16 producten

Hybride fiets

De naam doet het wellicht niet vermoeden, maar u komt een Hybride fiets vaker tegen dan u denkt. De naam doet misschien denken aan een fiets die over een motor beschikt, maar dat is echter niet waar. De term komt voort uit het feit dat het als het waren een combinatie russen stadsfiets en een toerfiets is. Eigenlijk een fiets die meerdere rollen kan vervullen dus. De meest voorkomende variant is de City-Hybride. Vaak met een dichte of halfopen kettingkast en meerdere versnellingen. Het aantal versnellingen is ook aan de hoge kant, denk hierbij aan 7, zodat de fietser altijd fijn onderweg kan zijn. Met de versnellingen kan er op een fijne manier geschakeld worden. Door het grote aantal versnellingen is het fijn langere afstanden af te leggen op een van deze Hybride fietsen. Een fietsvakantie of pleziertocht hoeft u dan ook zeker niet uit de weg te gaan. Let er wel op dat deze fietsen onderhoud vergen. Natuurlijk is dat bij elke fiets zo, maar op een lange afstand wilt u er zeker van zijn dat de fiets in orde is. Bij Superfietsen bestaat ook de optie om uw hybride fiets rijklaar af te laten leveren. Wij zorgen er voor dat alles is afgesteld zodat u gelijk op weg kunt. Door de complexere onderdelen is dit zeker aan te raden.

Kenmerken van de hybride fiets

Omdat er met een Hybride fiets lange afstanden afgelegd moeten kunnen worden, is het belangrijk dat ze niet al te zwaar zijn. Een stalen transportfiets met voordrager is hiervoor al minder geschikt bijvoorbeeld. Een erg moderne techniek, die nog niet op veel fietsen toegepast wordt, is het frame van Carbon maken. Hierdoor daalt het gewicht van een fiets nog meer dan bij aluminium maar wordt de stevigheid behouden. Door de nieuwigheid van deze techniek is deze nog wel erg kostbaar en dus duur. De eerder besproken versnellingen, zijn vaak een noodzaak op een Hybride fiets. Er bestaat bij deze specificatie ook een onderscheid in het type versnelling. Op langere afstanden of heuvelachtig terrein is een derailleurschakeling het beste. Deze schakelt namelijk makkelijker, maar hebben wel meer onderhoud nodig. Voor dagelijkse fietsroutes en minder lange afstanden is een naafversnelling het beste.

  • Lichtgewicht
  • Meerdere versnellingen
  • Goed voor lange afstanden

Hulp nodig?

Behoefte aan wat meer informatie of extra uitleg over de specificaties van uw Hybride fiets? Neem dan contact op met onze klantenservice. Zij helpen u graag verder en zullen uw vragen proberen zo goed mogelijk te beantwoorden met parate fietsenkennis!