Waarom jongeren massaal kiezen voor een elektrische fiets

  • Geplaatst op
  • Door Superfietsen
  • 0
Waarom jongeren massaal kiezen voor een elektrische fiets

Strak design

Het gezegde ‘’op een oude fiets moet je het leren’’ lijkt onder jongeren niet meer op te gaan. Fietsen worden massaal ingeruild voor E-bikes en dat is dan ook waar de schoolpleinen tegenwoordig vol mee staan. De e-bike heeft namelijk niet alleen een strak design: van pastel tot neon, they got you, maar daarnaast heeft een E-bike (in tegenstelling tot het OV) nooit vertraging. Dus ook voor als je school niet naast de deur is, is de E-bike perfect.

Kortom, geen weggeroeste oude fietsen meer, maar oogverblindende racemonsters.

Goedkoper dan een Maserati leasen

Racemonsters die ook nog eens goedkoper zijn dan het OV. Want wanneer je je soms afvraagt of je een Maserati least als je de kosten van je treinabonnement ziet, is dat bij de E-bike niet het geval. Een E-bike is namelijk veel goedkoper dan een OV-abonnement; zo heb je al een beauty voor nog geen EUR. 1000,-. Inderdaad, een OV-abonnement komt daar jaarlijks ruimschoots boven.

Wave and smile

Naast dat het dus een goedkope manier van reizen is en het er hipper uitziet dan de gemiddelde Vespa, is het ook leuk dat jij nu degene bent die iemand inhaalt op de fiets, in plaats van altijd maar ingehaald te worden (want geef toe, nobody likes that). Je bent super snel op je bestemming en nog een voordeel (nog een?! Ja!) je bent ook nog gezond bezig. Je bent even snel als de gemiddelde scooter, maar je verbrandt behoorlijk meer calorieën! Meer calorieën verbranden, zonder dat je het gevoel hebt mee te hebben gedaan aan een triatlon. Want dat is normaal gesproken wel het geval op een normale fiets. Er staat in Nederland namelijk áltijd wind en je hebt de wind áltijd tegen. Met een elektrische fiets is dat verleden tijd; tegen welke orkaan je ook in fietst, het blijft een eitje. 

Do I need to say more? Oke een beetje dan.

Ik hoorde dat ze in de nieuwe Fast & the furious film zelfs gebruik maken van e-bikes, maar dat heb je niet van mij.

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.