Wat maakt een vouwfiets de perfecte stadfiets?

Wat maakt een vouwfiets de perfecte stadfiets?

Stadsfietsen zijn fietsen die gemaakt zijn voor dagelijks gebruik. Deze fietsen hebben vaak een stevige frame, zijn van goeie kwaliteit en kunnen tegen een stootje. Van functioneel tot luxueus, je hebt ze in allerlei kleuren, maten en soorten. Zo ook de vouwfiets.

Vouwfiets

Een vouwfiets is een fiets die gemakkelijk ingeklapt (opgevouwen) kan worden tot een kleiner voormaat. Doordat de vouwfiets tot een kleiner formaat opgevouwen moet kunnen worden, beschikt deze in de meeste gevallen van kleine wielen. Meestal zijn die tussen de 16 en de 20 inch.

 

Wat maakt een vouwfiets de perfecte stadsfiets?

Maar wat maakt een vouwfiets dé perfecte stadsfiets?

 

Makkelijk op te bergen

Omdat deze fiets tot een relatief klein formaat is in te klappen, is deze fiets ook handig op te bergen in je huis. Je hebt geen schuur of tuin nodig om je fiets op te bergen. Ook hoef je je fiets niet buiten aan een paal vast te maken in de hoop dat hij niet gestolen wordt. Een vouwfiets kun je gewoon veilig in je huis opbergen, zonder dat hij veel ruimte inneemt.

 

Openbaar Vervoer

Een van de meest voorkomende redenen waarom iemand een vouwfiets aanschaft, is omdat hij/zij vaak met het openbaar vervoer reist en hij/zij zijn/haar fiets mee wilt nemen. Een vouwfiets meenemen in het OV is namelijk veel makkelijker omdat het minder ruimte inneemt vergeleken met een normale stadsfiets.

Ook heb je maar beperkte ruimte om een normale stadsfiets mee te nemen en is het zelfs niet eens toegestaan om fietsen mee te nemen tijdens de spits De vouwfiets valt daar gelukkig buiten en is dus altijd toegestaan om mee te nemen in het openbaar vervoer en heb je geen extra kaartje nodig. Het scheelt je dus ook geld!

vouwfiets

 

Nadeel

Het nadeel is dat je met een vouwfiets een hogere trapfrequentie moet hebben om dezelfde snelheid te krijgen als bij een normale stadsfiets. Dit omdat de wielen kleiner zijn. Maar gelukkig bestaan er ook de elektrische vouwfiets.

 

Elektrische vouwfiets

Als we het over de perfecte stadfiets hebben, dan is het wel de elektrische vouwfiets. Doormiddel van de trapondersteuning die je bij een elektrische vouwfiets hebt, hoef je niet zoveel te trappen om op snelheid te komen. Hierdoor ben je zo op je bestemming terecht.  

 

elektrische vouwfiets

 

De vouwfiets is dus erg praktisch en overal welkom dankzij zijn te verkleinen formaat. Ook enthousiast over de vouwfiets en wil je hem zelf uittesten? Kom dan naar een van onze winkels om een proefritje te maken. En heb je verder nog vragen dan staan onze klantenservice medewerkers voor je klaar!

 

 

 

 

 

 

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.