Fatbike Verzekeringen: Terug van Weg Geweest

  • Geplaatst op
  • 0
Fatbike Verzekeringen: Terug van Weg Geweest

In een recente ontwikkeling die veel stof doet opwaaien in de fietswereld, is het nu weer mogelijk om bepaalde fatbike modellen te verzekeren. Dit is groot nieuws voor liefhebbers van de robuuste fietsen met hun karakteristieke dikke banden. In deze blog duiken we dieper in wat deze verandering betekent voor eigenaren van Knaap en Phatfour fatbikes, twee toonaangevende Nederlandse merken in de fatbike sector.

De Strijd Voor Fatbike Verzekeringen

De afgelopen maanden was er sprake van een ware verzekeringsstop voor fatbikes. Verzekeraars, waaronder de ANWB, hadden besloten om deze fietsen niet meer te verzekeren vanwege een verhoogd diefstalrisico. Dit besluit werd niet warm onthaald door de gemeenschap, met beschuldigingen van discriminatie en fatshaming. De vraag rijst: wat maakt een fatbike zo anders dan een reguliere e-bike dat verzekeraars ze uitsluiten?

 

Het Antwoord van Knaap en Phatfour

Het Nederlandse merk Knaap heeft niet stilgezeten na de verzekeringsstop en komt nu met een eigen verzekering voor hun fatbikes. Deze verzekering is tot stand gekomen in samenwerking met een gerenommeerde internationale verzekeringsmaatschappij. Hoewel de naam van de verzekeringsmaatschappij niet wordt genoemd, is het duidelijk dat Knaap serieuze stappen onderneemt om hun klanten te ondersteunen.

Phatfour, een ander Nederlands fatbike-merk, volgt een vergelijkbaar pad en heeft eveneens een verzekeringsoptie gelanceerd. Beide merken hebben gemeen dat ze gebruikmaken van een tracker als centraal element in hun verzekeringsopties. Deze tracker maakt het mogelijk de locatie van de fiets te volgen en deze op afstand uit te schakelen, een voorwaarde die lijkt te gelden voor het verzekeren van deze specifieke fietscategorie.

 

Innovatie in Beveiliging en Opvolging

Knaap onderscheidt zich verder met de introductie van bike-hunters en een speciale 'Stolen'-knop in de Knaap-app. Bij diefstal kan men met één druk op de knop de FRIS-opsporingsdienst inschakelen, die een indrukwekkend succespercentage van circa 90 procent heeft bij het terugvinden van gestolen fietsen. Dit benadrukt niet alleen de toewijding van Knaap aan de veiligheid van hun producten, maar ook hun innovatieve benadering van fietsbeveiliging.

 

Regelgeving en Compliance

Knaap benadrukt verder dat hun fatbikes volledig voldoen aan de Nederlandse wettelijke eisen voor straat-legale elektrische fietsen. Dit is een belangrijk punt, aangezien niet elk fatbike-merk zich aan deze regels lijkt te houden. De strikte naleving van regels en normen, in combinatie met regelmatige controles door de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT), garandeert dat Knaap-producten aan alle Nederlandse wetgeving voldoen.

 

Beschikbaarheid van de Verzekering

De nieuwe verzekeringsoptie van Knaap is beschikbaar voor zowel nieuwe als bestaande gebruikers vanaf 1 februari 2024. Dit biedt hoop en zekerheid voor fatbike-eigenaren die eerder in de kou stonden door de verzekeringsstop.

 

Conclusie

De introductie van eigen verzekeringsopties door Knaap en Phatfour markeert een belangrijke stap vooruit in de beschikbaarheid en veiligheid van fatbikes in Nederland. Met geavanceerde beveiligingstechnologieën en een sterke focus op compliance, bieden deze merken een solide oplossing voor de uitdagingen waar fatbike-eigenaren mee te maken kregen. Het is een welkome ontwikkeling die laat zien dat de fatbike-gemeenschap, ondanks eerdere tegenslagen, sterker en innovatiever

 

 

 

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.