3 producten

Altec Vintage Transportfiets

Transportfietsen zijn tegenwoordig overal op te vinden op de Nederlandse fietspaden. Doordat ze erg praktisch zijn, zien veel mensen het nut in van zo’n fiets. Altec heeft als doel gehad om deze praktische fiets te combineren met luxe en uitstraling. Het resultaat van deze missie is de Altec Vintage 28 inch transportfiets geworden. Alle goede aspecten van een luxe fiets en het gemak van het transportfiets komen hierin samen. Transportfietsen werden oorspronkelijk gebruikt door bakkers, slagers, groenteboeren, etc. Vooral gemaakt voor het vervoeren van goederen dus. Met de introductie van de auto nam het gebruik van deze fietsen iets af. Echter tegenwoordig zijn ze weer helemaal terug van weggeweest. Het meest kenmerkende aan een transportfiets is natuurlijk de handige voordrager. Zo ook bij de Altec Vintage kan je hierop allerlei spullen kwijt. Zo kan je opeens meer mee nemen dan je in eerste instantie gedacht had. De voordrager is niet alleen praktisch, maar geeft een transportfiets ook dat retro gevoel. Je kan er ook voor kiezen om nog meer bagageruimte te creëren door een leuke krat of mand op de voordrager te monteren. Bovendien zorgt een krat of mand er voor dat het echt jouw fiets wordt en deze makkelijk kan herkennen. De Altec Vintage is alleen te verkrijgen in de 28 inch wielmaat en is geschikt voor mensen met een lengte van minimaal 160cm. Zowel dames als heren kunnen gebruik maken van deze fiets. De volgende framematen zijn beschikbaar.

  • 50 Cm (150 - 175 Cm)
  • 57 Cm ( 170 - 185 Cm)
  • 61 Cm (175 - 190 Cm)

De Altec Vintage heeft een oversized frame dat wel wat weg heeft van een omafiets. Zeker bij het mannenmodel waarbij er 2 bovenste framebuizen te zien zijn. Ondanks dat het oversized is, weegt deze fiets niet heel zwaar. Dit is te danken aan het gebruik van lichtgewicht, roestvrij aluminium. De velgen bestaan ook uit aluminium en zijn net als het frame dus roestvrij. In de wielen zitten reflectoren die de fiets zichtbaarder maken in het donker. De kleur van de banden is niet bij elke Altec Vintage heftzelfde, maar past goed bij de rest van het frame.

Specificaties Altec Vintage      

De Altec Vintage is uitermate geschikt voor korte dagelijkse ritjes naar werk, vrienden of school. Echter hoef je langere fietstochten ook zeker niet uit de weg te gaan. Je kan gebruik maken van de 3 Shimano Nexus versnellingen. Op lange rechte stukken komt een hogere versnelling goed van pas. Je trapt dan wel zwaarder, maar rijdt ook met een hogere snelheid. In een stedelijke omgeving is de standaard versnelling vaak meer dan voldoende. In een heuvelachtig gebied, of wanneer er veel bochten in de weg zitten kan je het beste een lage versnelling gebruiken. Om veilig gebruik te kunnen maken van deze fiets kan je vaart minderen met de betrouwbare terugtraprem. De kleur van het zadel en handvatten zijn licht tot donkerbruin en complimenteren de kleur van het frame goed. Omdat dit een transportfiets is, zal er nog al eens wat bagage op de voordrager staan. Om te voorkomen dat de fiets naar een kant gaat hellen of omvalt, zit er een stuurslot in het stuur verwerkt. Door de LED verlichting, zowel voor als achterop de fiets,  kan je ook in het donker gebruik maken van deze Altec transportfiets.

Op de gehele Alec Collectie en dus ook de Altec Vintage , geniet je bij Superfietsen van de laagste prijsgarantie! Bekijk daarom gerust ons hele aanbod en maak gebruik van de filters aan de linkerkant van het scherm om de perfecte fiets uit te kiezen.