8 producten

Hond mee op de fiets

Naast de fiets lopen kan voor een hond een goede vorm van lichaamsbeweging zijn. Maar soms zijn de afstanden te groot of is je hond daar gewoon niet fit genoeg voor. Hoe neem je dan je favoriete viervoeter mee? Dat ligt een beetje aan de grootte van je hond is, maar we hebben hier een paar handige oplossingen voor.

Hondenmand

Een hondenmand voor op je fiets is de goedkoopste en meest simpele manier om je hond mee te nemen op reis. Alleen is deze niet voor elke maat viervoeter geschikt. Een Husky zul je bijvoorbeeld niet snel in een fietsmandje zien.  Is jouw hond onder de 5 kilogram? Dan is een fietsmand het meest geschikt voor jou.

Honden fietskar

Heb je een hond die zwaarder is dan 5 kilogram, maar onder de 25 kilogram weegt? Dan is een hondenkar aan je fiets de beste oplossing. Dit is een kar die je aan je fiets hangt waar je hond comfortabel in kan zitten. Ook heb je hier geen last van een zwaar stuur, wat je bij een hondenmand wel iets sneller hebt.

Hond in de Bakfiets

Is je hond zwaarder dan 25 kilogram en toch nog te groot voor de vorige twee oplossingen? Dan raden we je aan om te kijken naar een bakfiets. Met een bakfiets heb je ook geen last van een trek gevoel of een stuur dat zou kunnen omkiepen. Ook als je meer dan één viervoeter hebt, is dit de beste oplossing.

Uitlaatbeugel

Wil je toch even met je hond fietsen, maar wil je wel beide handen aan het stuur houden? Dan is de Springer fiets uitlaatbeugel dé perfecte oplossing. Deze uitlaatbeugel maak je vast aan je fiets, op een veilige afstand van jou en je fiets. Zo voorkom je ongelukken, doordat de hond niet per ongeluk in de spaken van je fiets kan lopen. Dit is niet alleen veiliger voor je hond, maar ook voor jezelf.

Let wel op dat je rekening houd met de conditie van je hond. Het is aan te raden om dit rustig op te bouwen en niet meer dan 20 kilometer te fietsen met je hond.