Mijn ervaring met het uitkiezen van een fiets

Mijn ervaring met het uitkiezen van een fiets

Een fiets uitzoeken, het kan best lastig zijn! In de winkels maar zeker ook online heb je enorm veel keus. Rohan vertelt in deze blog zijn ervaring met het uitzoeken van een fiets.

Leestijd: 3 min

Een fiets die bij mijn levensstijl past

Voor het uitkiezen van mijn fiets ben ik gaan nadenken waarvoor ik deze zou gaan gebruiken. Naast dat ik het erg leuk vind om door het bos te fietsen, wil ik mijn fiets ook gaan gebruiken om ermee naar de manege te gaan. Ik rij gewoonlijk op verharde wegen, ook in het bos. Een mountainbike is dus niet nodig. Aangezien ik geen openbaar vervoer gebruik, heb ik ook geen vouwfiets nodig. Als ik wel een opvouwbare fiets nodig zou hebben, wil ik het liefste een elektrische vouwfiets. Dan hoef ik, na een lange treinreis, ook niet meer hard te trappen naar mijn plaats van bestemming! 

Als ik naar de manege ga, neem ik meestal wel veel spullen mee. Een transportfiets met een voordrager leek in mijn situatie dus het meest geschikt. Zo kan ik een krat aan de voordrager monteren en kan ik al mijn spullen meenemen. Deze hoef ik nu dus niet op mijn rug of aan mijn stuur te dragen!

Welke maat fiets?

Vervolgens moest ik de maat van mijn fiets bepalen. Ik ben zelf 1.71 meter lang en ik heb als voorkeur dat ik met beide voeten plat op de grond moet kunnen staan. Na wat rekenwerk te hebben gedaan, ben ik gekomen bij een framemaat van 50 met 28 inch banden.

Handige opties

Omdat de manege toch wel een stukje fietsen is vanaf mijn huis en ik daar niet bezweten aan wil komen, wil ik wel een fiets met versnellingen.

Ook ben ik persoonlijk geen fan van een terugtrap rem en gaat mijn voorkeur uit naar handremmen. Dit omdat ik dan voor mijn gevoel meer controle heb op de weg.

Mijn fiets: De Cortina U4!

Na wat zoeken, ben ik uiteindelijk gekomen bij de Cortina U4 transportfiets fiets in de kleur groen.

Als man heb ik toch gekozen voor een damesfiets. Deze manier van opstappen spreekt mij meer aan dan het over de fiets heen moeten zwaaien met je been. En omdat de Cortina U4 Transport twee rollerbrakes handremmen heeft hoef ik me geen zorgen te maken over de onderhoud. En ik kan altijd goed remmen in alle weersomstandigheden.

Pluspunten

Deze fiets heeft een dubbele standaard wat ik super handig vind. Daarnaast beschikt deze ook over een stuurslot. Er is namelijk niks gênanter dan het omkiepen van je fiets.

Overigens zou ik deze mooie fiets ook graag willen laten verzekeren en dat kan! Met de ART goedgekeurde ringslot van AXA kan ik hem verzekeren en hoef ik gelukkig niet bang te zijn als hij wordt gestolen.

Minpunten

De Cortina U4  wordt helaas niet geleverd met snelbinders, maar ik heb gezien dat ze wel veel leuke snelbinders hebben in de winkel waar ik uit kan kiezen.

Tot slot

Naast de vele handige opties, ben ik helemaal verliefd op de groene kleur van deze fiets en kan ik niet wachten om al mijn vrienden jaloers te maken.

fiets uitkiezen

 

 

Ben je net zoals Rohan helemaal overtuigd van deze mooie fiets? Dan kun je deze eenvoudig bij ons bestellen. We leveren ontzettend snel en bieden altijd een uitstekende service. Natuurlijk ben je ook welkom om een proefritje te maken in onze fietsenwinkel

 
Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.