Kinderfietshelm | Hoe kies ik een goede helm voor mijn kind?

Kinderfietshelm | Hoe kies ik een goede helm voor mijn kind?

450 Kinderen per jaar belanden op de spoedeisende hulp door een fietsongeval. Het dragen van een goede kinderfietshelm kan gelukkig heel wat narigheid voorkomen! Ondanks dat een kinderhelm niet verplicht is, is het daarom wel aan te raden.

Waarom ouders massaal een kinder fietshelm aanschaffen

Nederland is gek op fietsen! Vanaf een jonge leeftijd stappen we dan ook massaal op de fiets. Helaas komen er ieder jaar ook steeds meer verkeersslachtoffers bij. Jammer genoeg is een val is niet altijd te voorkomen. Gelukkig kun je wel veel letsel vermijden door jezelf, en je kind, goed te beschermen onderweg. Denk bijvoorbeeld aan een voldoende fietsverlichting, het goed onderhouden van je fiets en het dragen van een kwalitatieve fietshelm. Een helm verkleint de kans op hersenletsel na een val enorm! Ook wanneer de kinderen achter- of voorop in een fietsstoeltje zitten, is zo’n helm geen overbodige luxe. Zeker wanneer je op een elektrische fiets rijd is een beetje extra bescherming geen slecht idee.
Graag leggen we je daarom uit hoe je de juiste kinderfietshelm selecteert en hebben we ook een aantal aanraders voor je.

Waar moet ik op letten bij het selecteren van een goede kinderfietshelm?

Bij het selecteren van een helm voor kinderen raden we je aan om op de volgende punten te letten:
- De helm heeft verstelbare bandjes. Zo zit de helm lekker, niet te strak en niet te los, en blijft deze toch goed zitten
- De helm is gemaakt uit stevig materiaal
- De helm heeft ventilatiegaatjes
- De helm kan gedragen worden met een zonnebril
- De helm beperkt het gehoor en het zicht niet

Al onze kinderhelmen voldoen aan de bovenstaande eisen!
kinderhelmen

Welke maat kinderhelm heb ik nodig?

Misschien vind je het lastig om de maat kinderhelm vast te stellen. Gelukkig hebben wij hier een simpele oplossing voor. Bekijk het tabel hieronder! Het enige wat je hoeft te doen is de omtrek van het hoofd te meten. Dit doe je op de juiste manier door de meetlint ongeveer 2 cm boven de wenkbrauwen te plaatsen.

Omtrek in cm

Maat kinderhelm

48 tot 49

S

50 tot 51

M

52 tot 53

L


Fietshelm kinderen kopen

Een extra stukje zekerheid kan nooit kwaad! Voorkom heel wat narigheid bij een val door middel van een kinderhelm. Plaats je een bestelling voor 15.00? Dan sturen we deze dezelfde dag nog op. Zo heb je jouw order super snel in huis. Daarbij hanteren we altijd een laagste prijsgarantie. Je betaalt bij ons dus nooit teveel.

Heb je nog vragen na het lezen van dit artikel? Neem dan contact op met onze klantenservice. We helpen graag.

Meisjes fiets kopen

Ontdek onze prachtige collectie meisjesfietsen en vind de perfecte fiets voor jouw kleine avonturier. Of ze nu meisjesfiets 20 inch, 16 inch of 12 inch nodig heeft, wij hebben de juiste maat voor haar. Onze meisjesfietsen combineren stijl, comfort en veiligheid, zodat ze vol vertrouwen kan fietsen. Met kleurrijke designs en duurzame constructies, zijn onze fietsen ontworpen om lang mee te gaan. Kies uit een breed assortiment en verras haar met een fiets die bij haar past. Investeer in haar plezier en bewegingsvrijheid, terwijl ze geniet van de onvergetelijke ervaring van het leren fietsen op haar eigen meisjesfiets.

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.