9 Voordelen van de elektrische mountainbike + onze aanrader!

  • Geplaatst op
  • 0
9 Voordelen van de elektrische mountainbike + onze aanrader!

Net als de elektrische fiets, is ook de elektrische mountainbike enorm in populariteit gestegen. Door middel van een elektrische ondersteuning kun je nog meer vaart maken en ben je nog comfortabeler onderweg. We vinden deze trend dus ook helemaal niet zo gek. Ben je zelf misschien geïnteresseerd in een e-bike mountainbike? We vertellen je in deze blog alles wat je moet weten over deze sportieve fietsen.

Leestijd: 4 min

De voordelen van een elektrische mountainbike

De voordelen van een elektrische mountainbike zijn eindeloos! We hebben een aantal belangrijke pluspunten voor je op een rij gezet:

1. Uphill rijden is nu een stuk leuker
Geen berg nog te hoog, geen heuvel nog te steil! Door middel van de elektrische ondersteuning ben je zo bovenaan die berg.

2. Sprongen maken is makkelijker
Sprongen maken is voor vele avontuurlijke mountainbikers één van de leukste dingen om te doen. Gelukkig hoef je dat niet te laten wanneer je overstapt op een elektrische mountainbike. Sterker nog, het extra gewicht maakt het nog makkelijker! Zo blijf je stabieler in de lucht en terwijl je land.

3. Ook het maken van wheelies is makkelijker
Niet alleen het maken van sprongen is makkelijker op een e-bike mountainbike, dit zelfde principe geld bij het maken van wheelies. Dit komt door de extra power vanuit het achterwiel!

4. Nóg sneller de bochten door
Hier kunnen we kort over zijn, door het extra gewicht kun je stabieler de bochten nemen.

5. Trucs zoals je gewend bent
Ondanks dat het gewicht van de elektrische mountainbike iets zwaarder is dan de gewone mountainbike, is deze alsnog licht en wendbaar genoeg om trucs mee te doen. Gewoon, zoals je gewend bent dus.

6. Ook geschikt voor beginners
De elektrische mountainbike is niet alleen geschikt voor de gevorderden, maar zeker ook voor de beginners! Mountainbiken vergt namelijk best wat conditie en fysieke kracht. Met een elektrische mountainbike kun je dit rustig opbouwen.

7. Gezellig samen crossen
Wil je erop uit met iemand die een betere conditie heeft dan jou? Op een gewone mountainbike zul je deze persoon misschien maar moeilijk bij kunnen houden. Misschien raak je hierdoor wel ontmoedigd en maak je die avontuurlijke routes daarom niet meer samen. Wanneer je kiest voor een e bike mountainbike hoef je je hier niet druk meer om te maken en kun je er toch samen gezellig op uit.

8. Geweldig voor je conditie
Je zou het misschien niet denken, maar fietsen op een elektrische mountainbike is zelfs nóg beter voor je conditie. Hoe kan dit? Je levert namelijk dezelfde krachtinspanning als eerst, maar dan met een hogere snelheid. Zo train jij je spieren op een intensere manier. Wil je toch even op de ‘reguliere’ manier genieten van je elektrische MTB? Dan kun je simpelweg de motor even uitschakelen. Zo vang je twee vliegen in één klap!

9. Simpelweg meer plezier
Door middel van de extra kracht kun je nog langere, gekkere routes nemen. Enjoy!

Welke elektrische mountainbikes raden we aan?

Ben je net als ons, helemaal overtuigd van de elektrische mountainbike? Dan kunnen wij van harte de elektrische MTB’s aanraden van het Zwiterse merk Flyer. Deze fietsen hebben de meest hoogwaardige onderdelen op het gebied van e-mountainbikes. Zo hebben al onze Flyer modellen een middenmotor, stevig maar licht aluminium frame en een hoge accucapaciteit en actieradius. De e-bikes van dit merk staan bekend als de beste elektrische fietsen van de wereld, dus met een Flyer fiets kun je echt niet verkeerd zitten!

 


Mountainbike elektrisch kopen

Je elektrische mountainbike koop je eenvoudig via Superfietsen.nl of bij ons in de winkel. Je bent uiteraard vrij om eerst, geheel vrijblijvend, een proefritje te komen maken. Liever alle mountainbikes bekijken? Zien we je bij ons in de winkel?

Ben je toch op zoek naar een niet elektrische mountainbike? Wellicht is een cube mountainbike of een Cube elektrische fiets van Cube dan iets voor jou!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.