Fiets kopen voor fietsvakantie. Welke fiets past bij mij?

  • Geplaatst op
  • Door Jana
  • 0
Fiets kopen voor fietsvakantie. Welke fiets past bij mij?

Heb je je weleens afgevraagd welke fiets ideaal is voor je fietsvakantie? Je bent niet de enige! Daarom geven wij in deze blog geven je een aantal handige tips.

Welke fiets kopen voor fietsvakantie

Ben je van plan een mooie fietsreis te maken maar weet je nog niet zo goed welke fiets je moet aanschaffen? Maak je geen zorgen! Wij hebben in ons assortiment diverse soorten fietsen die ideaal zijn voor langere ritten.  

Wil je een elektrische fiets of een reguliere fiets?

Bedenk eerst wat voor soort fiets je wilt hebben. Wil je vele kilometers trekken zonder al te hard te werken? Dan is een elektrische fiets misschien wel wat voor jou. Bovendien hebben vele e-bikes een elektrische kilometer teller. Dan kun je meteen zien hoever je gekomen bent! En mocht je toch nog even wat harder willen werken, dan kan je de trapondersteuning ook nog even uitschakelen en overgaan op versnellingen.

welke fiets kopen fietsvakantie

Een fiets met of zonder versnellingen?

Ben je op voor een uitdaging? Ga dan voor een stevige reguliere fiets. Maak je lange routes door heuvelachtige gebieden? Dan zou een fiets met versnellingen een goede uitkomst zijn. Wij hebben deze fietsen voor verschillende budgetten in ons assortiment. Bedenk vervolgens of je voor een fiets met een lager frame, oftewel een damesfiets, of wilt gaan of voor een herenfiets.

Welke fiets kopen voor fietsvakantie

Staat er avontuur op de planning? Ga voor een mountainbike!

Ga je op een avontuurlijke fietsvakantie en race je liever tussen de bospaadjes door? Dan is de mountainbike jouw match! Onze mountainbikes hebben een verende voorvork. Zo zal jouw stuur niet mee schokken wanneer je heuvel op en heuvel af racet.
Welke fiets kopen voor fietsvakantie

Ik wil een vakantiefiets kopen, waar moet ik op letten?

Bagage - Tijdens je reis wil je vast een paar flesjes water meenemen en misschien wel iets lekkers. Dan kan het handig zijn om jouw fiets te voorzien van fietstassen. Ook kan je kiezen voor een transportfiets met krat of mand. We hebben niet alleen reguliere transportfietsen om uit te kiezen maar ook elektrische transportfietsen.

Aluminium of stalen frame Een stalen frame is haast niet kapot te krijgen en budgetvriendelijk. Een aluminium frame is lekker licht en roest niet. Een foute keuze hierin kan je niet maken, het is maar net wat je voorkeur heeft.

Versnellingen of geen versnellingen Wij hebben diverse fietsen, met én zonder versnellingen. Op zoek naar een betaalbare fiets met versnellingen? Neem dan een kijkje bij onze Altec Metro modellen.

Mocht je geen beslissing kunnen maken of heb je meer info nodig over een fiets? Wees dan niet bang om contact op te nemen met onze klantenservice. Wij helpen je graag verder!


Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.