Wat is een moederfiets? Wij leggen het uit!

  • Geplaatst op
  • Door Jana
  • 0
Wat is een moederfiets? Wij leggen het uit!

Wat is een moederfiets en waarom zou je er één nodig zou hebben? In dit artikel leggen wij het verschil tussen een gewone damesfiets en een moederfiets uit!

Veilig fietsen met jonge kinderen

Je weet hoe je snel rijdende auto’s en rondzwervende voetgangers moet ontwijken. Maar hoe doe je dit met kinderen? Of je nu zwanger bent, een baby of peuter hebt het kan misschien wat tijd kosten voordat je onbevreesd gaat fietsen. Wanneer je kiest voor een goede en veilige moederfiets is dit een grote stap in de juiste richting!

Veilig fietsen is voor iedereen belangrijk. Maar met 1 of meerdere bengels op je tweewieler, heb je een fiets nodig die dit ook aankan. Het hebben van een goede en stevige moederfiets zal je dat extra steuntje aan vertrouwen geven.

Wat is een moederfiets?

Een moederfiets is een damesfiets die aangepast is op de veiligheid van jou en jouw kind. Deze fietsen zijn speciaal ontworpen met allerlei extra’s om het vervoer van jou en jouw bengel gemakkelijk en comfortabel te maken.

De moederfiets is zowel handig voor dagelijks gebruik als een lange fietstocht.

Het is in theorie mogelijk om op bijna elke fiets een kinderzitje te plaatsen. Het probleem hierbij is dat deze fietsen hier niet voor ontworpen zijn. Daarom kan het voorkomen dat het stuur omklapt tijdens het parkeren van de fiets of dat er te weinig ruimte tussen het zadel en het stuur overblijft. Niet erg comfortabel en ook niet erg veilig!

De grootste verschillen tussen een mama fiets en een gewone fiets is dat het frame extra laag is en je dus nog makkelijker af en op kan stappen. Dit is erg handig wanneer je bijvoorbeeld op de bagagedrager een kinderzitje wilt installeren. Zo hoef je niet met je been over de zadel te zwieren. Bovendien zit er op het stuur een stuurblokkering. Dit zorgt ervoor dat het stuur recht en stabiel blijft wanneer je de fiets parkeert. Zo kan het stuur niet zomaar omslaan, ook niet met zitje én kind! Het dubbele standaard zorgt voor meer balans tijdens het neerzetten van de fiets.
Verder is het stuur van de fiets extra breed en is er extra veel ruimte tussen zadel en stuur. Zo heeft u genoeg ruimte voor een zitje aan het zadel en kan je in comfort vele kilometers afleggen.

De grootste verschillen tussen een damesfiets en een mamafiets op een rijtje:

- Extra ruimte voor een eventueel kinderzitje (zowel voor als achter)
Een moederfiets heeft een breder stuur in vergelijking tot een reguliere fiets. Ook staat het stuur een stukje verder van het zadel af. Dit betekend dat je genoeg ruimte hebt voor een kinderzitje aan de voorkant. Daarbij zul je comfortabel kunnen fietsen omdat je zo niet te krap zal zitten.

Liever het zitje monteren op de bagagedrager? Dit is natuurlijk ook mogelijk! Bij een reguliere fiets is het maximale gewicht op een bagagedrager een stuk minder dan op een stevige moederfiets. De bagagedrager van een moederfiets is extra stevig en heeft bovendien extra ruimte voor een kinderzitje.

- Verlaagd frame
Onze moederfietsen hebben een extra lage instap. Zo kun je extra eenvoudig plaatsnemen op het zadel. Zelfs met kinderen en zware boodschappen, handig!

- Dubbel standaard
Met een dubbelpotig standaard is het parkeren van je moederfiets een makkie! Je fiets zal namelijk extra stabiel staan. Dit is erg handig wanneer je jouw kind in het kinderzitje moet hijsen.

- Stuurblokkering
Met een stuurslot voorkom je vele frustraties tijdens het parkeren van de fiets. Een stuurslot zorgt ervoor dat je stuur niet meer kan omkieperen. Dit maakt het kind in het kinderzitje plaatsen een stuk veiliger en makkelijker.  

Moederfiets kopen

Op Superfietsen.nl kunt een gemakkelijk een kwalitatieve en goedkope moederfiets kopen. We hebben een breed assortiment aan mamafietsen.

Ben je op zoek naar een goede en voordelige mama fiets? Dan raden wij de Altec Sweet of de Altec Maxima aan. klik hier om een kijkje te nemen naar al onze moederfietsen.Is jouw kleintje oud genoeg voor een eigen fiets? Neem dan een kijkje bij onze kinderfietsen.

Heb je nog vragen? Neem dan contact op met onze klantenservice. Wij helpen je graag verder op weg!
Tel van 10:00 tot 17:00: 010-3036734
Mail: [email protected]

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »