Omafiets 28 inch Heren | Klassiek maar in de mode | Superfietsen

5
De omafiets 28 inch Heren kan ook een opafiets genoemd worden. Dit design gaat al jaren mee en is nog steeds overal terug te vinden in Nederland. Vaak erg goedkoop en betrouwbaar, deze fietsen zijn werkelijk tijdloos!
Lees meer
Sorteer op:
Sale

Omafiets 28 inch Heren

De omafiets 28 inch kan ook een opafiets genoemd worden. Dit is de omafiets voor dames, maar dan met een extra middelste framebuis. Vroeger, waren er geen speciale fietsen voor dames en werden er alleen opafietsen gemaakt. De term omafiets bestond toen nog niet omdat alle fietsen als het ware “mannelijk” waren. De framebuis bij een opafiets werd vooral geplaatst om de fiets zo stevig mogelijk te maken. Naar mate de vrouwelijke bevolking ook steeds meer begon te fietsen, bleek de framebuis helemaal niet handig te zijn. Dit was te danken aan de rokken die in die tijd heel veel gedragen werden. Fietsen van toen moesten tegen een stootje kunnen en werden vooral van staal gemaakt. Deze trend is voortgezet in de meeste opafietsen van tegenwoordig. Door het stevige frame en het matige gebruik van extra bewegende onderdelen, zijn dit zeer robuuste fietsen. Tegenwoordig is de middelste framebuis vooral een cosmetische ingreep omdat damesfietsen ook voldoende stevig zijn. Het mooie aan een omafiets 28 inch heren is dat deze weinig onderhoud vergen. Er zitten bijvoorbeeld vaak geen versnellingen of handremmen op dit soort fietsen. Hierdoor hoeft u niets af te stellen en valt de ketting er minder af.

  • Trendy model
  • Simpel maar erg stevig
  • Veel kleuren beschikbaar

Design van de Opafiets

Het fijne aan een opafiets is dat u door de zithouding altijd met een rechte rug rijdt. De afstand van het stuur ten opzichte van het zadel zorgt hiervoor. Omdat dit zo goed is bevallen, is dit design over de jaren en zelfs eeuwen heen nooit echt veel aangepast. Een opafiets van nu is bijna identiek aan een opa fiets waarop uw opa nog heeft gereden. Dit wil niet zeggen dat deze fietsen niet meer in de tijd van nu passen. Sterker nog, ze zijn juist populairder dan ooit tevoren. Door de lage prijs en het weinig onderhoud is het voor veel mensen de ideale fiets. Zo ook voor studenten, die hebben vaak baat bij een goedkopere fiets waar ze niet veel naar om hoeven kijken. Natuurlijk is het wel belangrijk dat iedereen een fiets kan kiezen die hij of zij wilt. Kies daarom met behulp van de filters de perfecte opafiets uit die bij u past.

Omafiets 28 inch Heren

Specificaties van de Omafiets 28 inch heren

Hoewel dit vrij simpele fietsen zijn, zitten er toch een aantal handig onderdelen die het u gemakkelijker maken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de dichte kettingkast. Deze zorgt er voor dat uw broekspijpen niet tussen de draaiende ketting of tandwielen komen. Hoewel het misschien lastiger is om bij de ketting te komen, echter zal dat ook niet vaak nodig zijn. Door het gebrek aan versnellingen is het onwaarschijnlijk dat de ketting er afvalt. Wees er snel bij want opafietsen zijn altijd erg populair!

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »