Welk fietsstoeltje heb ik nodig? Superfietsen weet raad!

  • Geplaatst op
  • 0
Welk fietsstoeltje heb ik nodig? Superfietsen weet raad!

Fietsen met jonge kinderen; het kan even spannend zijn. Gelukkig is een goede voorbereiding het halve werk! Daarom geven we je in deze blog een aantal handige tips. Met deze tips stap jij straks met een zelfverzekerd gevoel op de fiets.

Wanneer kan ik met de kinderen op de fiets?

Er is weinig zo leuk als een fietstochtje maken met de kinderen. Natuurlijk doe je dit het liefst zo comfortabel én veilig mogelijk. Zodra je dochter of zoon stabiel en zelfstandig kan zitten, dit is meestal het geval na een maand of 9, kan hij of zij al mee op de fiets! Kinderen vanaf 9 kilo kunnen plaatsnemen in het fietszitje achterop de fiets. Gemiddeld kunnen kinderen tot een jaar of 6 achterop de fiets. 

Wanneer kan ik het best kiezen voor een fietszitje voor?

Kinderen rond de leeftijd van 9 maanden kunnen het best geplaatst worden in een zitje gemonteerd aan het stuur. Zo kun je alles goed in de gaten houden. Bovendien is dit ook een stuk gezelliger! Kies je voor een kinderzitje voor? Dan raden wij altijd een moederfiets aan. Deze fietsen zijn speciaal ontworpen om moeder en kind veilig en comfortabel te vervoeren. Bij een reguliere damesfiets hou je minder ruimte over tussen zadel en stuur. Dit kan het fietsen erg krap maken. Wij bieden zowel reguliere als elektrische moederfietsen aan. Let op, kinderen jonger dan 9 maanden kunnen nog niet mee op de fiets, daar zijn ze nog te kwetsbaar voor. Wil je toch jonge kinderen meenemen? Kies dan voor een bakfiets. In de laadbak kun je een kinderstoeltje monteren. Zo kun je zelfs de allerjongste mee op pad nemen!

Wanneer kan ik het best kiezen voor een fietszitje achter?

Een fietszitje voor op de bagagedrager is geschikt voor de iets oudere kinderen vanaf zo’n 3 jaar of vanaf 9 kilo. Deze kinderen kunnen hier plaatsnemen tot een jaar of 6. Het grote voordeel van een kinderzitje achter is dat het stuur er niet zwaarder van word. Wil je een kind ouder dan 6 meenemen op de fiets? Dan kun je het best kiezen voor een juniorzitje.

 

 

Kinderzitje voor VS kinderzitje achter

Nog even in het kort! We hebben om het makkelijk te maken alle punten voor je op een rij gezet. Omdat we je graag voorzien van eerlijk advies geven we je zowel de voor als nadelen. Wel zo eerlijk!kinderzitje voor (geschikt vanaf 9 maanden)
Voordeel 1: Fietst een stuk gezelliger! Bovendien kan jij als ouder alles goed in de gaten houden
Voordeel 2: Fietstassen zijn achter

Nadeel 1: Heb je een reguliere fiets? Dan heb je weinig beenruimte. Daarom raden wij in dit geval een moederfiets aan.


 

Kinderzitje achter (geschikt vanaf 3 jaar of 9 kilo)
Voordeel 1: Stuurt lichter in vergelijking tot een fietszitje voor
Voordeel 2: Kind heeft geen beperking in beweging zoals bij een kinderstoeltje voor
Voordeel 3: Een achterzitje kan op elke fiets met een stevige bagagedrager

Nadeel 1: Je hebt minder goed overzicht dan bij een zitje aan de voorkant van de fiets

Handige accessoires bij onze fiets kinderstoeltjes

Wij bieden diverse accessoires die de fietservaring van jou en je kind nog fijner kunnen maken.

1. Windscherm

Een windscherm beschermd je kind tegen vuil, wind, regen en vervelende vliegjes onderweg! 

 

 

 


2. Slaaprol

Kinderen vallen vaak onderweg in slaap. De dutjes worden nog lekkerder wanneer je een slaaprol installeert.

 


3. Kinderhelm

Veiligheid staat natuurlijk altijd op nummer 1, zeker wanneer het om kinderen gaat. Daarom kiezen sommige ouders ervoor om hun kind een helm om te doen tijdens de rit.

 

Met meer kinderen op pad? Ga dan voor een (elektrische) bakfiets

Heb je meer dan 2 kinderen en wil je die graag meenemen onderweg? Dan kan dat met één van onze bakfietsen! Deze worden gratis voor je rijklaar gemaakt door één van onze kundige monteurs. Ga je voor extra comfort? Dan kun je ook kiezen voor een elektrische bakfiets. Zo kun je altijd genieten van een wind-mee gevoel. Kunnen de kinderen al zelf fietsen? Dan kun je ook nog een kijkje nemen bij onze kinderfietsen.

 

Advies nodig?

Zo! We hopen dat we je een stuk wijzer hebben kunnen maken. Mocht je toch nog aanvullend advies nodig hebben over onze fietszitjes, dan kun je contact opnemen met onze klantenservice. Wij helpen je graag met al je brandende vragen!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.