Knaap bikes: de elektrische fatbike van nu! – keuzegids

  • Geplaatst op
  • 0
Knaap bikes: de elektrische fatbike van nu! – keuzegids

Fatbikes zijn sportieve, wendbare fietsen die zowel off-road als in de stad jouw beste reismaatje is. Brede banden, een robuust frame en een stoere look – de fatbike trekt zeker aandacht op straat. Fatbikes zijn al enige tijd in opkomst. Vooral de Knaap bikes werden met open armen ontvangen door generatie y en z. Welke fatbikes heeft dit merk op de markt gebracht en wat maakt ze zo populair onder jongeren? Wij vertellen je meer!

Leestijd: 4 min

Fatbike kopen van Knaap – welke kies je?

Knaap heeft twee e-fatbikemodellen op de markt gebracht: de AMS en de RTD. Beide fietsen hebben een aantal overeenkomsten, maar er zijn ook grote verschillen.

Knaap Bike: AMSLaten we het eerst over de AMS hebben. Dit is het eerste kindje van Knaap. Het is een stoere fatbike met een Bafang achterwielmotor, een LDC-display, een krachtige Samsungaccu en zeven Shimano versnellingen. De actieradius is 140 km met een snelheid van 25 km/h. Een aardig krachtige e-fatbike dus!

Nog iets unieks aan de AMS Knaap bikes: Ze hebben een zadel dat veel doet denken aan een bromfietszadel. Dit extra lange zadel biedt genoeg ruimte voor jou als fietser en een passagier achterop. De AMS heeft zelfs standaard voetsteunen, zodat jouw plus one comfortabel zit.

De Knaap AMS in het kort;
+ De actieradius is 140 km met een snelheid van 25 km/h
+ Bafang achterwielmotor
+ LDC-display
+ Krachtige Samsungaccu 
+ Zeven Shimano versnellingen
+ Bromfietszadel en voetsteunen
+ Aluminium roestvrij frame

Knaap Bike: RTD

knaap rtd


Nu wat meer over de RTD. Deze e fatbike is een geweldige toevoeging op de collectie van Knaap. Met dezelfde achterwielmotor en Samsungaccu lijkt er weinig verandering aangebracht te zijn aan dit nieuwe model. Niets is minder waar! Het comfort van deze e fatbike is naar het volgende niveau getild. Aan de RTD is namelijk extra vering toegevoegd. Geen enkel terrein schrikt jou nog af wanneer je op deze elektrische fatbike rondrijdt. Zowel de voorvork als achterbrug zijn geveerd. Dit zorgt niet enkel voor optimaal fietscomfort, maar het maakt de RTD ook een nog grotere eyecatcher dan zijn oudere broer.

Net zoals de AMS Knaap bikes heeft de RTD een extra lang zadel dat ruimte biedt voor een passagier. Samen ’s zomers door de stad touren, is dus ook met de RTD geen probleem.

De Knaap RTD in het kort;
+ Optimale comfort door dubbele vering
+ De actieradius is 140 km met een snelheid van 25 km/h
+ Bafang achterwielmotor
+ LDC-display
+ Krachtige Samsungaccu 
+ Zeven Shimano versnellingen
+ Bromfietszadel en voetsteunen
+ Aluminium roestvrij frame

Wat is het verschil?

Nog een verschil tussen de AMS en de RTD: het prijskaartje. De RTD is een stuk duurder dan de AMS e fatbike. Als je van plan bent je Knaap bike enkel in de stad en op verharde fietspaden te gebruiken, is de AMS een goede keus. Ben jij avontuurlijk ingesteld en zoek je ook graag ruiger terrein op? Investeer dan in een RTD.

Waarom een fatbike kopen? Dit zijn de voordelen!

De meeste voordelen van de fatbike zijn onlosmakelijk verbonden met zijn brede banden. Ja, die brede banden staan ontzettend stoer, maar dat is niet hun hoofddoel!

Dankzij die brede banden steekt de fatbike met kop en schouder boven andere fietsen uit waar het aankomt op het trotseren van ruig terrein. De mountainbike mag dan een wendbaardere fiets zijn, de fatbike is stabieler en comfortabeler.

Met bredere banden fietsen kan wel zwaar zijn, vooral als je een lagere bandenspanning aanhoudt. Daarom is het kiezen voor een elektrische fatbike zo’n goed idee. Je geniet van alle voordelen van de fatbike zonder dat trappen zwaar wordt.

Waarom zijn Knaap bikes populair onder jongeren?

Waarom is de e fatbike zo populair onder jongeren? Naar de reden hoeven we niet te gissen. Deze fiets heeft een stoer, ruig uiterlijk, kan ieder terrein aan en is bovendien zeer uniek – vooral de Knaap fatbike. Iedere jongere die het principe 'dare to be different’ ter harte neemt, wordt maar wat graag gezien op een van de stoere Knaap bikes.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.