98 producten

Herenfiets 28 inch

Op zoek naar een herenfiets die bij jou past?

Een herenfiets 28 inch herken je snel aan de hoge framebuis. We noemen een fiets een herenfiets, wanneer deze over die buis én een 28 inch wielmaat beschikt. Dit onderdeel van de fiets is tegenwoordig alleen een cosmetische toevoeging. De extra buis heeft geen andere functie, behalve

het aanduiden van wat een herenfiets is. Vroeger was het zo dat deze extra stevigheid aan de fiets toebracht. Alleen tegenwoordig is het frame van een herenfiets 28 inch altijd erg stevig. Fietsen met een damesframe bestonden in het begin niet eens. Deze zijn pas ontwikkeld toen vrouwen met rokken (ja die droegen ze in 1850 alleen maar), ook op de fiets wilde. Die middelste stang van een herenfiets 28 inch was opeens niet zo handig meer natuurlijk.

Wat is een herenfiets 28 inch

Met de inchmaat van het wiel, bedoelen we eigenlijk de diameter van de velg. Een maat in inch uitdrukken doen we nagenoeg niet in Europa. Deze aanduiding stamt af uit de tijd wanneer er voor het eerst fietsbanden gemaakt werden. Er staat daarom ook altijd een ETRTO (European Tyre and Rim Technical Organization) markering op je herenfiets 28 inch wiel. Deze is wel in de, voor ons gebruikelijke, maatstaven aangeduid. Een herenfiets 28 inch heeft dan ook een diameter van 622 millimeter. Er staat dan ook nog een ander getal, namelijk de breedte van de band zelf. Over het algemeen is een standaard fiets voor volwassenen altijd 28 inch. Hier passen meerdere bandbreedtes op die allemaal een andere functie hebben. Smalle banden voor racefietsen en brede banden voor mountainbikes bijvoorbeeld.

Assortiment herenfiets 28 inch

Bij Superfietsen hebben we een erg groot aanbod aan herenfietsen met de wielmaat 28 inch. Een herenfiets 28 inch is exact hetzelfde als een gelijkwaardige damesfiets. Het enige wat dus verschilt is de extra framebuis. Wel is het zo dat damesfietsen over het algemeen meer verkocht worden en dus in meer kleuren beschikbaar zijn. Wij van Superfietsen hebben er dan ook voor gezorgd dat het aanbod herenfiets 28 inch alsnog erg groot is! Welke herenfiets 28 inch je kies, ligt natuurlijk aan de manier waarop je de fiets gaat gebruiken. Een transportfiets is bijvoorbeeld handig wanneer je veel of vaak extra bagage mee wilt nemen onderweg. Ga je voor langere afstanden of gebruik je elke dag je herenfiets 28 inch voor werk of school? Dan raden we minimaal 3 versnellingen aan. Zo kan je altijd naar de juiste trapzwaarte schakelen voor meer fietscomfort. Ook bestaan er redelijk simpele uitvoeringen van de herenfiets 28 inch. Dat wil zeggen dat er minder luxe componenten op de fiets zitten, maar je ook minder betaald!

Voordelen van een Herenfiets 28 inch

Zoals besproken is er genoeg keuze als het om een herenfiets 28 inch gaat. Dat is op zich al een voordeel natuurlijk. Maar een luxe herenfiets 28 inch brengt nog veel meer moois met zich mee. Neem bijvoorbeeld een verende voorvork. Hiermee is het een waar genoegen om rondjes te fietsen. De oneffenheden in het wegdek veroorzaken dan geen hevig schuddende fiets. Je kan de vering vaak ook zelf instellen naar hoe soepel of stijf je deze zelf wilt hebben. Een nog belangrijker onderdeel van je herenfiets 28 inch zijn je remmen. Veiligheid staat natuurlijk voorop! De meeste herenfietsen 28 inch beschikken over handremmen of een combinatie met hand- en terugtraprem. Als je voor echte kwaliteit wilt gaan, kies dan voor de rollerbrake- of schrijfremmen. Deze vergen weinig onderhoud en remmen altijd daadkrachtig af. Zo weet je zeker dat jij en je nieuwe herenfiets 28 inch altijd veilig op de plaats van bestemming komen. 

Herenfiets 28 inch kopen

Zie je door de bomen het bos of je herenfiets 28 inch niet meer? Wij kunnen je daar bij helpen! Kom langs bij onze Super Store in Rotterdam en test elke fiets die wilt. We hebben namelijk een indoor testbaan. Onze fietsexperts staan voor je klaar met alle informatie die je maar over een fiets zou willen weten. Als je online wilt bestellen heb je de herenfiets 28 inch snel in huis. Kies je voor een fiets in doos, dan bedraagt de levertijd maar 1 werkdag! Wil je niet meer hoeven sleutelen aan je nieuwe herenfiets 28 inch. 

Elektrische heren fiets kopen 

Als je overweegt om een elektrische herenfiets te kopen, sta je op het punt een slimme keuze te maken. Elektrische fietsen winnen snel aan populariteit vanwege hun vele voordelen. Met een elektrische herenfiets geniet je van de voordelen van trapondersteuning, waardoor je moeiteloos grotere afstanden kunt afleggen en heuvels gemakkelijker kunt beklimmen. Een Elektrische herenfiets kopen maak je een leven een stuk comfortabeler.