Welk fietsstoeltje is geschikt voor jouw fiets?

  • Geplaatst op
  • 0
Welk fietsstoeltje is geschikt voor jouw fiets?

Ben je een trotse papa of mama en maak je graag een fietsrit met je oogappel? Dan weet je dat je op zoek moet naar een geschikt fietsstoeltje. Comfort is belangrijk, maar je wilt ook dat je kind op geen enkele manier in gevaar wordt gebracht. Daarom geven wij je een aantal tips die je helpen in je zoektocht naar een geschikt kinderzitje voor op de fiets. Welke fietsstoeltjes zijn er te koop en waar let je op?

Leestijd: 3 min

Waarborg de veiligheid van je kind

Bij het oriënteren op je kinderzitje op de fiets, verzeker jij je bij ons altijd van een fietsstoeltje die voldoet aan de Europese veiligheidsnorm EN14344. Dit betekent dat je zoon of dochter zich niet kan bezeren aan scherpe gaten of randen. Daarnaast is het voor kinderen niet mogelijk om zelf de gordel of voetriempjes los te maken. Op die manier blijft je kind dus altijd veilig in het stoeltje zitten. Een uitzondering hierop zijn de junior kinderfietsstoeltjes, maar die zijn er voor kinderen van 5 tot 10 jaar.

Fietsstoeltjes: voorzitjes en achterzitjes

De aankoop van een fietsstoeltje stem je af op de leeftijd van je kind. Wij hebben fietsstoeltjes voor alle leeftijdscategorieën. Samen met het gewicht van je kind bepaalt de leeftijd van je zoon of dochter of je gaat voor een voorzitje of achterzitje. In je zoektocht naar een geschikte fietszitje kies je uit allerlei gerenommeerde merken: Yepp, Bobike en Thule Yepp. Heb je een of meerdere kleintjes? Er zijn fietsen met zowel een voorzitje als achterzitje, maar dit vergt wel de nodige oefening.

Wanneer kies je voor een voorzitje?

Heb je kindje in de leeftijd van 9 maanden tot 3 jaar? Dan is een voorzitje ideaal. Een belangrijk aandachtspunt is wel het gewicht van je kind. Dit bepaalt namelijk de stabiliteit tijdens het fietsen. Relevant is dat je zoon of dochter zelf rechtop kan blijven zitten. Vooral als de nek nog niet goed is ontwikkeld is het belangrijk om hier aandacht aan te besteden. Doe je dit niet, dan kan dit leiden tot blijvende schade. Kies daarom voor een achterzitje wanneer je kind meer weegt dan 15 kilo.

voorzitje

Bescherm je kind met een windscherm

In Nederland kan het flink waaien en regenen. Daarom raden we je aan om een voorzitje te kopen inclusief een windscherm. Dit beschermt je kind tegen regen en wind, maar ook is het ideaal om insecten en opspattend vuil tegen te houden. Kijk ook eens naar een windscherm die uv-licht filtert. Op die manier heeft je kind weinig last van de felle zonnestralen. Uiteraard koop je een windscherm in een kleur die perfect aansluit op het fietsstoeltje.

Ga je voor een plezierige en comfortabele fietsrit? Combineer dan een fietsstoeltje met een passend windscherm.

Het gemak van een fietsstoeltje achterop de fiets

Naast een fietsstoeltje voor aan het stuur van je fiets, kan je je kind ook achterop de fiets vervoeren. Dit kan al vanaf 9 maanden tot ongeveer 6 jaar. Wel moet je kind zwaarder zijn dan 15 kilo. Belangrijk is dat jouw kind zichzelf prima overeind kan houden. Naast de leeftijd en het gewicht speelt ook de lengte van je zoon of dochter een rol. Ga daarom op zoek naar een achterzitje die goed aansluit op de leeftijdscategorie waar jouw kind zich in bevindt.

achterzitje fiets

Junior fietsstoeltjes: achterzitjes voor kinderen van 5 jaar en ouder

Beschikt je kind nog niet over een eigen fiets, maar wil je wel graag met je zoon of dochter op stap? Er zijn ook kinderzitjes voor kinderen van 5 jaar en ouder. Het junior fietsstoeltje heeft een maximumgewicht tussen de 25 en 35 kilo. Dit betekent dat de meeste kinderen tot ongeveer 10 jaar probleemloos op jouw fiets mee kunnen. Natuurlijk is een goede balans essentieel. Bij de aankoop van een junior fietsstoeltje check je daarom het gewicht van de bagagedrager.

De elektrische fiets en een achterzitje, hoe zit dat?

Beschik je over een e-bike en bevindt de accu zich onder je bagagedrager? Maak je geen zorgen, want er is een achterzitje die je plaatst aan de zadelbuis of eentje die je met een adapter op je bagagedrager monteert. Het is een feit dat de meeste achterzitjes probleemloos aansluiten op een e-bike, maar je doet er goed aan dit vooraf te controleren.

Combineer een fietsstoeltje met accessoires

Ieder kinderzitje is uit te breiden met bijvoorbeeld een windscherm of andere praktische accessoires. Kies uit een fietsstuur voor je kind, een regenhoes of een slaaprol. Met de juiste accessoires beleeft je kind nog meer plezier aan de fietsrit. Tot slot is ook de fietshelm voor kinderen een uitstekende aankoop, want op die manier is ieder kinderhoofdje perfect beschermd!

Fietsstoeltje kopen

Koop je een fietsstoeltje of fietstoeltjesvoordeelpakket bij ons? Dan kun je genieten van een snelle levering, uitstekende service en scherpe prijs!
Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.