Schoolfietsen test | De beste elektrische schoolfiets voor jou! (budgetoptie beschikbaar)

  • Geplaatst op
  • Door Jana
  • 0
Schoolfietsen test | De beste elektrische schoolfiets voor jou! (budgetoptie beschikbaar)

De zomervakantie, wie houdt er niet van! Helaas vliegt de tijd voorbij wanneer je het naar je zin hebt. Daarom kun je beter maar op tijd beginnen met het uitzoeken van de beste elektrische schoolfiets voor jou. Graag helpen we je hierbij! Onze fietsexperts hebben gekeken naar al onze e-bikes en hieruit een selectie gemaakt. Dit zijn wat hen betreft de beste e-bikes voor de dagelijkse schoolritjes.

Leestijd: 4 min

Korting op je schoolfiets!

ontvang tot €200 korting op je schoolfiets. Vergeet je de kortingscode BIKE2SCHOOL voor extra kassakorting niet te gebruiken? Het kortingscode is uitklapbaar en vind je boven de bestelknop in je winkelwagen.

kortingschoolfietsfiets voor school

Schoolfietsentest: Top 3 aan de beste elektrische schoolfietsen

De beste school e-bike vind je op superfietsen.nl! Onze doorgewinterde fietskundige hebben de 3 beste elektrische schoolfietsen voor je geselecteerd op basis van prijs/kwaliteitsverhouding. Benieuwd geworden? Lees dan snel verder!


1.Cortina e-u4

Deze mooierd is écht van alle markten thuis. Ze is namelijk niet alleen beeldschoon maar beschikt ook over erg fijne eigenschappen. Denk bijvoorbeeld aan de handige voordrager. Hierop kun je tot wel 25 kilo kwijt! Een ideale plek voor een zware boekentas dus. Gelukkig kun je het stuur stevig vastzetten met het stuurslot. Zo zal deze niet omkieperen tijdens het parkeren van de fiets.
Natuurlijk vergeten we de elektrische trapondersteuning niet. De Cortina e-U4 is uitgerust met een sterke betrouwbare middenmotor van bafang of voorwielmotor. De keus is aan jou! De voorwielmotor heeft als voordeel dat je altijd een wind-mee gevoel hebt omdat je naar voren wordt geduwd. De middenmotor geeft een natuurlijke, stabiele ondersteuning doordat niet de wielen maar de trappers worden aangedreven. Deze kwalitatieve elektrische motor heeft bovendien 9 ondersteunende standen. Daarbij draagt de rotatiesensor bij aan extra comfort onderweg. Het frame is van aluminium. Dit materiaal maakt de fiets lekker licht en roestvrij. De rollerbrake remmen aan de voor- en achterkant van de fiets zijn zeer betrouwbaar en onderhoudsvriendelijk! Last but not least is het voorgemonteerd AXA slot ART gekeurd. Dit betekend dat je de fiets hiermee eventueel kan laten verzekeren. Deze topper is verkrijgbaar in diverse mooie kleuren.

elektrische schoolfiets

2. Altec Kratos

De kratos is een zeer goede, betaalbare elektrische transportfiets. Het eerste wat je aan dit pareltje opvalt is waarschijnlijk haar uiterlijk. Toch heeft de Kratos veel meer te bieden dan alleen een mooi plaatje! Denk bijvoorbeeld aan de voorwielmotor. Met dit type motor heb je altijd een wind-mee gevoel. Zo is geen brug nog te steil! Daarnaast kun je kiezen uit 5 verschillende rijstanden voor optimale comfort. Het frame gemaakt uit aluminium. Dit materiaal is heerlijk licht en bovendien roestvrij. Zo blijft de Kratos er het hele jaar goed uitzien! Staat de motor even uit? Dan kun je nog comfortabel voorruit! Dit komt mede dankzij de 7 versnellingen. Net als de fiets hierboven heeft de Kratos een handige voordrager waarop je eenvoudig je zware schooltas kwijt kunt. Handig!
Onderweg naar school zul je heel wat medestudenten tegenkomen. Om jezelf en andere te beschermen zijn veilige remmen natuurlijk ontzettend belangrijk! Gelukkig beschikt de kratos over rollerbrake en v-brake remmen. Zo kun je op ieder moment veilig en daadkrachtig tot stilstand komen. Dit is nog niet alles, want deze mooie elektrische schoolfiets heeft ook nog eens een dubbel standaard waarmee je de fiets overal stabiel kunt parkeren. Is je stuur zwaar beladen met je boekentas? Door middel van het stuurslot zul je geen last ondervinden van een stuur die omklapt. Last but not least is het frame gemaakt uit aluminium. Wat een all-rounder, die Altec Kratos!

elektrische school fiets

3. Altec Sapphire – Budgetvriendelijk!

Deze budgettopper is een super alternatief op de vorige 2 toppers uit dit rijtje. Laat je dus vooral niet gek maken door dit mooie prijskaartje. De Altec Sapphire heeft mooie eigenschappen die van deze fiets een compleet plaatje maken. Denk bijvoorbeeld aan het sterk stalen frame en de dubbelwandige aluminium, roestvrije velgen. Door middel van een krachtige voorwielmotor kun je altijd genieten van een wind-mee gevoel. Je wordt namelijk naar voren getrokken! Deze kwalitatieve elektrische motor heeft bovendien 5 verschillende rijstanden. Deze standen kun je gemakkelijk bedienen door middel van het analoge display. Daarnaast heeft de Sapphire 3 versnellingen waarmee je écht iedere afstand kunt overwinnen. Op dit juweeltje kun je deze afstanden bovendien met een veilig gevoel afleggen. Door middel van de v-brake handremmen kun je op ieder moment daadkrachtig tot stilstand komen. Al deze mooie eigenschappen maken de Kratos erg gewild. Gelukkig beschikt ze over een ART gekeurd AXA slot. Hiermee kun je de fiets eventueel laten verzekeren. Deze mooie elektrische schoolfiets is voor nog geen €1000 verkrijgbaar.

 

Elektrische fiets voor de middelbare school

Opzoek naar een goede elektrische fiets voor de middelbare school? Je bent niet de enige! De e-bike wordt steeds populairder, ook onder scholieren. Zeker wanneer de afstanden wat langer zijn is zo'n elektrische trapondersteuning geen overbodige luxe. Daarbij kun je door middel van een elektrische schoolfiets heel wat geld besparen op bijvoorbeeld het OV. Gemiddeld kost het volledig opladen van de accu maar 13 cent, dit weeg niet op tegen een ritje in de bus. Daarnaast is fietsen gezond, leuk én stressverlagend. Regelmatig bewegen draagt verder ook bij aan een gezond slaapritme. 

Dus, ben je op zoek naar een goede elektrische schoolfiets en wil je het volledige assortiment bekijken? Klik dan op de knop hieronder.


Beste schoolfiets 2022 kopen

De beste elektrische schoolfiets van dit jaar koop je via superfietsen.nl of via onze winkel in Rotterdam! We bieden altijd een laagste prijsgarantie en leveren ontzettend snel. Daarnaast zorgen we altijd dat jij tevreden bent. Gaat er iets kapot tijdens de garantieperiode? Dan lossen we dit altijd gericht voor je op! Bovendien krijg je een leuk gratis cadeautje bij je schoolfiets. Bestel je een stadsfiets? Dan krijg je fietstassen cadeau. Bestel je een transportfiets? Dan krijg je een krat van ons cadeau. Zo begin je het schooljaar wel heel goed! Benieuwd hoe je de ideale middelbare school fiets vind? 

Heb je nog advies nodig over een school fiets? Neem dan contact op met onze klantenservice. We helpen je graag met al je vragen.

Deze elektrische schoolfietsen blog is 7-7-2022 bijgewerkt en dus helemaal up-to-date!



Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.