Fietsverzekering | Waarom zou je een fiets verzekering afsluiten?

  • Geplaatst op
  • 0
Fietsverzekering | Waarom zou je een fiets verzekering afsluiten?

Je bent helemaal in de wolken want je hebt net een nieuwe fiets gekocht. Helaas vinden dieven jouw fiets vaak net zo mooi als jijzelf. Wist je bijvoorbeeld dat er per jaar ongeveer een half miljoen fietsen worden gestolen? Om deze reden is een fietsverzekering dan ook geen overbodige luxe.

Wat is een fietsverzekering?
Zoals we hierboven al vermelden worden er jaarlijks onwijs veel fietsen gestolen. Natuurlijk maak je de kans op diefstal van jouw fiets een stuk kleiner wanneer je deze goed op slot zet. Wij raden je dan ook altijd aan om je fiets, zo hoog mogelijk, vast te zetten met een stevig kettingslot. Daarnaast is het een goed idee om, als dit mogelijk is, je fiets te parkeren op een plek met camerabewaking.

Fietsendiefstal kun je helaas nooit 100% voorkomen. Wil je het zekere voor het onzekere nemen? Dan is het verstandig een fietsverzekering af te sluiten. Mocht je fiets dan gestolen worden dan krijg je de waarde terug! Dit is nog niet alles, want ook wanneer je geliefde tweewieler schade heeft opgelopen kun je een vergoeding krijgen. Een fijne troef achter de hand dus, zo’n fietsverzekering.

 

Wanneer kan ik een verzekering voor mijn fiets afsluiten?
Je kan een verzekering voor iedere type fiets afsluiten. Of je nu gaat voor een gewone damesfiets, mountainbike of een e-bike, het maakt écht niet uit. Je kunt een verzekering echter pas aanschaffen nadat je de fiets hebt ontvangen. Dit komt omdat je het framenummer van je fiets en de nummers van je fietssleutels door moet geven aan de verzekering. Het framenummer kun je op diverse plekken op je fiets terugvinden


Wat kost een fietsverzekering?
De prijs per maand hangt af van een aantal factoren. Denk aan je leeftijd, woonplaats en het type fiets waarover je beschikt. Gelukkig hoeft een verzekering helemaal niet duur te zijn. Je bent al verzekerd vanaf 5,- per maand.

 

ANWB fietsverzekering, dé verzekering tegen diefstal en schade
Superfietsen.nl werkt samen met ANWB. Dit omdat wij graag het beste willen voor onze klanten! Wist je bijvoorbeeld dat ANWB al heel lang hoog uit de test is gekomen door de Consumentenbond?

De Consumentenbond ziet het als pluspunt dat ANWB bij diefstal of een total loss van de fiets tot 5 jaar na aankoop de nieuwwaarde vergoedt. Een ander groot pluspunt is dat bij het Casco Compleet-pakket standaard een ongevallenverzekering zit. Naast een uitstekende service zijn deze fietsverzekeringen ook ontzettend scherp geprijsd

ANWB heeft een groot aanbod aan diverse verzekeringen, denk hierbij aan een mtb verzekering tot aan een e-bike verzekering.

Waarom wij voor ANWB verzekeringen kiezen:
- Hoort al heel wat jaren bij de top van de fietsverzekeringentest van de consumentenbond
- deze aanbieder vergoedt bij diefstal of een total loss van de fiets tot 5 jaar na aankoop de nieuwwaarde
- binnen het Casco Compleet-pakket zit standaard een ongevallenverzekering,
- scherp geprijsd

 

Ik wil een fiets verzekering afsluiten, wat heb ik hiervoor nodig?
Het enige wat je nodig hebt om een fiets verzekering af te sluiten is je framenummer, de nummers van je (reserve)sleutels en een ART gekeurd ringslot. Op onze website kun je verschillende ART-gekeurde sloten terugvinden. Schaf je een e-bike aan via ons? Dan is deze al standaard in het bezit van zo’n slot.

Je krijgt bij ons in de winkelwagen standaard de keus op geselecteerde modellen om een verzekering erbij aan te schaffen.

Heb je nou jouw nieuwe tweewieler al in huis? En wil je alsnog je fiets verzekeren, dan kan dit uiteraard!
Dan kan je hier alsnog jouw fietsverzekering aanvragen.

Heb je nog vragen of kunnen we je ergens anders bij helpen? Neem dan contact op met onze klantenservice. We helpen graag!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.