Wat is een moederfiets? Moederdag tip!

  • Geplaatst op
  • 0
Wat is een moederfiets? Moederdag tip!

Vraag jij je af wat een moederfiets precies is en waarom je er één nodig zou hebben? Dan is dit artikel voor jou!

Veilig fietsen met jonge kinderen
Je weet hoe je snel rijdende auto’s en rondzwervende voetgangers moet ontwijken. Maar hoe doe je dit met kinderen? Of je nu zwanger bent, een baby of peuter hebt het zal wat oefening kosten voordat je onbevreesd gaat fietsen.

Veilig fietsen is voor iedereen belangrijk. Maar met 1 of meerdere bengels op je tweewieler, heb je een fiets nodig die dit ook aankan. Het hebben van een goede en stevige moederfiets zal je dat extra steuntje aan vertrouwen geven.

Wat is een moederfiets?
Een moederfiets is een damesfiets die aangepast is op de veiligheid van jou en jouw kind. Deze fietsen zijn speciaal ontworpen met allerlei extra’s om het vervoer van jou en jouw bengel gemakkelijk en comfortabel te maken.

De moederfiets is zowel handig voor dagelijks gebruik als een lange fietstocht.

Het is in theorie mogelijk om op bijna elke fiets een kinderzitje te plaatsen. Het probleem hierbij is dat deze fietsen hier niet voor ontworpen zijn. Daarom kan het voorkomen dat het stuur omklapt tijdens het parkeren van de fiets of dat er te weinig ruimte tussen het zadel en het stuur overblijft. Niet erg comfortabel en ook niet erg veilig!

De grootste verschillen tussen een mama fiets en een gewone fiets is dat het frame extra laag is en je dus nog makkelijker af en op kan stappen. Dit is erg handig wanneer je bijvoorbeeld op de bagagedrager een kinderzitje wilt installeren. Zo hoef je niet met je been over de zadel te zwieren. Bovendien zit er op het stuur een stuurblokkering. Dit zorgt ervoor dat het stuur recht en stabiel blijft wanneer je de fiets parkeert. Zo kan het stuur niet zomaar omslaan, ook niet met zitje én kind! Het dubbele standaard zorgt voor meer balans tijdens het neerzetten van de fiets.
Verder is het stuur van de fiets extra breed en is er extra veel ruimte tussen zadel en stuur. Zo heeft u genoeg ruimte voor een zitje aan het zadel en kan je in comfort vele kilometers afleggen.De grootste verschillen op een rijtje:
- Extra breed stuur
- Verlaagd frame
- Dubbel standaard
- Stuurblokkering
- Extra zwaar en stevig
- Extra ruimte voor een eventueel kinderzitje (zowel voor als achter)

Wij hebben zowel reguliere mamafietsen als moederfietsen met voordrager die ook als transportfiets kunnen dienen. Perfect om boodschappen mee te doen als de kleine achterop zit!

Moederfiets kopen
Op Superfietsen.nl kunt een gemakkelijk een goedkope moederfiets kopen. We hebben een breed assortiment aan mamafietsen. Ook bieden we kinderzitjes aan.

Ben je op zoek naar een goede en voordelige moederfiets? Dan raden wij de Altec Sweet of de Altec Maxima aan. Liever een moederfiets met kinderzitjes? Ga dan voor de BSP La Scala 28 inch Transportfiets.

Is jouw kleintje oud genoeg voor een eigen fiets? Neem dan een kijkje bij onze kinderfietsen.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »