x meer licht dan de gemiddelde fietslamp.

Bluetooth speaker cadeau!
Heb je deze Cortina u4 aangeschaft? Dan krijg je daar nu een Fresh Rebel bluetooth speaker t.w.v. €44.95 cadeau. Op deze pagina kun je jouw gegevens invullen en een foto van de factuur bijvoegen. Heb je dit gedaan? Dan stuurt Cortina je nu een Fresh ’n Rebel bluetooth speaker. Deze actie loopt van 1 augustus t/m 31 augustus.



stevige schoolfiets

Altec Delta Bekijken
2. Altec Delta

De Altec Delta is de Mercedes onder stadsfietsen! Ben je geen fan van de transportfiets en ben je op zoek naar een stoere fiets? Dan is dé Altec Delta de ideale schoolfiets.

Framemateriaal
Het frame van de stoere delta fiets is gemaakt uit aluminium. Dit maakt de fiets roestvrij en heerlijk licht.

Versnellingen
Je wilt natuurlijk niet elke ochtend bezweet aankomen op het schoolplein. Gelukkig maken de 3 versnellingen het trappen een stuk minder zwaar!

Remmen: V-brake remmen voor én Rollerbrake remmen achter
Rollerbrake remmen hebben een enorm groot voordeel; ze hebben namelijk geen onderhoud nodig. Dit is nog niet alles, want deze topper beschikt ook over handige handremmen. 

Slot
Dit pareltje wil je natuurlijk veilig achter kunnen laten. Gelukkig kan dat met het voor gemonteerde AXA slot. Doordat dit slot ART gekeurd is kun je de fiets hiermee ook nog eens laten verzekeren.

Vast gelast bagagedrager
De Altec Delta heeft dan wel geen voordrager, maar gelukkig beschikt ze wel over een enorm stevig bagagedrager. Hierop kun je dus best je zware boeken op kwijt!

Verende voorvork
Heuveltje op en heuveltje af zonder zadelpijn, klinkt dat te mooi om waar te zijn? Niet met de Altec Delta! Ze beschikt namelijk over een verende voorvork. Deze vangt schokken onderweg op.

Verstelbaar stuurpen
Met een verstelbaar stuurpen kun je het stuur niet alleen in de hoogte afstellen maar ook naar voor of naar achter buigen. Enorm handig! Zo kun je altijd een houding aannemen die voor jou comfortabel voelt.

schoolfietsentest

3. Altec Vintage

De Altec Vintage is meer dan alleen een stevige schoolfiets! Deze mooie transportfiets biedt namelijk een compleet plaatje. De individuele onderdelen zijn van uitstekend kwaliteit. Daarbij is ook aan het plaatje gedacht. Deze stoere schoolfiets springt uit boven alle andere fietsen op het schoolplein. Kies je voor een Altec Vintage dan kies je voor comfort, stijl en kwaliteit. Deze topper is verkrijgbaar in drie mooie, hippe kleuren.

Framemateriaal
Aluminium is niet alleen sterk, maar ook volledig roestvrij. Dit bekend niet alleen minder onderhoud maar ook dat je fiets er mooi uit zal blijven zien. 

Versnellingen
Met versnellingen maak je ieder ritje net wat comfortabeler. Gelukkig beschikt de Istanbul over 3 handige Shimano naafversnellingen. Door deze type versnellingen is bovendien een gesloten kettingkast mogelijk. Dit draagt bij aan de onderhoudsvriendelijkheid van deze schoolfiets.

Remmen
Een terugtraprem is lekker onderhoudsvriendelijk en zeer betrouwbaar! Daarnaast beschikt de Altec Vintage ook nog eens over een handremmen. Zo kun je op ieder gewenst moment veilig en daadkrachtig afremmen.

Slot
De vintage is uitgerust met een stevig voor ART gekeurd ringslot waarmee je de fiets veilig op slot kunt zetten én eventueel kan laten verzekeren. Zo kun je jouw nieuwe schoolfiets met een gerust hart achterlaten op het schoolplein!

Dubbel standaard
Door middel van het dubbele standaard kun je de fiets overal gemakkelijk parkeren. Erg handig wanneer je fiets zwaar is geworden door die boekentas!

Voordrager
Op het handige voorrekje kun je eenvoudig je schooltas plaatsen. Bovendien kun je door middel van dit rekje je fiets leuk personaliseren. Je kunt namelijk een leuke krat of mand toevoegen aan je nieuwe transportfiets!



schoolfietsen

4. Cortina U1

Ben je vooral opzoek naar een goede fiets die erg lang mee zal gaan? Dan zijn de Cortina U1 en jij een match made in heaven! Ondanks deze mooierd over niet teveel toeters en bellen beschikt kun je met de U1 vele kilometers in comfort afleggen. Dit komt door de kwalitatieve individuele onderdelen en specificaties. Graag lichten we je dit toe!

Framemateriaal
Het frame van de Cortina U1 is letterlijk en figuurlijk ijzersterk! Staal is namelijk zo goed als niet te breken.

Versnellingen
Zijn de afstanden naar school wat langer? Dan zijn versnellingen geen overbodige luxe. Gelukkig beschikt deze top schoolfiets over 3 handige Shimano versnellingen.

Remmen
Onderweg naar school zul je heel wat medestudenten tegenkomen. Om jezelf en andere te beschermen onderweg zijn goede remmen natuurlijk enorm belangrijk. Daarom beschikt de U1 over stevige en onderhoudsvrije rollerbrake remmen.

Slot
Zo’n mooie fiets laat je natuurlijk niet onbeveiligd achter! Gelukkig komt de U1 met een voor gemonteerd ringslot van het merk AXA. Dit slot is bovendien ART gekeurd. Daarom kun je de fiets, mocht je dat willen, laten verzekeren.

Bagagedrager
De bagagedrager is net als het frame vervaardigd uit staal. Daarom kun je heel wat kilo meenemen onderweg. Handig!

schoolfiets

5. Altec Dutch - Budgetvriendelijk!

De Altec Dutch is een budgetvriendelijk alternatief op haar voorgangers uit dit lijstje. Kies je voor een Altec Dutch dan kies je écht waar voor je geld. Daarnaast kun je bij dit model kiezen uit verschillende vrolijke kleuren.

Framemateriaal
Het frame van de Altec Dutch is vervaardigd uit staal. Dit materiaal is bijna onverwoestbaar!

Versnellingen
Ook de langere afstanden zijn goed te doen door middel van de 3 handige versnellingen. De versnellingen op deze fiets zijn bovendien kwalitatief erg sterk. 

Remmen
De Altec Dutch heeft zowel v-brake handremmen als een terugtraprem.

Slot
Met het handige voorgemonteerd ringslot zet je jouw nieuwe Altec Dutch veilig op slot. Zo kun je jouw fiets met een gerust hart achterlaten!

Dubbel standaard
Een dubbel standaard zorgt ervoor dat je op ieder moment je fiets stabiel kunt parkeren. Zo hoef je niet meer lang te zoeken naar een plekje in de fietsenstalling!

Voordrager met stabilisator
De Altec Dutch beschikt over een sterk stalen voordrager waarop je gemakkelijk tot 25 kilo kwijt kunt. Handig voor bijvoorbeeld je boekentas.

Elektrische schoolfiets

Zijn de afstanden naar school best flink? Dan is het wellicht een goed idee om voor een elektrische schoolfiets te kiezen. Je zal zeker niet de enige zijn, deze optie wordt namelijk steeds populairder! Dit vinden wij zeker geen gekke ontwikkeling, wanneer je een e-bike hebt geprobeerd wil je écht niks anders meer. Je bent namelijk lekker snel op punt van bestemming en je hoeft nooit meer met tegenzin een brug over te fietsen. Ook is tegenwind geen enkele uitdaging meer! Daarnaast ben je alsnog erg gezond bezig en bespaar je op OV kosten. Wat een uitkomst!

Fiets voor middelbare school

We hopen dat jij net zo enthousiast wordt van jouw nieuwe schoolfiets als wij zijn! Gelukkig hebben we een ruim assortiment met verschillende type fietsen in verschillende modieuze kleuren. We willen namelijk niet alleen dat je lang kan genieten van je nieuwe fiets, maar dat je dit ook met plezier doet! Een fiets moet namelijk van kwaliteit zijn, er mooi uitzien en ook comfortabel rijden. Wat ons betreft hoef je hier niet tussen te kiezen.

Schoolfiets nodig? Bekijk ons assortiment!

Fietsen naar school op één van onze fietsen is niet alleen leuk, maar ook veilig. Daarnaast zijn de fietsen uit deze categorie voorzien van fijne specificaties die van ieder ritje een plezier maakt. 

Heb je een school fiets nodig? Neem dan rustig een kijkje in ons school fietsen assortiment. Natuurlijk ben je ook vrij om onze overige stadsfietsen en transportfietsen te bekijken. 

School fiets kopen

Een stevige schoolfiets koop je via superfietsen.nl! Bovendien krijg je een leuk cadeautje van ons wanneer je deze bij ons aanschaft. Dat is nog eens mooi meegenomen! We hebben een ruim assortiment aan onder andere diverse transportfietsen, e-bikes en fietsen met versnellingen. Heb je niks gevonden uit onze top 5? Dan kun je ons assortiment natuurlijk ook gewoon zelf bekijken. Heb je nog vragen over aanschaffen van een schoolfiets? Dan kun je altijd terecht bij onze klantenservice. Zij voorzien je graag van passend advies. Naast dat we een goede service bieden en een laagste prijsgarantie hanteren, leveren we ook ontzettend snel. Reden genoeg dus om jouw droom school fiets te kopen via superfietsen.nl! Maak je liever eerst een testritje? Dan ben je ook van harte welkom in onze winkel in Rotterdam.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.