Wanneer met de baby op de fiets?

Wanneer met de baby op de fiets?

Je bent in de wolken want je hebt een baby, je ziet de eerste zonnestralen door het raam al verschijnen je kijkt naar je baby én wil niks liever dan samen een rondje op de fiets. Naast dat het ontzettend leuk is, staat veiligheid natuurlijk voorop! Zo fiets je veilig met je baby:

Zelf zitten op een moederfiets

Het allerbelangrijkste voordat je op de fiets stapt met je baby, is dat je baby zelfstandig kan zitten. Dat is meestal tussen zes en negen maanden. Vóór die tijd is het beter om je baby nog niet mee te nemen op de fiets. Het is namelijk belangrijk dat de spiertjes sterk genoeg zijn op het hobbelen door de weg op te kunnen vangen. Maar als je baby zelfstandig goed kan zitten, dan kun je met een gerust hart met je baby op de fiets stappen! Probeer wel eerst een klein stukje te fietsen en niet meteen heel lange afstanden. Bouw het rustig op.

Heb je een bakfiets en kan je baby nog niet zelf zitten, dan kun je de baby toch meenemen op de fiets in het geval dat je een bakfiets hebt. Monteer een autostoeltje in de bakfiets, tegen de fietsrichting in. Zorg dat het stevig bevestigd is en probeer zoveel mogelijk hobbels te voorkomen. Maak ook op deze manier geen lange afstanden; bouw het rustig op en zorg ten alle tijden dat het zitje goed en stevig is vastgemaakt. Er zijn speciale bevestigingssets te koop zodat je het stoeltje veilig kunt vastmaken in de bakfiets.

Met de baby op de fiets is leuk, maar let wel op:

Een fietsstoeltje is verplicht. Het is wettelijk verplicht dat een kind tot acht jaar veilig op de fiets moet zitten. Dat wil zeggen: steun voor rug, handen en voeten. Een kind past meestal tot z’n zesde jaar in een fietsstoeltje. Het stoeltje voorop de fiets is veelal geschikt voor kinderen tot 15 kilo. Daarna is een zitje achterop de fiets handiger. Let er bij het voorzitje op dat het niet alleen aan het stuur gemonteerd is, het het zicht niet belemmert en je een winschermpje ervoor plaatst. Super gezellig dus een baby op de fiets, maar zorg dat het stoeltje goed gemonteerd is!

Mamafiets

Nog veel handiger als je met de baby op de fiets wilt, zijn de zogenoemde ‘’mamafietsen’’. Geen baby zat ooit zo lekker op de fiets en jijzelf ook niet! Deze fietsen hebben namelijk een extra breed stuur, zodat je beter door de bocht kan en je niet telkens met je knieën tegen het stoeltje aankomt. Ook is het opstappen gemakkelijker, omdat mamafietsen een extra lage instap hebben. Tevens hebben mamafietsen een extra brede standaard zodat deze niet omvalt. Ontzettend makkelijk in gebruik dus. Jij blij, baby blij!

Ons assortiment bevat een breed aanbod moederfietsen. Vele kleuren en modellen en dus voor ieder wat wils. Meer kinderen? No problem! Al onze modellen zijn geschikt voor plaatsing van kinderzitjes voor zowel voor als achter.

Bekijk onze moederfietsen.

Helm

Vak bakfiets tot mama fiets, het is raadzaam om je baby op de fiets een helmpje op te zetten. Het is in Nederland niet verplicht om je baby op de fiets een helmpje op te doen, maar wel raadzaam. Een ongeluk zit in een klein hoekje en dan wil je uiteraard dat je baby zo goed mogelijk beschermd is, zeker op de fiets waar je verder geen bescherming hebt! Let er op dat dit niet alleen belangrijk is als de baby voorop zit, maar ook later als je een kindje achterop hebt. Het kindje zou dan van de fiets kunnen vallen en dan is het voor ingrijpen wellicht te laat, een goede helm biedt uitkomst.

Komt u er niet uit, dan kunt u natuurlijk altijd langskomen in een van onze servicepunten voor vrijblijvend advies.

Dit mag je niet missen!

Is jouw kind ook een geboren fotomodel (of juist niet)? Deel dan jouw leukste foto met nieuwe mamafiets op Instagram onder vermelding van #superfietsen en maak kans om je gehele aankoopbedrag terug te winnen! It’s a win win.

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.