Wat is een fat bike?

  • Geplaatst op
  • 0
Wat is een fat bike?

De fat bike is een steeds populairder wordend type fiets. Je hebt vast weleens, bewust of onbewust, een Super73 of Knaap Bike in het straatbeeld gezien. Benieuwd naar de voordelen van de fat bike en waarom deze zo populair geworden zijn? Lees dan snel verder.

Leestijd: 2 min

Wat is een fat bike?


Letterlijk vertaald ‘dikke fiets’ maar dat is deze natuurlijk niet! Het dikke gedeelte slaat vooral op de banden. Deze zijn robuust en hebben iets weg van motorbanden. Dit is waarschijnlijk ook het eerste wat je opvalt aan dit model. De dikkere banden geven deze fietsen een stoer en modern uiterlijk. Om het plaatje compleet te maken zijn ook het frame en de velgen aangepast op het motor concept. Deze fietsen zijn vooral erg populair in de elektrische variant en zijn gemaakt om door de stad te cruisen.

Dit zijn de voordelen van een fat bike:

- Extra grip en stabiliteit op de weg door middel van de brede banden
- Door het brede zadel en voetsteuntjes kun je eenvoudig iemand achterop nemen
- Comfortabel onderweg, de brede banden bieden een dempend effect
- Stoer design, de e-fatbikes hebben wat weg van een motor of brommer

Hier komt de fat bike vandaan

De fat bike is een trend die overgewaaid is uit de Verenigde Staten, maar dit model word ook steeds in populairder in Europa. Ook in Nederland! Vooral in onze steden zien we de fat bike steeds vaker in het straatbeeld verschijnen.

Fat bike kopen

Wil je een fat bike kopen? Dan kun je terecht bij ons, zowel online als in de winkel. Natuurlijk kun je langskomen om een proefritje te maken. Vind je dit niet nodig? Dan kun je deze ook online bestellen bij ons.


We hopen dat we antwoord hebben kunnen geven op de vraag ‘Wat is een fat bike?’ Kunnen we nog iets anders voor je doen? Neem dan zeker contact op met onze klantenservice. We helpen graag!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.