Wat voor kinderfiets moet ik kiezen?

Wat voor kinderfiets moet ik kiezen?

Fietsen wordt al vanaf jongs af aan met de paplepel bij ons binnen gegoten. Van de driewieler, naar de kinderfiets met zijwieltjes tot de kinderfiets zonder zijwieltjes. Dat is ook niet vreemd want Nederland is echt een fietsland. Ook op de basisschool krijg je als kind fietsles in het verkeer. Maar wat voor fiets kies je voor je kind? En welke maat is het meest geschikt?

Leestijd: 3 minuten

Soorten kinderfietsen

Er zijn verschillende soorten kinderfietsen. Wij lichten hier drie van de meest voorkomende fietsen uit. Ook leggen we uit waarom deze fietsen wel of niet geschikt zouden zijn voor je kind.

Bekijk hier alle kinderfietsen.

 

Kindermountainbikes

De meest voorkomende kinderfietsen zijn de kindermountainbikes. Deze fietsen zijn vooral erg gewild onder de jongens. Dat is ook niet verrassend, de kindermountainbikes hebben namelijk een erg stoer design. De mountainbike is een goede keus voor een kinderfiets. Omdat je erg wendbaar bent met een mountainbike en op verschillende soorten terrein kan fietsen. Ook kan een mountainbike wel tegen een stootje. Na het vallen, wat vaker gebeurt bij een kind, kun je snel weer opstaan en verder fietsen!

Altec Nevada Kinderfiets

 

kinderstadfietsen

Daarna hebben we de kinderstadfiets, en fiets met een bagagedrager. Als het geen kindermountainbike is, dan is het vaak een kinderstadfiets. Kinderstadfietsen zijn net als de mountainbike ook erg stevig en kunnen tegen een stootje. Het verschil is dat je met deze fiets iets rechter opzit en dat je een bagagedrager erbij hebt. Al hoewel het bij kinderen niet zo heel veel uit maakt, is de kinderstadfiets wel fijner voor dagelijks gebruik.

 

Transportfietsen

Daarna hebben we de kindertransportfiets. Deze fietsen hebben naast de bagagedrager ook een voordrager. En de transportfiets is ook verkrijgbaar met een laag instap frame. Deze fiets is perfect voor dagelijks gebruik in het verkeer.

 

kindertransportfiets

 

Ook kun je hier een krat bij toevoegen waarbij je kind makkelijk zijn eigen lunch mee kan nemen.

 

mini krat

 

Welke maat kinderfiets?

Waarschijnlijk zul je nu wel denken: “Leuk en aardig al die fietssoorten, maar welke maat kinderfiets heb ik nodig?” Dat is inderdaad een goeie vraag en die vraag zou je ook zelf kunnen beantwoorden. Als eerst zul je je moeten afvragen hoe lang je kind is en op basis daarvan kun je bepalen welke maat kinderfiets het best geschikt is.

 

Is je kind tussen 105 en 110 centimeter, dan is een kinderfiets 16 inch aan te raden. Is je kind kleiner dan dat, maar wel groter dan 94 centimeter dan is een kinderfiets 12 inch aan te raden bijvoorbeeld. Een stapje groter is de de kinderfiets 14 inch. Meiden die nog nét niet op een 28 inch fiets kunnen rijden, zijn het beste geholpen met een 26 inch meisjesfiets, een maatje kleiner is dan de meisjesfiets 24inch. Hiervoor hebben we een handige tabel op onze site met alle inch maten en lengtes erbij. Bekijk onze maattabel!

 

Natuurlijk heeft elk kind wel een voorkeur dus de maattabel is alleen een indicatie. Wij kunnen dus niet garanderen dat de fiets ook past bij het kind. Je bent van harte welkom om een testritje te maken bij een van onze fietsenwinkels.

Let op

koop nooit een kinderfiets op de groei! Dit kan voor gevaarlijke situaties zorgen. Kinderen horen goed met hun voeten bij de grond te kunnen komen. Dit omdat ze zo vaak instinctief afremmen bij een noodsituatie.

 

Zijwieltjes

Is je kind nog niet bereid om zelfstandig te fietsen en heeft hij/zij wat ondersteuning nodig? Dan kun je altijd nog een kinderfiets met zijwieltjes aanschaffen.

 

 
 

Kinderfiets 18 inch kopen

Wil je een kinderfiets 18 inch kopen? Dat is een geweldige keuze! Met een 18 inch fiets kunnen kinderen tussen 5 en 8 jaar genieten van hun ritjes. Ze zijn perfect voor het leren van evenwicht en het ontwikkelen van fietsvaardigheden. Kies een stevige en veilige fiets die past bij de stijl en voorkeuren van je kind. Veel plezier met het vinden van de perfecte fiets!

Ben je er toch nog niet helemaal uit? Neem dan contact op met onze klantenservice of kom naar een van onze winkels dan helpen onze servicemedewerkers je verder.

Kinderfiets 20 inch kopen

Wil je een kinderfiets 20 inch kopen? Dat is een geweldige keuze! Met een 20 inch fiets kunnen kinderen tussen 6 en 8 jaar genieten van hun ritjes. Ze zijn perfect voor het leren van evenwicht en het ontwikkelen van fietsvaardigheden. Kies een stevige en veilige fiets die past bij de stijl en voorkeuren van je kind. Veel plezier met het vinden van de perfecte fiets!

Ben je er toch nog niet helemaal uit? Neem dan contact op met onze klantenservice of kom naar een van onze winkels dan helpen onze servicemedewerkers je verder.

Jongensfiets kopen 

Op zoek naar een stoere jongensfiets 16 inch? Je bent op de juiste plek! We hebben een geweldige selectie 16 inch jongensfietsen die perfect zijn voor jonge avonturiers. Onze fietsen zijn speciaal ontworpen met stevige frames, betrouwbare remmen en duurzame banden om een veilige en plezierige rijervaring te garanderen. Of je kind nu door de buurt wil cruisen, naar school wil rijden of op ontdekkingsreis wil gaan, onze 16 inch jongensfietsen bieden de ideale combinatie van stabiliteit en wendbaarheid. Blader door ons assortiment en vind de perfecte fiets die past bij de stijl en voorkeuren van je kind. Naast een ruim assortiment jongensfietsen hebben we ook BMX fietsen.

Meisjesfiets kopen

Ontdek onze prachtige collectie meisjesfietsen en vind de perfecte fiets voor jouw avontuurlijke dochter! Met een breed scala aan inchmaten, waaronder 12, 16, meisjesfiets 20 inch en 24 inch, hebben we fietsen voor meisjes van alle leeftijden en lengtes. Van schattige 12 inch fietsen voor kleintjes tot stoere 24 inch modellen voor oudere meiden, we hebben voor ieder wat wils. Onze fietsen zijn ontworpen met comfort, veiligheid en stijl in gedachten. Met vrolijke kleuren, stevige frames en betrouwbare remmen kunnen meisjes vol vertrouwen de wereld verkennen. Bekijk ons assortiment en geef jouw dochter de perfecte fiets voor eindeloos plezier en avontuur!

 

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.