De beste middelbare school fiets, onze tips!

  • Geplaatst op
  • 0
De beste middelbare school fiets, onze tips!

Zodra kinderen naar de middelbare school gaan, is dat hét moment om een nieuwe fiets aan te schaffen. Logisch, want vaak worden er met de fiets de nodige kilometers mee afgelegd. Bovendien is bij een zware boekentas een stevige en comfortabele schoolfiets absoluut onmisbaar. Wat is de beste fiets middelbare school en waar moet een middelbare school fiets minimaal aan voldoen? Wij geven je tips in je zoektocht naar een goede, stevige schoolfiets.

Korting op je schoolfiets!

ontvang tot €200 korting op je schoolfiets. Vergeet je de kortingscode BIKE2SCHOOL voor extra kassakorting niet te gebruiken? Het kortingscode is uitklapbaar en vind je boven de bestelknop in je winkelwagen.

kortingschoolfietsfiets voor school


Welke fiets middelbare school kies je?

Een goede fiets middelbare school moet natuurlijk vooral stevig en comfortabel zijn. De fiets wordt intensief gebruikt en dus moet hij goed tegen een stootje kunnen. Dan ben je er nog niet, want een fiets voor de middelbare school is er in allerlei uitvoeringen. De transportfiets is populair, maar dit geldt ook voor de oma- en stadsfiets. Tegenwoordig gaan ook steeds meer kinderen met een e-bike naar school. Dit is ideaal bij het afleggen van grote afstanden. Dankzij de trapondersteuning verzekert je kind zich van een prettige fietsrit. Kies daarom voor een merk en type fiets die goed aansluit op waar je zoon of dochter de fiets voor gebruikt.

Populair onder scholieren: de Crown fiets!

De fietsen van Crown zijn stevig en zien er ontzettend leuk uit. Daarom zijn deze fietsen erg populair onder scholieren. Dit merk heeft een strakke look, een stevige kwaliteit en een ruim assortiment. Daarnaast zijn de prijzen ook nog eens zeer betaalbaar. Bekijk nu snel ons Crown assortiment en scoor heel eenvoudig de beste middelbare school fiets!

beste middelbare school fiets


Of ben je benieuwd naar onze schoolfietsen test? Bekijk onze top 5!

Let op de juiste framemaat

In het speuren naar een middelbare school fiets speelt de juiste framemaat een belangrijke rol. Over het algemeen is een 26 of 28 inch wielmaat een prima keuze, maar hoe zit het met de framemaat? Belangrijk is dat voeten tijdens het remmen bij de grond komen. Lukt dit niet, dan is de fiets te groot. Komen de knieën tegen het stuur aan, dan is de fiets juist weer te klein. Gelukkig kan je de juiste framemaat berekenen via een slimme framematentabel zodat je altijd de beste fiets middelbare school in huis haalt.

Wat is belangrijk bij de aankoop van een goede fiets middelbare school?

Een fiets middelbare school krijgt heel wat te verduren, want hij wordt vaak intensief gebruikt. En dat onder de meest extreme weersomstandigheden! Daarom is een fiets inclusief een stevig frame van staal of aluminium essentieel. Ga verder voor een fiets met een gesloten kettingkast, want dit beschermt kwetsbare onderdelen optimaal tegen vuil en vocht. Daarnaast moeten ook de remmen, banden en versnellingen in orde zijn. En wil je het je zoon of dochter helemaal gemakkelijk maken? Een fietskrat voorop is ideaal voor een zware schooltas. Kortom: ga voor een fiets die helemaal rijklaar is.

Beveilig een fiets middelbare school met een goed slot

Wat is de beste fiets middelbare school zónder goed slot? Inderdaad, helemaal niets! Een schoolfiets wordt vaak gestald op allerlei onbewaakte plekken. Denk aan de fietsenstalling op school, maar ook bij het station of de sportclub zijn vaak veel fietsen te vinden. Verklein de kans op een eventuele diefstal met een goed slot en ga daarom voor een fietsslot met een ART-keurmerk. Het standaardslot op een middelbare school fiets is overigens perfect uit te breiden met een ketting- of kabelslot.

Sluit een verzekering af voor een schoolfiets

Koop je een nieuwe fiets middelbare school voor je zoon of dochter en wil je geen enkel risico lopen qua kosten? Door het afsluiten van een fietsverzekering houd je de financiële risico's beperkt. Een e-bike, transportfiets of stadsfiets bescherm je optimaal met een goede fietsverzekering tegen diefstal, vandalisme of bedieningsfouten. Gaat er per ongeluk iets mis of wordt de fiets gestolen, dan draai je niet zelf voor de kosten op.

Stevige schoolfiets

Een stevige schoolfiets is belangrijk wanneer je naar de middelbare school gaat. Meestal sjouw je je iedere schooldag het ongans vanwege een zware tas met schoolboeken. Die loodzware tas wil je probleemloos kwijt op je bagagedrager. Toch liever een schoolfiets met een krat en daar je rugzak in vervoeren? Dit kan natuurlijk ook, maar let er wel op dat je je fiets moeiteloos moet kunnen besturen. Kies daarnaast voor een rijwiel van goede kwaliteit, want al die jaren dat je op de middelbare school zit, wil je zorgeloos gebruikmaken van je schoolfiets. Om je te helpen bij het vinden van de beste middelbare school fiets hebben we een mooie selectie voor je gemaakt. Wanneer je voor een schoolfiets kiest uit deze categorie, zit je hoe dan ook goed!


Op zoek naar beste fiets middelbare school? Laat ons je helpen!

Speur jij online naar een goede fiets middelbare school voor je kind? Laat je vooral niet uit het veld slaan en laat ons je helpen bij het maken van een goede keuze. Naast kwalitatieve rijwielen voor tieners en pubers bieden we ook een uitstekende service aan onze klanten. Dit maakt het beslist interessant om bij ons de beste fiets middelbare school online te bestellen! Weet jij al welke middelbare school fiets het wordt? 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.