De accu van je e-bike onderhouden – 6 handige tips!

  • Geplaatst op
  • Door Jana
  • 0
De accu van je e-bike onderhouden – 6 handige tips!

De accu is het hart van je e-bike! Wil je lang kunnen genieten van je nieuwe elektrische fiets? Dan is het verstandig om deze goed te onderhouden. In deze blog geven we een aantal tips en tricks om de levensduur van je accu te verlengen.

Tip 1: Zorg ervoor dat de accu van je elektrische fiets niet leeg raakt

Je accu zal niet zo snel leeglopen tijdens het fietsen. De meeste accu’s hebben namelijk restenergie. Laat je jouw elektrische fiets een tijdje staan zonder deze gebruiken? Dan loopt de accu wel langzaam leeg. Dit kan de accu beschadigen. Hou dit dus goed in de gaten!

Tip 2: Bewaar de accu op kamertempratuur

Batterijen zijn erg vatbaar voor temperatuurswisselingen. Je accu presenteert het best in temperaturen van rond de 20 graden. Daarom kun je beter je accu niet opbergen op plekken waar het erg koud of warm is. Te lage of hoge temperaturen kunnen de capaciteit van de accu erg benadelen. Wil je de levensduur van je batterij zo lang mogelijk behouden, bewaar deze dan op kamertempratuur.

Tip 3: Batterij opladen

Diverse experts raden aan om de accu na ongeveer 30 keer opladen 1x helemaal leeg te laten lopen om deze vervolgens weer helemaal op te laden. Zo voorkom je dat de accu ‘gewend’ raakt aan het laden.

Tip 4: Onderhoud de accu wanneer je deze niet gebruikt

Leg je de accu in de winter even weg? Laad deze dan tot ongeveer 60% op. Controleer ondertussen, ongeveer om de twee maanden, of de capaciteit niet te ver afneemt en laad de batterij weer op tot die 60%.

Tip 5: Hou je bandenspanning in de gaten

Vergeet de banden van je e-bike niet op te pompen! Zachte banden zorgen voor meer weerstand onderweg waardoor de accu meer energie verbruikt.

Tip 6: Begin de rit met een lage versnellingstand

Wees lief voor je accu door niet meteen met de hoogste versnellingstand te beginnen. Schakel pas over naar een hogere stand wanneer je op gang bent gekomen. Hiermee zorg je voor een lage belasting van de accu. Zo zal deze langer meegaan!

Advies nodig over je e-bike?

We hopen je met deze tips wijzer gemaakt te hebben over het onderhouden van je accu. Heb je nog vragen of extra service nodig? Dan kun je altijd contact opnemen met onze klantenservice of langsgaan bij een van onze servicepunten.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.