Welke framemaat mountainbike is juist voor mij?

  • Geplaatst op
  • Door Jana
  • 5
Welke framemaat mountainbike is juist voor mij?

Op jacht naar een mountainbike die goed bij je past? Dan zal je eerst moeten weten welke framemaat mountainbike je nodig hebt! Het kiezen van de juiste maat is namelijk erg belangrijk om te kunnen genieten van een comfortabele rijervaring. Daarom geven we jou in dit artikel een aantal tips om de perfecte maat uit te kiezen!

De framemaat van je mountainbike berekenen

Je kan vast niet wachten om vrij te crossen op je nieuwe mountainbike. Dit snappen wij direct! Omdat we willen dat je dit doet op de juiste framemaat voor jou hebben we hieronder een handig overzichtje voor je gemaakt. Dit tabel is op basis van je lengte in centimeters. Het enige wat je dus nodig hebt om erachter te komen welke framemaat mountainbike je nodig hebt is een meetlint!

 

Lichaamslengte in centimeters

Framemaat
mountainbike

150 – 165 cm

35 – 41 cm

165 – 170 cm

41 – 44 cm

170 – 175 cm

44 – 48 cm

175 – 180 cm

48 – 51 cm

180 – 185 cm

51 – 52 cm

185 – 190 cm

52 – 54 cm

190 – 195 cm

54 – 56 cm

195 – 200 cm

56 – 61 cm

 

Ik val tussen twee maten in. Welke framemaat mountainbike moet ik kiezen?

Val je aan de hand van het bovenstaande tabel tussen twee maten in? Geen paniek! Dit betekend dat beide maten goed zouden passen. Je kunt op basis van je voorkeur houding een keuze maken tussen een grotere of lagere framemaat. Step je liever op je fiets met je voet plat op de grond? Ga dan voor de lagere maat. Step je liever op de fiets met je tenen? Dan kun je beter gaan voor de grotere framemaat.

Welke inchmaat heb ik nodig voor mijn mountainbike?

Nu je weet welke framemaat mountainbike je nodig hebt, rest er nog één vraag: welke inchmaat heb je nodig? De inchmaat van een fiets houdt in hoe hoog je wiel is. Je zou bij een volwassen mountainbike kunnen gaan voor de 26, 27,5 tot 28 of de 29 inch. De regel geldt: hoe groter de inchmaat hoe meer grip op de weg maar ook hoe zwaarder de fiets. Wil je een mountainbike die erg wendbaar is en licht? Ga dan voor een 26 inch mountainbike. Rij je voornamelijk over steile hellingen en vind je grip erg belangrijk? Kies dan voor een 29 inch! Twijfel je tussen deze twee maten of wil je het beste van beide werelden? In dat geval raden wij een mountainbike aan met de inchmaat van 27,5 tot 28.


Mountainbike aanrader: Altec Mirage

Nu je weet welke inch en framemaat je nodig hebt, kun je een kijkje nemen in ons groot assortiment aan diverse mountainbikes. Een populair model is de Umit Mirage. Deze topper heeft niet alleen een betaalbare prijs maar is ook voorzien van hoogwaardige onderdelen en specificaties. Bovendien is ze verkrijgbaar in meerdere toffe kleuren.  

Wat er zo tof is aan de Umit Mirage:
- Licht en roestvrij aluminium frame en velgen
- Hoogwaardige, kwalitatieve onderdelen
- Uitstekende prijs / kwaliteitsverhouding
- 21 Shimano versnellingen
- Keuze uit een variant met V-brakes of hydraulische remmen:
Hydraulische remmen: erg onderhoudsvriendelijk en goed te doseren remkracht
V-brakes: Kom altijd daadkrachtig tot stilstand, lager in prijs
- Vang schokken eenvoudig op d.m.v. de verende voorvork
- Verkrijgbaar in diverse mooie kleuren



Is dit toch niet helemaal de fiets die je zoekt? Bekijk dan zeker ook eens het assortiment van Cube fietsen.

Elektrische mountainbike

Met een elektrische mountainbike is geen berg nog te hoog, geen heuvel nog te steil! Door middel van de elektrische ondersteuning ben je zo bovenaan die berg. De elektrische mountainbike kent nog vele andere voordelen. Benieuwd naar de 9 voordelen van de elektrische mountainbike? Lees dan deze blog

Flyer elektrische mountainbike

 

Een mountainbike kopen op Superfietsen.nl

Is het na het lezen van dit artikel helemaal gelukt om te bepalen welke framemaat mountainbike je nodig hebt? Dan kun je op onze website een mooie mountainbike uitkiezen! We hebben een veelzijdig assortiment aan diverse kwalitatieve mountainbikes. Plaats je op een werkdag voor 16:00 een bestelling? Dan sturen wij deze de zelfde dag op. Bovendien hanteren wij een niet goed, geld terug garantie en kun je bij ons in delen of achteraf betalen.

Persoonlijk advies nodig? Wij helpen graag!

Weet je nog niet zeker welke framemaat mountainbike goed past bij jou? Of heb je een andere vraag? Dan kun je ook altijd contact opnemen met onze klantenservice! Wij helpen graag. Natuurlijk ben je ook van harte welkom in onze winkel in Rotterdam.

 

 

 

Reacties

  1. Melissa Melissa

    Ik ben lengte 1,62 m welke fiets past dan bij mij? Nog nooit op een mountainbike gereden.. zou graag 1 aanschaffen

  2. Marga van den Heuvel Marga van den Heuvel

    Mijn zoontje is 11 jaar en 155 cm lang. Welke inch mountainbike is dan het beste geschikt?

  3. Debby Meinema Debby Meinema

    goedendag,wij zijn op zoek naar een mountainbike voor mijn zoontje. Hij is nu 1.56. Mijn man wil hem 1 maat groter kopen omdat hij niet elk jaar een nieuwe fiets wil kopen. is dat verstandig en welke maat heeft hij nodig?

  4. Silvia Koers Silvia Koers

    Mijn zoontje is 112 cm lang. Welke inch mountainbike moet ik nemen. 16 inch of 20 inch. Gaat om de altec.

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.