Waarom is een onderhoudsbeurt bij een fiets zo belangrijk?

  • Geplaatst op
  • 0
Waarom is een onderhoudsbeurt bij een fiets zo belangrijk?

Vet cool, je hebt een nieuwe fiets gekocht en daar ben je helemaal blij mee en trots op! Dat begrijpen wij maar al te goed. Daarom vertellen wij je in deze blog hoe je jouw nieuwe tweewieler het langste als nieuw houdt!

Wat kan je zelf aan onderhoud doen van je fiets?

Uiteraard kan je zelf ook je fiets goed onderhouden. Hiervoor hebben wij verschillende handige tools.
Daarnaast kan je ook de levensduur van je fiets verlengen wanneer je de fiets met regelmaat schoonmaakt. Vooral als je door nat weer hebt gefietst, is het handig om even een doekje over je fiets te halen.
Heb je een e-bike en ben je specifiek opzoek naar tips om je elektrische fiets te onderhouden? Bekijk dan onze blog over je e-bike onderhouden. In deze blog geven wij je 10 handige tips!

 

Onderhoudsbeurt fiets

Naast het onderhoud wat je zelf kan doen, is het verstandig om bij een vakkundige fietsenmaker een onderhoudsbeurt te laten uitvoeren. Bij een onderhoudsbeurt wordt onder andere je ketting gespannen, je remmen en versnellingen afgesteld. Dit zorgt ervoor dat je altijd met een gerust hart een veilige fietst rit kan maken!
In het eerste jaar dat je een nieuwe fiets hebt, adviseren wij je om 2x een onderhoudsbeurt te laten uitvoeren. De eerste beurt adviseren wij na 3 maanden de fiets te hebben gebruikt. Deze is tevens bepalend voor de garantie op je fiets. De tweede beurt adviseren wij na 9 maanden. Als je je fiets langer dan 1 jaar hebt is ons advies om in ieder geval 1 keer per jaar een onderhoudsbeurt te laten uitvoeren.

 

Onderhoudsbeurt bij een Superfietsen winkel

Zoals je waarschijnlijk wel weet hebben wij ook 3 mooie fysieke winkels! Deze zijn gevestigd in Rotterdam, Den Haag en Delft.
Zij bieden verschillende soorten onderhoudsbeurten aan. Verdeeld in een brons- zilver- en goudpakket.
Nu horen we je al denken: Wat kost een onderhoudsbeurt van een (elektrische) fiets? Onderstaand een duidelijk overzicht wat je kan verwachten per onderhoudspakket en wat hiervan de kosten zijn. Zowel voor e-bikes als niet elektrische fietsen.
Wil je een onderhoudsbeurt bij 1 van onze winkels laten doen? Neem dan telefonisch contact op met de betreffende winkel. De contactgegevens en adresgegevens van onze winkel vind je hier.

Onderhoudsbeurt pakketten

 

Servicepakket bij aanschaf van een nieuwe fiets in 1 van onze winkels

Onze winkels bieden niet alleen verschillende onderhoudsbeurtpakketten aan. Maar je hebt ook de keus tijdens de aanschaf van jouw nieuwe fiets in onze winkels om er een service pakket bij aan te schaffen. Het grootste voordeel hiervan is, is dat je minimaal 1 onderhoudsbeurt erbij krijgt en je profiteert van nog meer extra’s!
Wil je weten welke servicepakketten je kan aanschaffen bij jouw nieuwe fiets? Bekijk dan snel onderstaand overzicht:
Nog even een kleine aanvulling op bovenstaand overzicht. Voor elke niet elektrische fiets is het service pakket stadfiets geldig!

Servicepakketten


Tot slot

Wij hopen dat je nu wat meer weet over de mogelijkheden wat betreft een onderhoudsbeurt uit laten voeren bij 1 van de winkels van Superfietsen. Het kan natuurlijk altijd zijn dat je nog een vraag hebt. Twijfel dan niet en stel deze telefonisch bij de betreffende winkel. Of vul het contactformulier in op onze website met je vraag. Dan nemen wij contact met je op voor persoonlijk advies!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.