34 producten

De correcte buitenband voor je fiets

Op Superfietsen.nl vind je diverse, betaalbare buitenbanden voor je e-bike of fiets. In ons ruime assortiment kun je keuze maken uit verschillende merken, zoals Schwalbe, Continental, Vredenstein en CST. Ook hebben we buitenbanden in alle soorten en maten. Zo kun je dus een buitenband selecteren voor iedere soort fiets, of dit nou een kinderfiets of een mountainbike betreft. Neem dus vooral rustig een kijkje. Heb je dringend een nieuwe buitenband nodig? Geen paniek, we leveren namelijk ontzettend snel. Wanneer je een bestelling voor 16.00 plaatst sturen wij deze dezelfde dag nog op. Vaak betekend dat je jouw bestelling de volgende dag al in huis hebt. Zo kun je dus weer snel veilig op pad!

Om de ideale fietsband te selecteren zul je eerst moeten kijken naar het type fiets die je hebt. Zo hebben bijvoorbeeld de banden van de mountainbike meer reliëf dan bijvoorbeeld de banden op een stadsfiets. Goede banden bieden grip op de weg en dragen zo bij aan de veiligheid van de fietsers. Het selecteren van de juiste buitenband voor je fiets is dus erg belangrijk!

Wist je trouwens dat we in ons assortiment ook anti-lekbanden hebben? Deze banden zijn net iets steviger en dikker. Dit verkleint zo de kans op een lekke band enorm! Handig, want er zijn weinig dingen zo vervelend als langs de weg staan met pech.

Wat moet je weten voordat je een nieuwe fiets buitenband koopt?

Buitenband fiets

Veiligheid staat op de eerste plaats als je veel gebruik maakt van je fiets. Een sterke buitenband fiets speelt daarbij een belangrijke rol. Investeer je in een exemplaar van goede kwaliteit, dan brengt dit zeker extra comfort met zich mee waar je onderweg veel plezier van hebt. Zo zorgt een degelijke band voor meer grip op de weg. Ook kun je een lekke band sneller voorkomen door je banden op tijd te vervangen en je bandenspanning in de gaten te houden. Vraag je je af waar een goede fiets buitenband aan moet voldoen en waar je nog meer op kunt letten? We geven je graag meer informatie!

Fiets buitenband: waar bestaat deze uit?

Allereerst een korte uitleg over de opbouw van een fietsband. Iedere fietsband heeft een binnen- en buitenband, met uitzondering van de tubeless band die niet over een binnenband beschikt. De fiets buitenband dient als bescherming tussen je binnenband en de weg en bestaat uit meerdere onderdelen, namelijk de hielkern, het loopvlak en het karkas. De hielkern heeft als taak de band optimaal te laten aansluiten op de velg. Verder speelt de hiel een essentiële rol bij de diameter van de band. Het loopvlak is van rubber en maakt contact met het wegdek. Als laatste is er nog het karkas dat gemaakt is van nylon en rubber. De regel is dat hoe dichter het nylon van het karkas geweven wordt, hoe sterker je band is. Dit onderdeel zorgt voor de stabiliteit van de buitenband fiets.

Wat is belangrijk bij het aanschaffen van een buitenband?

De nieuwe fiets buitenband moet dezelfde maat hebben als je vorige fietsband, zodat je zeker weet dat hij past. Verder kun je nog op het profiel en de breedte van de band letten. Als je veel op onverhard terrein fietst, heeft je band een beter profiel nodig, dan wanneer je voornamelijk op asfalt rijdt. Het profiel is ook van invloed op de snelheid die je met je fiets maakt. Ook het merk van je buitenband is van betekenis. De merken CST en Schwalbe staan bijvoorbeeld voor uitstekende kwaliteit. Deze banden zijn uitvoerig getest en voldoen aan alle richtlijnen. Het is tevens de moeite waard om verschillende prijzen naast elkaar te leggen. Hierbij kun je wederom kijken waar je je fiets voor gebruikt. Heb je je fiets slechts af en toe nodig, dan voldoet een goedkopere variant. Maak je dagelijks lange ritten, dan is het verstandig om te kiezen voor een type dat hiervoor gemaakt is en dat wellicht iets duurder in aanschaf is.

De maat van je buitenband fiets

De maat van je fietsband staat op de zijkant van de band. Nu zijn er verschillende manieren waarop de maat aangegeven wordt. Om te beginnen is er de inchmaat die bestaat uit de diameter, de hoogte en de breedte van de band. Je ziet dan drie getallen. Als tweede is er de Duitse maat die eveneens opgebouwd is uit drie cijfers. De eerste staat voor de diameter, dan volgt de breedte en als laatste de hoogte. Dit kan er bijvoorbeeld zo uitzien: 28 x 11/8 x 15/8. Daarnaast is ook het Franse maatsysteem een systeem dat gebruikt wordt voor het aangeven van de maat van je buitenband fiets. De diameter en de breedte van de band worden hier beiden in millimeters aangegeven. Tot slot is er nog de ETRTO-maat die bedacht is om een universeel maatsysteem in millimeters te creëren. Deze vind je terug op alle banden. De ETRTO-maat duidt de breedte van de band aan en de diameter van de draadzittting van de velg.

Buitenband 28 inch

In ons aanbod vind je meerdere maten, waaronder de buitenband 28 inch van CST. Deze buitenband is geschikt voor verschillende ondergronden en voor e-bikes en je kunt er een snelheid tot wel 50 km per uur mee bereiken. De buitenband 28 inch is voorzien van lekbescherming die zorgt voor een extra beschermlaag voor het loopvlak van je fiets. Ook de binnenband van je fiets is van belang. We bieden dan ook verschillende soorten en maten aan, zodat je altijd onbezorgd op pad gaat met een goed uitgeruste fiets!

Buitenband fiets kopen

Heb je een nieuwe buitenband nodig? Deze kun je eenvoudig en snel bij ons bestellen. 

Waarom zou je jouw fiets buitenband bij ons bestellen?

- We leveren ontzettend snel
- Ruim assortiment aan betaalbare buitenbanden voor je fiets
- Topmerken zoals CST, Continental en Schwalbe
- Klanten geven ons een beoordeling van 8,9

Vind je het kiezen moeilijk? Dan kun je natuurlijk altijd nog contact opnemen met één van onze klantenservicemedewerkers. Ze helpen je graag met passend advies.