Stuur en zadel afstellen – Je nieuwe fiets afstellen doe je zo!

  • Geplaatst op
  • 0
Stuur en zadel afstellen – Je nieuwe fiets afstellen doe je zo!

Fietsen doen we met plezier! Maar heb je na een langere fietstocht last van slapende handen of rugpijn? Dan is je fiets wellicht niet goed afgesteld. Geen zorgen, wij leggen in dit artikel uit hoe jij de basisonderdelen van je tweewieler optimaal kunt afstellen. Zo voorkom je een hoop ellende en kun je optimaal genieten van die gezellige fietsritjes.

Het zadel juist afstellen

Laten we beginnen met de hoogte van de zadel! Hoe weet je of je de juiste hoogte te pakken hebt? Dat is heel simpel! Wanneer je op de fiets zit moet je net met je tenen de grond raken. Zo hebben jouw benen genoeg ruimte om gemakkelijk rond te draaien. Staat je zadel te laag? Dan gebruik je jouw beenspieren niet optimaal. Wanneer het zadel te hoog staat, schuif je heen en weer tijdens het fietsen. Dit kan zadelpijn veroorzaken.

Het stuur afstellen

Laten we nu kijken naar het stuur. Vraag jezelf eerst eens af, welke fietshouding vind je fijn? Met een verstelbaar stuur kun je het stuur namelijk naar voor en naar achter kantelen. Zit je bijvoorbeeld liever wat voorover gebogen? Dan kun je het stuur wat naar voren afstellen. Schaf je een fiets aan zonder verstelbaar stuur? Dan kun je deze alleen op hoogte afstellen. Als je dan liever wat voorover wilt zitten, zet het stuur dan wat lager!

Je nieuwe fiets afstellen

Met deze tips zou je de juiste fietshouding aan moeten kunnen nemen! Is dit nu nog steeds niet zo? Dan is de fiets wellicht te groot of te klein. Aan de hand van ons maattabel kun je achterhalen welke frame en inchmaten goed zouden passen bij je lengte. Vind je het allemaal lastig? Kom dan langs in één van onze winkels! Onze fiets deskundigen helpen je graag aan een juiste fiets. Bestel je liever online? Dan kun je ook altijd onze klantenservice berichten. Wij zijn 7 dagen per week geopend en helpen je graag verder! 

We zijn telefonisch te bereiken op 085 - 016 1085 en via [email protected]

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.